Löw, Brezilya'da!

JOACHIM Löw, ancak çeyrek finale geldiğinde taşları yerine oturtmuş ve Alman takımı birbirini iten kadro gücüne kavuşmuştu.

Haberin Devamı

Löw, yaptığı 2 önemli değişiklikle takımının da çehresini değiştirdi;
1- Lahm sağ bek başladı.
2- Klose sahaya döndü.
Lahm, daha iyi olduğu sağ beke geçerek öncelikle performansını artırdı. Bunun yanında, Fransa’nın öndeki üçlüsü Benzema-Valbuena-Griezmann ile Alman defansına yaptığı ve oyun başlangıcı yaptırmamayı amaçlayan baskıyı, hep Lahm’ın kenarından aldığı ve çıktığı toplarla kırarak takımına da ekstra katkısı oldu.

KONTROLÜ SAĞLADI

KLOSE’nin forvet olarak başlaması ise, öndeki dengeleri değiştiren hamle oldu. Müller, hedef olmaktan çıkıp, gizli forvet özelliğine dönünce daha faydalı oldu. Mesut, önünde top alıp verebileceği bir forvet aramaktan kurtuldu ve daha rahat oynadı. Almanya, daha kompakt, daha derli toplu ve ne yapacağı belli takım görüntüsü verdi. Fransa orta sahası üretkenlikten uzak ve uzun top oynamak zorunda kaldı.
Fransa çareyi, Alman defansının arkasına yapılan iyi koşulara atılan toplarla bulmaya çalıştı ve pozisyon da buldu. Fakat Fransa için tek seçenek olarak bu koşuları kullanmak, Fransa’yı kontraatak takımına çevirirken, oyunun kontrolünü Alman takımının elinde tutmasını sağladı.

Haberin Devamı

KÖTÜ BİR MAÇ...

MAÇ, beklenenin altında kaliteye, öngörülenden uzak heyecana sahne olunca, Brezilya 2014’ün ruhuna aykırı bir karşılaşma oldu. Bunda, Almanların erken öne geçip oyunu istediği şekle sokması kadar, Fransa’nın durumu değiştirecek hamleleri yapamamış olması da etkiliydi. Pogba, Matuidi, Griezmann, Valbuena ve Benzema maç boyu ağa takılmış balık gibiydiler. Deschamps’ın oyuna müdahele etmek için beklemesi, maçın uzatmalara gideceğini öngördüğü hissini uyandırsa da, Fransa adına hataydı. Hummels, golü ve müthiş savunmayla maçın adamıydı.
Löw, sanki, bundan önceki maçlarda bilerek farklı kadro çıkararak rakipleri yanıltmak istemiş ve çeyrek final maçı ile kupaya geri dönüş yapmış gibiydi.

Yazarın Tüm Yazıları