Varlık içinde yokluk

SEZONUN ilk resmi maçı, Galatasaray adına yeni sezonun nasıl geçeceğine dair mesajlar vermesi açısından önemliydi.

Haberin Devamı

Süper Kupa maçı, müzeye bir kupa, tarihe de bir not düşme anlamında değerliydi ama Galatasaraylı futbolcular için geçen sezon yarı finalde elenmenin acısını çıkarma fırsatıydı. Ama o havayı hiç göremedik.

Maç başlamadan iyi olmayan iki şeyden biri saha zemini, diğeri taraftar ilgisinin az olmasıydı. Zemin dışarıdan bile kötü gözüküyorsa siz anlayın saha içindeki sıkıntıyı. Zeminin, oyunun temposundan seyir zevkine kadar ciddi etkileri oldu.

Galatasaray savunmasının durumu hiç iyi değil. Lig için sonradan toparlanmak yeterli olur ama konu Şampiyonlar Ligi olunca toparlanmak da yetmez. Sadece Manu’nun yaptığı koşuların ortaya çıkardığı sonuçlara bakınca taraftarın endişeli olması normal.

İyi olan ve iyi durumda olanlar da vardı. Rodrigues kaldığı yerden devam ediyor ve Şampiyonlar Ligi havasına şimdiden girmiş. Donk formayı vermek istemediğini, mücadelesi ve agresifliği ile gösteriyor. Nagatomo standart ve sorunsuz çalışmaya, teklemeden işini yapmaya devam ediyor. Muslera her şeye rağmen varlığı ile güven veriyor.

Haberin Devamı

Gomis, yanına Eren gelene kadar etkisiz, istesiz ve yalnızdı. Tek forvet olarak bu sene beklentiler daha fazla ve her iki kulvarı taşıyabilmesi çok zor. Zaman zaman dinlendirilmesi gerekecektir.

ERKEN UYARI

1- Gomis sorunu bir şekilde çözülmeli yoksa Galatasaray düğüm olur.

2- Feghouli temposunu artırmalı yoksa Şampiyonlar Ligi çok zor olur.

3- Belhanda icraat yapmalı yoksa yolun sonu kulübe olur.

4- Savunma toparlanmalı yoksa Şampiyonlar ligi acı, lig üzücü olur.

5- Mariano dönmeli yoksa kenar hücumları ve etkinliği hayal olur.

6- Fernando eski temposuna gelmezse oyun hakimiyeti rakipte olur.

 

Yazarın Tüm Yazıları