1 puan için değil zafere gidiyor

Maç seyircili oynansaydı Galatasaray favori olabilirdi. Ancak şu anda tüm koşullar Beşiktaş’ın lehine gözüküyor. Yakaladığı moral ve motivasyon derbide siyah beyazlı ekibi avantajlı kılıyor.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın futbolculuğu döneminde de derbileri çok severdi. Beşiktaş’ın başında teknik direktör olarak sahaya çıktığından beri de hiç derbi kaybetmedi. Son 2 haftadaki Çaykur Rizespor ve Hatayspor maçlarında çok iyi futbol oynayarak kazanan Beşiktaş, müthiş bir öz güvenle Galatasaray’a konuk olacak.

Bir futbol takımı için kolektif oyun ne kadar önemliyse Beşiktaş’ın yakaladığı bu moral motivasyon da derbide siyah beyazlı ekibi avantajlı kılıyor.

Beşiktaş özellikle orta sahada Galatasaray’a oranla ağır basıyor. Josef de Souza, Atiba Hutchinson, Adem Ljajic ve Rachid Ghezzal birbirleriyle son derece uyumlu ve yüksek pas kalitesi ile oynayan isimler. Galatasaray ise sezon başından bu yana bu alanda arayışlarını sürdürüyor.

Özellikle bu tip maçlarda orta sahayı ele geçiren kazanmaya her zaman daha yakın.

Haberin Devamı

Süper Lig’in ilk yarısında oynanan karşılaşmada da Beşiktaş ezeli rakibine orta alanda üstünlük kurmuştu. Ben cumartesi günü Türk Telekom Stadı’nda oynanacak karşılaşmada da benzer bir performans bekliyorum.

1 puan için değil zafere gidiyor

"ZEVKLİ GEÇMEYE ADAY, HARKİKA BİR FUTBOL ŞÖLENİ BİZLERİ BEKLİYOR"

Ligde son 3 haftaya girilirken Beşiktaş 81 puanla lider durumda. Galatasaray ise 76 puanla siyah beyazlıları takip ediyor. Bu tabloya bakıldığında Galatasaray mutlak kazanmak zorunda. Deplasmanda oynanacak karşılaşmada beraberlik ise Beşiktaş için kötü sonuç değil. Ancak ben yine de siyah beyazlıların teknik direktörü Sergen Yalçın’ın tüm planlarını derbide galibiyet üzerine yapacağını düşünüyorum.

"SEYİRCİ OLSA FAVORİ OLABİLİRDİ"

Maç şayet seyircili oynansaydı Galatasaray ev sahibi olarak favori olabilirdi. Ancak şu anda tüm koşullar Beşiktaş’ın lehine gözüküyor. Formda ve oturmuş kadrosuyla, güçlü oyunuyla Beşiktaş ezeli rakibi karşısında bir adım önde. Galatasaray da kazanmak için her şeyini ortaya koyacak. Sarı kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim, Kerem Aktüroğlu ve Halil Dervişoğlu’ndan kurulu genç ve dinamik kadroyu mu sahaya sürecek? Yoksa tecrübeli isimler ile mi derbiye çıkacak? Zevkli geçmeye aday harika bir futbol şöleni bizleri bekliyor.

Haberin Devamı

100 TL oyna, 100 TL kazan! Yeni üyelere özel, hemen Misli.com'a üye ol...

Yazarın Tüm Yazıları