Gerçek olmak için fazla iyiler

İtalya turnuvanın başından beri en istikrarlı takım. Belçika gibi güçlü ve kaliteli bir rakip karşısında ilk yarıda yüksek tempo ve baskıyla müthiş bir oyun ortaya koydular.

Haberin Devamı

Mancini, birlikte hareket etme becerisi ve pratiği son derece yüksek bir takım yarattı. Jorginho-Veratti ve Barella orta sahası hem müthiş bir baskı yapıyor hem de topu hızlı ve efektif şekilde taşıyor. Beklerin hücuma katkısı ve özellikle hücumdaki 3’lünün hareketliliğiyle de İtalya’yı öne çıkarıyor. ‘Azzurri’ (maviler), ilk günden beri oynadığı futbolla “Turnuvanın 1 numaralı favorisiyim” diye haykırıyor. Tek olumsuzluk: Harika bir turnuva geçiren Spinazzola’nın sakatlığı.

İSPANYA TOPA SAHİPTİ AMA...

Real Madrid’den tek oyuncuyu dahi kadroya çağırmayan Luis Enrique, inşa ettiği gençleştirilmiş İspanya takımını yarı finale taşıdı. Turnuvanın topa en çok sahip olan takımı İspanya. Güçlü bir pas oyunu ortaya koyuyorlar ama oyunu rakip yarı alana yıkmak ve pasın ötesinde skor bulmada sorun yaşıyorlar. Bu oyun anlayışı ve rakip kale önündeki sorunlar İtalya’yı geçebilmek için yeter mi? Sanmıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları