Emre Akbaba'nın dönüşü

Galatasaray’a transferinden özgüveni artan Emre Akbaba, bunu milli takıma da taşıdı ve İsveç deplasmanında maçı kazandıran adam oldu.

Haberin Devamı

UĞRUNA bir veya iki turnuva feda edip, geleceğimizi kurtarmak için sabır gösterip, zaman vereceğimiz jenerasyon bu mudur? Eğer bu soruya net bir şekilde evet cevabı veriyorsak, o zaman saha içinde beklentiyi düşürüp, kadro devamlılığı sağlamak ve saha dışı etkenleri iyi yönetmek zorundayız.

Eksiklerimiz çok. Lider oyuncumuz yok, tecrübemiz az, agresif değiliz, sistemimiz yok ve sahada dağınık bir görüntü veriyoruz.

Artılarımız da var... Yetenekliyiz. Genç, dinamik bir ekibiz ve daha iyisini verebilecek ama kapasitesine ulaşamayan oyuncularımız var. Yani çok sey yapabiliriz.


OĞUZHAN OYNARSA...
Milli takımın en kilit oyuncusu tartışmasız Oğuzhan Özyakup. Yetenekli ve iyi oynadığında takımı da oynatan Oğuzhan’ın bu yanına çok ihtiyacımız var. Çünkü, kenarda oynayan Cengiz ve önde oynayan Cenk, Oğuzhan’ın oyun görüşüne ve akıllı paslarına göre performansları çok artacak oyuncular konumunda.

Cengiz Ünder, topu kullanmayı değil, silahı olan süratini kullanarak tehlikeli alanda topla buluşmalı.


YENİ SOL BEK ÖMER
Ömer Bayram, temposu ve etkili oyunuyla milli takımın yeni sol bekidir.

Emre Akbaba, girip maçı değiştirmesiyle yeni kariyerinde bambaşka bir sayfa açtı. Galatasaray’a transferinden özgüveni artan Emre, milli takıma da bunu taşıdı ve maç kazandıran adam oldu. Milli Takım kazandı ama diğer kazanan Galatasaray oldu.

Oğuzhan bu oyununu aynı seviyede tutmayı başarırsa başka bir oyuncu olur.


LUCESCU ANLARSA
LUCESCU’nun bu maçtan çıkaracağı ders, kimi oynatıp kimi oynatmayacağı olmalıdır. Çünkü, başladığı 11’in oyunu ve yaptığı değişiklikler sonrası yapılan geri dönüş çok net mesaj içeriyor. Performansı iyi olana ve formayı daha çok isteyene vermesi gereken bir milli takım bu.


KAYBETTİĞİMİZ AVANTAJI GERİ ALDIK
BU galibiyet, teknik direktör Lucescu açısından da kritikti. Bunca kaybın ardından kazanamasa belki de istifa etmek zorunda kalacaktı. Ama şunu da söylemek lazım; bundan sonraki maçlar onun için hâlâ çok zor.

Sağ bekte görev yapan Zeki, ilk yarı durgundu. Bunu da heyecanına bağlıyorum. İkinci yarıda kendini gösterdi. Gerçekten çok gayretliydi.

Defansın göbeğindeki Çağlar zaman zaman hata yapsa da, yanındaki Kaan Ayhan ile beraber ikinci yarıda daha iyi oynadı. Mehmet Topal ise her zamanki gibi sahanın her tarafına koştu, mücadele etti.

İsveç gibi savunma yönü son derece başarılı, pozisyon oyununu iyi uygulayan bir takıma 2-0 geriden gelmek hiç kolay değildir ve büyük iştir. Grupta Rusya mağlubiyetiyle kaybettiğimiz avantajımızı geri aldık ama daha işin başındayız. Genç oyuncuların çok ihtiyacı olan bir deplasman galibiyeti ve zamanlaması çok iyi.


MAÇIN ADAMI: Emre Akbaba

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Yazarın Tüm Yazıları