Sessiz veda

Galatasaray için maçı ve turu kazanmanın kriterleri çok netti.

Haberin Devamı

Hatasız oynaması gereken bir savunma, müthiş organize olması gereken bir orta saha ve gününde bir Diagne. Bunlardan biri bile olmasa geçilmesi mümkün olmayan bir turdu bu. Diagne’nin ligdeki halini görünce, Benfica karşısında iyi işler yapmasını beklemek fazla iyimserlik olurdu.

Benfica’nın makine düzeninde işleyen sert orta sahası ile mücadele etmek bir yana, rakibin dikine oyun hızını kesememek de en ciddi problemdi. İlk maçın yıldızları Fernandes ve Luis’e karşı orta sahada yakın oyun üstünlüğü sağlamak çok zordu. Çünkü, hem çabuklar hem çok koşuyorlar hemde iyi top kullanıyorlar. Dolayısı ile bu iki oyuncunun oluşturduğu duvarı aşmak için oyunu hem hızlandırıp hemde kenarları kullanmamız lazımdı. Daha kolayı ise duran toplardı.

DIAGNE İLE HÜCUM ETMEK

Haberin Devamı

Diagne, Galatasaray’a geldiğinden beri beklenenin çok altında oynuyor. Birşeyleri değiştirmek istiyorsa saçlarından başlasın. Elbette kendi zevki ama oyunundan çok saçları ile ilgileniyor gibi. Kasımpaşa’dan daha iyi bir takımda kötü oynuyor olmasını tek izahı kendisidir ve göstermediği çabadır.

Deplasmanda oynuyoruz, elimizde Onyekuru gibi süratli ve Feghouli gibi çabuk adam eksilten oyuncularımız var ama 1 tane hızlı hücumumuz yoktu. Fakat kendi sahasında oynayan Benfica’nın ilk yarı en az 4 tane hızlı hücumunu seyrettik. Yapamazdık çünkü, Belhanda ve Feghouli çok kolay top kaybetti. Yana oynamak zorunda kaldık ve hücumu başlatacak pasları ya kötü attık yada kaptırdık.

Benfica çok iyi bir takım yapmış yine. 4-5 oyuncusunu iyi paralara satarlar. Tutarlarsa da Avrupa çok iyi işler yaparlar. Turu niye kaybettik sorusunun cevabı da burda. 19 ve 20 yaşındaki iki çocuk her iki maçta da çok iyi oynayarak turu kazandırdı. Tabii hakemlerin iki maçta da verdikleri kararlarında etkisi çok oldu bu kayıpta.

ÜZÜCÜ KAYIP

1- Rakip hızlı oynadı, biz yavaş.

2- Rakip hep baskı yaptı, biz top çevirdik.

3- Rakip sahaya müthiş dizildi, biz dağınık.

4- Rakip topu hep öne oynadı, biz yana.

5- Rakibin düzenini bozacak işler yapmadık.

6- Rakibin temposuna karşılık veremedik.

Haberin Devamı

7- Hakemlerin yanlış kararlarına yenildik.

 

MAÇIN ADAMI

Felix

Yazarın Tüm Yazıları