TFF 1.Ligde heyecan artıyor

Bu sezon belki de son defa şifresiz olarak TRT’den canlı izleme şansı bulduğumuz TFF 1.Lig'de, son iki haftaya girerken heyecanın dozu, özellikle düşme potasında inanılmaz arttı.

Haberin Devamı

Süper Lig’de düşme hattının sonundaki 3 takımın neredeyse kurtulma şansının kalmaması; Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor gibi büyük takımların şampiyonluk yarışından çok erken kopması, bu yıl Süper Lig’in beklenen heyecanı ve keyfi vermemesine sebep oldu.

TFF 1.Ligde ise gerek ilk 2’den Süper Lig’e çıkacak, gerek 3-4-5-6. sıralarda yer alıp play-off’a kalacak, gerekse düşecek takımlar son iki haftaya girmemize rağmen netleşmedi.

Yeni Malatyaspor ve Sivasspor, doğrudan Süper Lig’e çıkmak için en büyük iki aday, Cumartesi günü Denizli’de kaybeden Eskişehirspor ise son hafta oynanacak Sivas – Malatya maçı dolayısıyla, iki takımdan en az birinin puan kaybedecek olmasından doğacak Süper Lig’e yükselme şansını; Malatya’nın 5, Sivas’ın 3 puan gerisinde kalarak büyük ölçüde yitirdi.

Haberin Devamı

Giresunspor, Boluspor, Göztepe, Ümraniyespor ve Altınordu’dan da 3 tanesi play-off’da yer alacak, bu hafta oynanacak Ümraniyespor – Altınordu maçını kaybeden takım için bu umut tükenecek, beraberlik iki takım için de olumlu bir sonuç olmayacak.

Bu takımlar içerisinde Altınordu takımını ayrı bir yere koymak gerek, yarışan bir takım olmasına rağmen, yabancı futbolcu oynatmayan, alt yapıdan yetiştirdiği oyunculara şans vererek Türk futbolunun geleceği için elini taşın altına koyan takımların başında geliyor İzmir’in bu güzel temsilcisi.

Play-Off yarışının devam ettiği dönemde Boluspor ve deplasmandaki Balıkesirspor maçlarında, U-17 Avrupa Şampiyonası Finallerinde Milli takımımızın kalesini koruyacak 16 yaşındaki Berke Özer’e maç kondisyonu kazandırmak için, asıl kalecisi Erce’yi yedek kulübesinde oturtan Altınordu’yu bu yıl olmasa bile en kısa zamanda, diğer kulüplere de örnek teşkil etmesi açısından, Süper Ligde görmeyi çok istiyorum.

U-17 Avrupa Şampiyonasını merak edenler için de belirtelim, turnuva geçtiğimiz hafta başladı. Hırvatistan’da yapılan ve 16 takımın katıldığı şampiyonada, Galatasaray ağırlıklı bir kadroyla mücadele eden Milli Takımımız, ölüm grubu olarak adlandırılan A Grubundaki ilk maçında 2-0 öne geçmesine rağmen İspanya’ya 3-2 kaybetmişti. 2.maçında ev sahibi Hırvatistan’ı 4-1, son maçında da İtalya’yı 2-1 yenerek, grubu İspanya’nın ardından 2.sırada tamamlayarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Cuma günü 13’te Macaristan ile karşılaşacak olan temsilcimize başarılar diliyorum. U-17 Avrupa Şampiyonasını takip etmek isteyenler, Eurosport’taki canlı yayınları kaçırmasınlar.

Haberin Devamı

TFF 1.Ligde en büyük heyecan ise düşme potasında yaşanıyor. 36 puanlı Manisaspor, 35 puanlı Samsunspor, 34 puanlı Adana Demirspor, 33’er puanı olan Gaziantep Büyükşehir Belediye ve Şanlıurfaspor’la beraber 31 puanlı Bandırmaspor’dan 2 tanesi, Mersin İdmanyurdu’nun ardından lige veda eden diğer takımlar olacaklar.

FEYENOORD 16 YIL ARADAN SONRA BAŞARMAYA ÇOK YAKIN

Hollanda Liginde şampiyon pazar günü oynanacak maçlardan sonra belli olacak. Şampiyonluğa en yakın takım, eski dost Dirk Kuyt’un da forma giydiği Feyenoord, öyle ki, geçtğimiz Pazar günü Excelsior deplasmanında kazanabilseler şampiyonluk turunu atacaklardı, hatta De Kuip’de 50.000 civarındaki Feyenoord taraftarı, biletlerini alarak, dev ekranda maçı seyretmek için stada gelmiş, 16 yıl sonra gelecek şampiyonluk için hazırlanmışlardı. 3-0’lık mağlubiyet, kutlamanın bir hafta gecikmesine neden oldu, eğer uzun yılların baskısına göğüs gerip Pazar günü sahalarında Heracles’i yenebilirlerse 16 yıllık hasrete son verecekler, onların hata yapmasını bekleyen Ajax ise Willem deplasmanına çıkacak, Ajax geçtiğimiz sezonun son haftasına ikili averajla PSV’nin önünde girmiş, play-out oynaması kesinleşmiş De Graafschap karşısında öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamamış ve kaybettiği 2 puanla kupayı kendi elleriyle PSV’ye hediye etmişti.

Haberin Devamı

Feyenoord’un Heracles karşılaşmasını seyredip, bu tarihi hasretin sona ermesine tanık olmak isteyenler, Pazar günü 15:30’da Feyenoord – Heracles karşılaşmasını Tivibuspor’un şifresiz kanalından seyredebilirler, aynı saatte başlayacak diğer Hollanda Ligi maçlarından 3 tanesi de Tivibu’nun şifreli spor kanallarında canlı olarak yayınlanacak.

BUZ HOKEYİ DÜNYA ŞAMPİYONASI BAŞLADI

NHL Play-Off’larında konferans finalleri yaklaşırken, eş zamanlı olarak Dünya şampiyonası da başladı, her yıl NHL Play-Off’ları ile aynı zamanda düzenlenen Dünya Şampiyonasının zamanlamasına pek aklım ermese de, turnuvanın son derece zevkli geçtiğini söyleyebilirim.

Kanada – Rusya finalinin beklendiği turnuvada iki takım da ilk 3 maçlarını kazandılar. Son şampiyonanın finalisti Finlandiya ise beklenenden çok daha kötü bir başlangıç yaparak Fransa ve Çekya’ya kaybetti. İsveç’in Rusya mağlubiyeti normal karşılansa da, bir çok power playı kullanamayarak, 3 kere öne geçmesine rağmen ABD’ye kaybetmesi hayal kırıklığıydı.

Haberin Devamı

Buz Hokeyi, geçtiğimiz Şubat ayında, 2017 Gençlik Olimpiyat Festivalinde Erzurum’da genç takımımızın, Rusya’ya 42-0 yenilmesiyle de gündeme gelmiş ve bu skor kamuoyunda eleştirilmişti. Eleştirilere iki ülkenin lisanslı sporcu sayılarına bakın diyerek cevap verenler olmuştu.

Merak edenler için sporcu sayılarını da bu sizlerle paylaşayım. Dünyada en çok lisanslı Buz Hokeyciye sahip ülke 639,500 sporcuyla Kanada, onu ABD 543,239 sporcuyla takip ediyor, bu iki ülkeye en yakın lisanslı sporcuya sahip olan Çekya’da ise bu sayı 109,103.

Rusya’da bu rakam 102,179, ülkemizde ise 1092. Buna karşın 6699 lisanslı buz hokeycisi bulunan Letonya’nın da Dünya Şampiyonasında 3 maçta 9 puan aldığını hatırlatalım.

Haberin Devamı

Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası Almanya ve Fransa’dan canlı yayınlarla Sports Tv’den yayınlanmaya devam ediyor.

NHL’de ise Doğu’da Ottawa Senators, Batı’da Nashville Predators konferans finallerinde rakiplerini bekliyor. Diğer iki serinin de 7.maça kaldığı konferans yarı finallerinde Washington Capitals, Pittsburgh Penguins karşısında seride 3-1’den geri gelerek, seriyi son maça taşımayı başardı. Final serisi tadında, temposunda ve sertliğinde geçen serinin son maçı, bu yazının tam da yayına girdiği anlarda yapılacak. Batıda ise Anaheim Ducks, Edmonton Oilers takımlarından 7.maçı kazanan Nashville’nin rakibi olacak.

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EURO CUP’TAN SONRA LİG ŞAMPİYONLUĞUNU DA ALACAK MI ?

KBSL’de final serisi büyük gerginlikle başladı. Aziz Yıldırım’ın YDÜ Başkanı Işık Eyigüngör’e tokat atması ilk maçın önüne geçmişti. Gerginliğin temeline baktığımızda, geçen yıl bazı eski yöneticilerin Fenerbahçe’ye karşı rakip olması için Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD) takımını kurması var. Daha sonra bu iki ekip Play-off çeyrek finalinde karşılaşmış, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, BGD yöneticilerini, play-off maçları esnasında oyuncularının aklını çelmekle suçlamıştı. Fenerbahçe seriyi 2-0’la geçmiş olsa da, o seride Fenerbahçe forması giyen Hollingsworth ve Olcay Çakır bugün final serisinde Fenerbahçe’ye rakip olmuş durumda.

BGD, Yakın Doğu Üniversitesi ile birleşip daha güçlü bir takım kurdu ve Fenerbahçe’nin tahtını sallamak için ciddi paralar harcamaya devam ediyor. Bunun da karşılığını ilk 2 maçı kazanarak aldılar, şampiyonluğa artık 1 galibiyet uzaktalar.

KADINLAR VOLEYBOL DÜNYA KULÜPLER ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Ülkemizde ve şampiyonlar Liginde sezonların sona ermesi, şampiyonların belli olmasından sonra, Japonya’da Kadınlar Voleybol Dünya Kulüpler Şampiyonası başladı.

Ülkemizden Vakıfbank ve Eczacabaşı’nın da katıldığı; 3 kıta, 5 ülkeden 8 takımın mücadele ettiği şampiyonada kupa 2010’da Fenerbahçe, 2013’de Vakıfbank, son iki senede de Eczacıbaşı sayesinde 4 kere ülkemize gelmişti. Son şampiyon Eczacıbaşı’nın 3-0’lık Volero Zurich mağlubiyeti ve 3-1’lik Osasco galibiyetiyle, son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Vakıfbank’ın 3-0’lık Dinamo Moskova ve 3-1’lik Rexona Sesc galibiyetleriyle başladığı turnuvanın, tüm maçlarını FIVB’nın Resmi Youtube hesabından canlı olarak izleyebilirsiniz.

S SPORT’TAN HABER VAR …

Geçtiğimiz hafta S Sport’un özellikle İngiltere Premier Lig’de, aynı anda birden fazla maç yayınlayamamasıyla alakalı sıkıntıyı dile getirmiştik.

Konuyla ilgili olarak Saran Grup Kurumsal iletişim Direktörü Orkun Yazgan’dan bir e-posta aldım.

Saran Medya, özellikle Cumartesi 17 seansında, bir tane daha canlı maç yayını için çeşitli platformlarla görüşme halinde, eğer bu görüşmelerden sonuç alınamaz ise, bir diğer seçenek de OTT platformu üzerinden bu canlı yayınların gerçekleşmesi. Saran Medya, Rio Olimpiyatlarında da Youtube üzerinden 6 farklı kanaldan canlı yayınlar yapmıştı.

Orkun Bey’e bir kere de bu mecradan, göstermiş oldukları hassasiyet ve geri dönüşleri için teşekkür ediyorum.

TFF 1.Ligde heyecan artıyor

Yazarın Tüm Yazıları