Açılış ve kapanış harikaydı

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında attığı golün en az 2 katını kaçırdı.

Haberin Devamı

Beşiktaş, başkent deplasmanında maça kararlılık ve yüksek bir motivasyonla başladı. İlk düdükle birlikte Gençlerbirliği’ni baskı altına alan siyah beyazlılar, Ghezzal’in mükemmel golüyle üstünlük sayısını henüz 4’üncü dakikada buldu. 1-0’dan sonra da etkili oyununu sürdüren Beşiktaş, ilk 30 dakika geride kaldığında topa %71 oranla sahip oldu ancak bulduğu net gol pozisyonlarından Aboubakar ile sonuç alamadı. Atiba-Josef-Ljajic ve Ghezzal arasındaki güçlü pas bağlantısı siyah beyazlı ekibi üstün kılarken, eksik olan Larin’in eşlik edememesi ve kanat beklerinin yeterince hücumlara derinlik katamamasıydı.

PEŞ PEŞE NET FIRSATLAR 

Devrenin son bölümde kendi yarı sahasından daha fazla çıkmaya başlayan Gençlerbirliği, Candeias ile net bir pozisyon bulsa da kaleci Ersin’i geçemedi.

Haberin Devamı

İkinci yarının başında üstüste Ghezzal ve Aboubakar ile gole yaklaşan Beşiktaş, farkı ikiye çıkartamayınca Başkent ekibinin direnci arttı. Sakatlık geçiren Ghezzal’in yerine N’koudou; Aboubakar’ın yerine ise Cenk oyuna dahil olduktan sonra bitime 15 dakika kala Beşiktaş, iki net fırsatı daha Cenk Tosun ve Larin ile değerlendiremedi.

JOSEF DE ÇOK iYiYDi 

Şiddetini artıran ve sahayı beyaza bürüyen kara rağmen hız kesmeyen Beşiktaş, ısrarla ikinci golü aramaya devam etti. Usta golcü Cenk Tosun, bulduğu fırsatları temiz gol vuruşlarıyla sonuçlandırdı ve Beşiktaş 3 gol atıp en az iki katını kaçırdığı maçı 3-0 ile geçti. Dün Josef de Souza, Ghezzal ile birlikte sahanın en iyisiydi.

Oynadığı süre içinde çok çalışan ancak top ile etkili işler yapamayan Larin dışında Beşiktaş’ta herkes görevini fazlasıyla yaptı. Gençlerbirliği ise Beşiktaş’a oyunun hiçbir bölümünde kafa tutamadı ve mahkum oynadığı maçı farklı kaybetti.

250 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" sadece Misli.com'da! Hemen üye ol...

Yazarın Tüm Yazıları