GALATASARAY iÇiN ERKEN UYARI

G.SARAY için geçen hafta son dakikadaki golle gelen galibiyet çok önemliydi. Her maçı uçurumun kenarında gibi korku ve stresle geçen Galatasaray için sorun artık takımın aldığı sonuçların ötesinde.

Haberin Devamı

Taraftarın gözünde yönetimin itibarını kaybetmesi, yarıştan kopmuş olma yada o umudun verilmemesi daha büyük sorun.Sezonun en erken golünü atarak başlayan Gençlerbirliği’ne, sarsılmasına rağmen cevabı çabuk veren Galatasaray maçın hızı ve temposu adına sinyali vermişti. Erken uyarı sonrası özellikle orta sahada ağırlığını koyan Galatasaray, ilk yarının sonuna doğru hak ettiği golü buldu. Ligin en iyi ve isabetli şut atan adamı Podolski fırsatı bulunca cezayı kesti.

Tudor’un gelişi her ne kadar taraftarın heyecanına bir dokunuş olsa da bu seneyi kurtarmaya yetmeyecektir. Tudor neleri, ne kadar değiştirecek beraber göreceğiz ama şu anda olanlar ileriye dönük mesaj veriyor.

KAPTAN KONUŞTU...

KAPTAN Selçuk İnan zor zamanda sorumluluk alarak takımını kurtardı. Selçuk, yapılan bütün eleştirilere rağmen işini yapmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

HER MAÇIBÖYLE KAZANAMAZSIN

TU-DOR gelince öncelikle savunma anlayışı değişti. 3’lü savunmayı deneyen ve üzerinde duran Tudor’un sonuç alabilmesi kolay değil ve zamana ihtiyacı var. Bu takım, yıllarca oynadığı 4’lü savunmada zorlandı. Elinde Kjaer gibi bir oyuncun yoksa işin çok daha zordur.

Orta sahadaki tempo ve direnç problemi bir fazla oyuncuyla çözmek istiyor ki, bunu başarmış gözüküyor. Gençlerbirliği karşısında ve geride kalan maçlarda, belirgin şekilde direnci artan bir orta alan vardı.

Hücum etkinliğinde Sneijder’in olmaması dezavantaj elbette ama oyun mantığında sıkıntı var. Eren’in olduğu maçlarda eğer Sneijder varsa oyun daha çok yerden ve kısa paslarla oynanıyor ve Eren pasifize oluyor. Bu maçta Sneijder yok ve Eren’in en çok isteyeceği ortalar ve oyun var.

Duran toptan geçmişte yaşanan sıkıntılarda değişen birşey yok. Hala ceza sahasına yapılan ortalara rakip vuruyor, hala rakipler için en ciddi avantaj olarak ortalar ve duran toplar devam ediyor.

Son maçları göz önüne alırsak, Tudor’un takımı son anlarda kazanıyor ama ciddi sıkıntılar devam ediyor. Her maçı bu şekilde çevirmek zor.

YETMEZ MiCHEDJOU?

OYNADIĞI maçlarda defansa yaşattığı problemler ortada. Antalya deplasmanı ve Gençlerbirliği maçında yaptıkları ‘yok artık’ dedirtecek cinstendi. Üstelik, yaptığın hatalar yüzünden kadroya alınmadığın bir dönemden sonra bunları yapıyor olman için ya umursamaz olman ya da bu takımdan ayrılmış olman lazım. Chedjou için ikinci seçenek daha olağan galiba.    

 

Yazarın Tüm Yazıları