Sahra çölü fırtınası

Galatasaray, Benfica maçı sonrası kolay bir galibiyet aldı. Çünkü dün akşam Belhanda ve Feghouli, Sahra çölünden gelen bir toz fırtınası gibiydi.

Haberin Devamı

Benfica mağlubiyetinin sebebi olan orta sahayı tamamen değiştirerek başladı Fatih Hoca. Çünkü, önce oyunu sonra maçı kaybettiren orta sahanın toparlanması gerekirdi. Galatasaray maça kötü başlarken, Trezeguet çok iyi başlayınca bir anda herseyini değişti. Takımın kendini toparlamasını sağlayan Belhanda’nın nefis golü oldu. Sonrasında yine aynı Belhanda asist de yaparak ilk yarıya imzasını attı. Peki şimdi, Kasımpaşa ve bundan önceki birkaç maçta oynayan Belhanda ise, geçen sezon ve bu sezonun başlangıcında oynayan kimdi? Belhanda, Ocak başında yaptığı, “10 numara değilim 8 numarayım” açıklamasından beri kendini yalanlayacak kadar iyi oynuyor.

HARİKA CEZAYİRLİ

Orta sahada Selçuk’un tecrübesi ve ‘Donk the Monk’un kendine has hali oyunu, Belhanda ve Feghouli’nin kalitesi maçı kazandırdı. Feghouli, gününde olursa markajı zor bir oyuncu. Çünkü, hem adam eksiltme hemde ceza alanına akıllı koşular yapma yeteneği var. Sahra çölünden gelen toz bulutu gibiydi Belhanda ve Feghouli. Feghouli öyle bir esti ki, kimse onu görmedi ve ne olduğunu anlamadı. İşi bittiğinde ve toz bulutu kalktığında 3 gol atıp maçı kazandırmıştı ve artık yapılacak bişey yoktu.

Haberin Devamı

DIAGNE'NİN SORUNU

Onyekuru ve Feghouli, becerileri olmasına rağmen tam bir kenar oyuncusu gibi oynamıyor. Çünkü, hızları, çabuklukları onları direkt golü düşünmeye itiyor. Bunlar maç kazandıran önemli özellikler ama Diagne’nin beklediği yan ortaları da azaltan etken. îMariano, takımın kuşkusuz en iyi orta yapan oyuncusu. Sakatlıktan dönüyor olması, bundan sonraki haftalarda Diagne için iyi haber. Çünkü, beklediği kaliteli ortalar gelecek. Gomis, çok şey kattı bu takıma. En önemli katkısı, diğer oyuncuları da oyuna sokan, pozisyonun içine dahil eden ve kendisi için herkesi hazırlayan bir karakteri olmasıydı. Diagne’nin sırtı kaleye dönük oynama becerisi Gomis gibi yüksek değil. Dolayısıyla diğer oyunculardan ve takımdan kopuk bir görüntü veriyor. Galatasaray için kötü bir maçın ardında kazanılan kolay bir galibiyet oldu. Moral, mesaj ve göz kamaştıran performansların olduğu bir karşılaşmaydı. Mohikan Luyindama’nın neredeyse rakibi parçalayacak kadar hırslı ve sert oyunu da unutulmayacak kadar değerliydi.

 

Yazarın Tüm Yazıları