Galatasaray antilop görmüş aslan gibiydi!

İkinci yarı başında Sinan’ın golü konuk ekibin az kalan direncini kırdı. Aslan artık avını yakalamıştı ve kısa sürede paramparça etti.

Haberin Devamı

DAHA ligin başında, Galatasaray için çok kârlı bir hafta haline dönmüştü Alanya maçı... Alanyaspor’un önemli eksikleri, sarı kırmızılı takımın iç saha performansı ve rakiplerin kayıpları, maçtan önce Galatasaray’ı antilop görmüş Aslan’a çevirmişti!

Fakat maçın başında sahada iş pek öyle olmadı. Aç ve istekli olmasını beklediğimiz Aslan, rahat ve tok başladı. Yavaş oyun, düşük tempo ve Eren ilk yarım saati boşa harcadı. İki kenarda oynayan Nagatomo ve Mariano aslanın pençeleri gibi devamlı saldırırken, Sinan, Henry ve Eren’den oluşan hücum hattı birbirinden kopuk, etkisiz ve sıkıntılıydı. İlk yarının son bölümünde duran toptan gelen gol tempoyu ve baskıyı yukarı çekse de, pozisyon sayısını artırmadı.

Galatasaray ikinci yarıya öyle bir başladı ki, o coşkuya birçok rakip karşı koyamazdı. Aslında ilk yarıda yapması gereken herşeyi ikinci yarıya saklayan Galatasaray’da Sinan’ın golü, Alanyaspor’un az kalan direncini tamamen kırdı ve şov başladı. Aslan artık avını yakalamıştı ve kısa sürede paramparça etti.

Haberin Devamı

EMRE GALASINI YAPTI

Henry, çabukluğunu, süratini ve nasıl bir etkisi olacağını gösterdi. Emre, kalitesini, zekasını ve atacağı gollerin galasını yaptı. Sinan, sol ayağını hatırlattı, kendine güvenenleri mahcup etmedi ve neden forma verildiğini gösterdi. Muslera, kariyerinin en rahat maçını oynadı. Taraftar da olabilecek en iyi senaryoda bir maç seyrederek büyük zevk aldı.

GÖRDÜKLERİNİZ GÖRECEKLERİNİZİN TEMİNATIDIR

FARKLI galibiyetin morali ve etkisi sadece Galatasaray’a olmayacak. İşin olumlu tarafı elbette sarı kırmızılı tarafa ama endişe verici tarafı da rakiplere olacak. Ligin başı olsa da, nispeten sorunsuz ve kazanarak gidiyor olmak ve takviyelerin gelecek olması Galatasaray’ı ligde şampiyonluk yarışının en güçlü adayı haline getirecek. Aslında Galatasaray, farklı kazanırken şunu anlattı. Gördükleriniz göreceklerinizin teminatıdır...

GOMIS BULMAK ZOR

GALATASARAY için Gomis’in gidişinden sonra en kritik oyuncu Eren oldu. Sadece gol atması gerekmiyor, aynı zamanda iki yanında ve arkasında oynayan oyuncularla da organize olma mecburiyeti var. Ya da daha kısa yolu yeni bir transfer mecburiyeti var. Transfer yapılmazsa, Gomis’in önemini ve duyulan ihtiyacın büyüklüğünün ileriki haftalarda fazlasıyla hisseder Galatasaray.

Haberin Devamı

Gomis gibi gol vuruşu üst düzey, top saklama becerisi iyi ve hücum organizasyonunda kilit oyuncu olma becerisi bir forvet bulmak çok zor. Var elbette ama fiyatı da o düzeyde yüksek olur. Kısaca, Gomis kararı çok kritik ve ileride baş ağrıtacak kadar önemli.

Diğer taraftan Fatih hocanın elindeki kadronun derinliğinin artmaya başlaması iyi haber. Geçen senenin sürpriz ismi Donk’un forma bulma şansı zor. Ndiaye geldikten sonra Belhanda’nın da yeri kulübe olur. Feghouli artık unutulmaya başlanır. Kaldı ki daha sakatlıktan dönecek Rodrigues var. Rekabet kaliteyi artıracak ve birkaç kulvarda yarışmayı sağlayacak. Bu da bu sezon Galatasaray’ı en çok zorlayacak olan Şampiyonlar Ligi öncesi bunlar iyi haberler demek.

Haberin Devamı

MAÇIN ADAMI: EMRE AKBABA

Yazarın Tüm Yazıları