Endişe

Haftalar sonra gelen galibiyetin ardından oynanan oyunun kalitesini konuşmak ve 3 puanın tadını çıkarmak isterdik. Ancak bu maç ciddi bir test değildi ve endişelerimiz hala mevcut.

Haberin Devamı

Devre arasında ilk on bir oyuncularının bir çoğu ile yollarını ayıran ve kalitesi Spor Toto 1. Lig seviyesinin epey altında kalan Manisaspor'a karşı son dakikaya kadar üstünlük sayısını bulamamak, üzerinde durulması gereken bir nokta. Zayıf Manisaspor karşısında bu kadar problem yaşayan bir takımın üst lig hedefine biraz daha gerçekçi gözle bakması lazım.

Bu maçta da savunmadaki kötü performans devam etti. Sol bek Gökhan Süzen ve sol stoper Renan Diniz maç boyunca çok kolay adam kaçırdılar. Bu ikilinin kötü oyununun da etkisi ile, sezonun ikinci yarısında Gaziantepspor'dan başka takıma gol atamayan Manisaspor, bolca pozisyon üretti. Biraz daha becerikli olabilselerdi belki de Adanaspor'un mağlubiyetini konuşacaktık. Son dakikalarda sakatlanan Onur Akbay'ın da durumu derbi öncesi düşündürüyor. Eğer maça yetişemezse o pozisyonda da sıkıntı yaşanabilir.

Haberin Devamı

Santrfor pozisyonunda ise hangi isim ilk on bir yaparsa etkisiz kalıyor. Önceki haftalarda Bahattin başlıyor, verimsiz oynuyor sonrasında giren Uche oyuna hareket getiriyordu. Bu hafta ise maça başlayan Uche kötü performans sergilerken, yerine giren Bahattin son dakikadaki golün asistini yaptı. Maça başlama fırsatı bulan oyuncuların bu şansı daha iyi değerlendirmesi lazım.

Hafta içerisinde derbi maçı var. Güzel bir skor ile ayrılabilmek için mevcut performansın yükselmesi gerekiyor. O maçın sonucu, bütün olumsuzluklara rağmen, çok şeyi değiştirebilir.

Yazarın Tüm Yazıları