Çılgın gençler...

YILLARDIR aynıyız. Kendi sahamızdayız ya, kendi seyircimiz önündeyiz ya, e birde atmosfer de iyi olunca, tutmayın bizi!

Haberin Devamı

Bir plan, strateji ya da sakinlik yok. Almışız çoskuyu, diplemişiz gazı, karşımızdakini dağıtmakla duvara toslamak arasındaki ince çizgide gider geliriz. Adamlara bakıyorsun, Devler Ligi için çocuk sayılacak 22 yaş ortalaması ile sahadalar; ama sanırsın bu ligin en tecrübelisi gibiler. Neden?
Çünkü bir oyun planları var.
Çünkü bir düzenleri var.
Çünkü oyun mantaliteleri var.
Anderlecht takımının iyi olduğu 3 özelliği vardı.
1-Genç oldukları için çok koşuyorlar.
2-Mücadeleden hiç kaçmıyorlar.

3-Rakibine çok yakın oynuyorlar.

KARŞI DURAMADIK

GÜNÜMÜZ futbolunda bu 3 özelliğin varsa, yeteneklerin kısıtlı olsa bile iş yaparsın. Kaldı ki, böyle bir Anderlecht takımı için dezavantaj oluşturacak en önemli nokta tecrübe ya da tecrübesizlik olurdu. Fakat, bu genç takım, kendi ceza alanı içine ve üstüne inen toplarda bile panik yapmadan pas yaparak oyuna çıktı. Tecrübesizliğin net ortaya çıktığı ve işimize yaradığı yerler, final paslarını yapacakları anlarda oldu. Ben, son yıllarda, bir takımın, Arena’da Galatasaray’a bu kadar fiziki üstünlük kurduğunu görmedim.

Haberin Devamı

1 PUAN İYİ SONUÇ

SELÇUK istenilen düzeyde değil, Sneijder’in kafası takımda değil, Dzemaili sıradan, Pandev daha hazır değil. Takımı ayakta tutan yine Muslera, yine Chedjou ve Semih ile Melo. Gönderilecek Chedjou, Galatasaray kariyerinin en iyi oyununu oynadı. Burak Yılmaz ise protestoyu değil desteği hak ediyor. Çünkü daha atacağı çok gol var.
Anderlecht’in farkı ne? Koyun Chedjou’yu ve Bruma’yı o takıma inanılmaz oynayacaklardır. Hatta Sneijder şov yapacaktır. İşte bu da G.Saray’ın durumunun kısa anlatımı. Böyle maçta 1 puan iyi sonuç.

Yazarın Tüm Yazıları