İç saha performansı iyi deplasmanı göreceğiz: Metin olun

NEDEN lider olduğunun ve neden hiç puan kaybetmediğinin cevabını ilk çeyrekte verdi Kasımpaşa... Türk Telekom Stadı gibi atmosferi çok etkili, taraftar baskısının uçlarda hissedildiği bir deplasmanda sakin ve soğukkanlı kalmak, özgüven ve iyi takım olmakla alakalıdır.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın maç başlangıcı ve ilk çeyrekte baskı kuramaması, oyuna tam olarak hakim olamamasının birkaç sebebi vardı:

1- Orta sahada rakip paylaşımındaki uyumsuzluk ve baskı zamanlamasındaki hata.

2-Ndiaye ve Donk’un oyun başlangıcında ve rakip karşılamada Fernando etkisi yapamamaları sonucu fazla enerji harcanması.

3-Linnes’in tempo olarak tamam ama oyun aklı ve kenar etkisi olarak Mariano’nun sol ayağı kadar bile olmaması.

4-Eren’in takımı rakip alanda tutacak paslara hakim olamaması ve çevresinde oynayan Rodrigues, Sinan, Emre üçlüsüyle bağlantı kuramaması.

Elbette bunları söylerken, Kemal Hoca’nın Galatasaray’ı iyi analizi ve etkili ayakları nasıl dönüştüreceğini biliyor olması da etkiliydi. Temposu düşük ve güçsüz Eren’i etkisiz hale getirmeleri ise hiç zor olmadı.

Haberin Devamı

Ndiaye, topu kullanmaktan çok, kazanan ve çabukluğu ile topu hızlı öne taşıyan adam rolünü unutmamalı.

Emre Akbaba hem çok şanslı, hem çok şanssız. Şansı, hayalindeki takıma geldi ve rüya gibi bir başlangıç yaptı. Şanssızlığı, gol ve asist sayısını yukarılara çekecek, oyun etkinliğini farklı seviyeye çıkaracak Gomis gibi bir oyuncunun olmayışı.

Ozan Kabak için büyük fırsat ve büyük heyecandı. İyi oynamanın ne anlama geldiğini, dönem olarak görev yaptığı bölgedeki ihtiyacın önemini bilerek oynadı. Akıllı, sakin ve çok kararlıydı. Hiç riske girmeden, neredeyse mükemmel zamanlama ile müdahaleler yaptı. Kuvvetini ön plana çıkarıp doğru yerlerde kullandı ve maçın adamlarından biri oldu. Galatasaray iyi bir savunma oyuncusu daha kazandı.

RÜZGAR VE YAĞMUR ETKiSi

Galatasaray adına olumsuz, Kasımpaşa adına olumlu her şeyin olduğu bir ilk yarıdan sonra herş ey değişti. Devre arası tazeleyen ve yenileyen rüzgarın etkisi, yağmurun kendine getiren ve uyandıran ıslaklığı, 10 dakikada herş eyi ve herkesi değiştirdi.

- Eren, ilk yarıda sahada yokken, 5 dakikada 2 pozisyona girip gol attı.

Rodrigues ilk iyi pası aldı gol yaptı, yetmedi müthiş bir gol daha attı.

- Ozan maçın başından sonuna hatasız oynadı ve hayat verdi.

- Muslera bizim için müthiş, kendi için sıradan kurtarışlar yaptı.

Haberin Devamı

- Kasımpaşa dağıldıktan sonra olması gereken Galatasaray ortaya çıktı.

- Linnes nerede oynadığını fark etti ve iyi ortalar ile etkili oynadı.

- Sinan’ın da hakkını verelim, çıkana kadar çok istekliydi.

Galatasaray’ın ikinci yarıdaki oyunu, şampiyonluk için gerekli olan iç saha performansıydı. Öne geçtikten sonra vitesi yükselten, rakibin kendini toparlamasına izin vermeyen ve öldürücü yumruğu hemen vuran görüntü, neredeyse hiçbir rakibin karşı koyamayacağı kadar etkili. Deplasman ve Şampiyonlar Ligi’nde neler olacağını belirleyecek olan ise bu sene daha fazla üzerine iş düşecek taraftar olacak.

MAÇI ADAMI: OZAN KABAK

Yazarın Tüm Yazıları