Başkan en iyisini bilir

UZATMALARIN son dakikasında beraberliği bulmak, bu Beşiktaş için başarıdır. Beşiktaş ve Trabzon liderin 8 puan gerisinde, ‘olmazsa olmaz’ maçına çıkarken, Gökhan ve Caner yedekte oturacak, Medel ve Necip gibi iki kısa, yerleri sürekli değişen bir savunma olacak. Dorukhan ile Atiba ortada basacak ve Güven de gol atacak. Riskli bir kadroydu.

Haberin Devamı

Son 3 maçını kazanan, ofansif futbol oynayan, yaratıcı elemanları olan Trabzon’a karşı; geri dönüşlerde zorlanan, yan top sıkıntı olan Beşiktaş kenar ortalardan bir gol daha yedi ve sayısız pozisyon verdi kendi evinde...İlk 15 dakika Trabzon’un, 15-45 arası Beşiktaş’ın dominant olduğu maçın, ilk yarısı kapanırken Güven’in kaleciyle karşı karşıya kaldığı ve kaçırdığı golün sonrasında dönen topta, Sosa’nın sağdan yaptığı ortada Rodallega golü atınca Beşiktaş için herkes zorlu bir ikinci yarı bekledi.

İkinci devrenin başında, 10 dakikada iki yüzde 100 golü Güven ve Ljajiç’le kaçırırsan, maçta fazla kırılma anı aramaya gerek yok. Hem Beşiktaş hem Trabzon çok pozisyon buldu. İkinci yarı çok tempolu ve ofansif anlayış, takımların arka alanlarında büyük boşluklar bırakmasına ve her iki takımın gol adamlarının rakip ceza sahasında pozisyon bulmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Son yılların belki de en çok gol pozisyonunun yaşandığı bir maçtı. Güven, Dorukhan, Ljajiç, Vida, Lens, Caner, Trabzon’da Yusuf, Onazi, Sosa ile çok net gol pozisyonları değerlendirilemedi. Ama iki kalecinin de hakkını yemeyelim. Beşiktaş, kalesinde gördüğü son 10 golün 8.’sini de dün duran toptan yedi. Orta alan ve savunmada çok ciddi ve komik hatalar ile top kayıpları yaptı. Ljajiç iyiydi ama takımın lideri yoktu.

Trabzon, arka arkaya 4. maçta galibiyeti uzatmalarda kaçırdı. 4 altyapı oyuncusu, 2-0’ın rehaveti ile “Kazandım” dediği anda maçta 1 puana ortak oldu Trabzonspor...

Sonuçta, Beşiktaş sürekli dağıtılan ve yenilenmeyen kadrosuyla bu ligde şampiyonluğu zor götürecek görünüyor. O nedenle 36’lık Atibaların, 35’lik Quaresmaların ve Loveların, ayrıca yaş haddini geçip veteranlığa dönenlerin devre arasında mı olur mevsim sonunda mı gönderilmesi ve Dorukhanların, Güvenlerin sayısının artırılması şart... Beşiktaş bu şekilde yola devam edemez.

“AL-al dönemi bitti, sat-sat dönemi başladı” derken Fikret Orman, satışların Beşiktaş’ı nereye götüreceğini bilmiyor olamazdı. Marcelo, Gomez, Sosa, Aboubakar, Cenk, Talisca, Fabri, Toşiç, Negredo satıldıktan veya gönderildikten sonra; dün maça başlarken de Gökhan, Caner, Pepe, Oğuzhan, Tolgay, Love, Mustafa da sahada yokken, başkan ne düşünüyordu acaba?

Haberin Devamı

Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nin tozunu atan Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde 4. sınıf takımların ardından kupaya kendi evindeki yenilgiyle veda ederken, temel neden yerine koymadan yapılan yanlış satış felsefesiydi.
Başkan, ligde liderin 8 puan gerisinde kalma sürecinde temel yanlışı kendi üstüne de almalı...

MAÇIN BAŞLANGIÇ HATASI: Şenol Güneş’in 2 bek Gökhan ve Caner’i kulübede tutup her yerin devşirme adamları Necip ve Medel ile oyuna başlaması bence büyük bir hataydı.

MAÇIN EN İYİLERİ: Muhteşem kurtarışlar yapan kaleci Uğurcan ve Karius’tu.

Yazarın Tüm Yazıları