Beşiktaş kazanmayı hak etti

Siyah-beyazlılar, son dönemin en tempolu, en iştahlı oyununu oynadı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ, son dönemlerin en tempolu, akıcı, iştahlı futbolunu oynadı dün ilk yarıda Konyaspor karşısında. Topu hızlı dolaştırdı, oyuna Ljajic ve Burak’ın kalitesini, oyun zekasını da ekleyerek rakibini hapsetti. Nitelikli yapılan pres Konyaspor’u Beşiktaş ceza sahasına hiç sokmadı.

Atiba ve Medel dikkatli ve diriydi. Ljajic gerçek bir organizatördü. Atılan iki gol de son derece klas idi. Burak Yılmaz gerçekten de büyük silah. Harika bir asist ve mükemmel bir frikik golü attı. Bu Burak’ı izledikçe ‘Burak’ı istemiyoruz diyenler online mı?’ diye sormak geliyor insanın içinden. Beşiktaş’ın 70 dakikalık güçlü oyununda şayet Quaresma arkadaşlarına biraz uyum sağlayabilse maç çok daha erken kopma noktasına gelebilirdi. Ancak kaleye bir kez gelen Konyaspor’un attığı golde Karius rahatlıkla çıkartması gereken topu ağlarında buldu. Bu kadar güçlü bir oyuna rağmen kalesinde bu tip golleri görmek Beşiktaş’ın sezon özeti. 57’nci dakikada Adriano’nun pas tercihi yerine kaleye şut atıp kaçırdığı gol maçı izleyen Beşiktaşlıları endişeye sevk etmek ile kalmadı. Konyaspor’u da oyunda tuttu. Nitekim maçta ikinci kez Beşiktaş kalesine gelen Konya, ikinci golü buldu. Futbol ilginç bir oyun. Direkten dönen toplar, kaçan fırsatlar ve kaleci Serkan’ın kurtarışları sonucunda “Maç 2-2 bitecek” derken Kagawa’nın harika golü Beşiktaş’a hak ettiği galibiyeti getirdi.

Haberin Devamı

KAGAWA VE LJAJIC NEDEN OLMASIN?

ŞENOL Güneş, Kagawa’yı oyuna alırken Ljajic’i çıkarttı. Net bir şekilde ikisi birlikte oynarsa savunmada sorun yaşarım diye düşünüyor. Beşiktaş zaten savunmada sorun yaşıyor. Dün de kalesinde iki gol gördü. Bundan daha kötü ne olabilir ki? Kanımca Ljajic yerine Quaresma çıkmalıydı.

HEDEF HÂLÂ BÜYÜK

BEŞİKTAŞ şampiyonluk yarışının uzağında kalmış olsa da önünde hiç de azımsanmayacak bir Şampiyonlar Ligi öneleme turu hedefi var. Bu da ligi ikinci sırada bitirmekten geçiyor. Ucunda 40 milyon Euro olan bir hedeften bahsediyoruz. Beşiktaş camiası teknik adamı, futbolcusu, yönetimi ve taraftarıyla bu hedefe odaklanmalı. Kulübün içinde bulunduğu ekonomik sorunlardan kurtulması için lig ikinciliği önemli bir çıkış yolu olabilir. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak en az şampiyonluk kadar değerli bir hedef. Özellikle de mevcut koşullarda. Ancak bu hedefin farkında olmayanlar var.

Maçın adamı: Burak.

Yazarın Tüm Yazıları