Şifresiz futbol keyfi sona mı eriyor?

7 Bölge 16 Şehir’den 18 takımın mücadele ettiği TFF 1.Ligde son 8 haftaya girerken, gerek Süper Lig’e yükselme ve play-off, gerek düşme bölgesinde birbirine son derece yakın puandaki takımların heyecanlı maçlarını izliyoruz.

Haberin Devamı

Yeni Malatyaspor, İrfan Buz önderliğinde Süper Lig’e çok yakın görünüyor. 2.sıra ise Sivasspor, Eskişehirspor ya da Göztepe’nin olacak gibi, ligdeki son 9 takımın 9 puanlık bir aralığa sıkıştığı düşme potası ise neredeyse sırat köprüsüne dönüşmüş durumda.


Bu büyük heyecanı, her hafta TRT ekranlarında canlı yayınla takip ederken, akıllara geçtiğimiz aylarda yapılan yeni ihale geliyor; hatırlayanlarınız olacaktır Katar’lı Bein Sports ihalede Süper Lig özetleri ve TFF 1.Lig canlı yayınlarının da dahil olduğu tüm paketleri almıştı.


Eğer TRT ile Bein Sports sürpriz bir anlaşmaya imza atmazlarsa, gelecek sezondan itibaren TFF 1.Lig’i  de şifreli olarak izlemeye başlayacağız. Sezon başında 8 haftanın yayınlanamadığını, daha sonrasında TRT’nin biraz da baskılara boyun eğerek yayınlamak zorunda kaldığı TFF 1.Lig, hafta sonları evlerinde futbol keyfi yaşamak isteyen, ülkenin her bölgesinden futbolseverler için çok değerli, bu maçların da şifreli yayınlanmasıyla beraber, Türkiye Kupası ve Süper Kupa gibi çok da ilgi çekmeyen organizasyonlar dışında, yurt içi organizasyonları şifresiz seyretme imkanımız olmayacak.

Haberin Devamı

Şifresiz futbol keyfi sona mı eriyor

Tivibu; bu sezon yaptığı uygulamaya benzer şekilde; Hollanda, Portekiz ve Rusya’dan her hafta bir şifresiz maç yayınlamaya devam eder mi, NTV Spor Belçika ligini yeniden alır mı, bu ligler futbolseverlerde bir heyecan yaratır mı, bunu da gelecek sezonu bekleyerek göreceğiz.


Avrupa Kupalarında; Salı günleri 1 Şampiyonlar Ligi, Perşembe günleri 1 Avrupa Ligi maçını TRT’den izlemeye devam edebileceğiz neyse ki.


TRT’DE EUROLEAGUE MAÇLARINI KİM SEÇİYOR ?
TRT bu sezon basketbolda atılım yaparak, Kadınlar Basketbol Süper Liginin yanı sıra, Euroleague gibi çok değerli bir organizasyonu da yayın akışına katarak, basketbol severlerin yüzünü güldürmüştü.


Anlaşma gereği her maç haftası, biri Türk takımlarının maçı olmak üzere, 2 canlı maç yayınlama hakkı olan TRT’nin yaptığı maç seçimleri iyice can sıkıcı olmaya başladı.

Haberin Devamı


Fenerbahçe ve Anadolu Efes’in CSKA, Real Madrid gibi rakiplere ve birbirlerine karşı oynadığı üst düzey maçların, neredeyse hiçbir tanesini tercih etmeyen TRT,  sezon boyunca diğer takımların maçlarında da bir standart yakalayamadı.


Bu hafta oynanacak 30.hafta ile normal sezonun sona ereceği Euroleague’de; Darüşşafaka, Kızılyıldız ile kaybedenin elenip, kazananın play-off yapacağı bir maça çıkacakken, TRT’nin prestij dışında hiçbir anlamı olmayan 12.sıradaki Bamberg ile 13.sıradaki Galatasaray arasında oynanacak maçı tercih etmesi, dahası temsilcilerimizin muhtemel rakiplerinden CSKA ile Olympiacos arasındaki maç yerine ligin son 2 sırasındaki EA Milano – Unics Kazan maçını yayınlayacak olması bir hayli komik olmuş. Euroleague’de normal sezonu son 5 sırada tamamlamayı garantilemiş 4 takımın maçlarını seyretmek isteyenler, Perşembe ve Cuma akşamları TRT karşısında yerlerini erkenden alsınlar.

Haberin Devamı


BAŞKA ELVEDALARIMIZ OLMASIN
2008-2009 yıllarında Atv’de Elveda Rumeli isminde bir dizi vardı. Erdal Özyağcılar’ın (Sütçü Ramiz) başrolünü oynadığı dizide, 93 Harbi ve sonrasında Makedonya’nın, Manastır’ın kaybedildiği dönemleri seyrettik ve çok hüzünlendik, başka elvedalarımız olmasın dedik final bölümünü izlerken.


Tabi ki toprak kaybetmek büyük bir yıkım, çok başka bir duygu ama İstanbul’lu basketbol severler 1992 yılında Lütfi Kırdar Spor Salonu (efsaneleşmiş ismiyle Spor ve Sergi Sarayı) ticari kaygılarla kongre merkezine dönüştürülüp, basketboldan koparıldığında; evini, yurdunu kaybetmiş gibi hissetmişlerdi. Yaşım gereği ben pek Spor Sergi zamanlarına yetişemesem de (Harlem Türkiye’ye geldiğinde rahmetli babam seyretmeye götürmüştü) abilerimizin anlattıkları, 80lerin sonunda televizyondan seyrettiklerimiz bile Spor Sergi’ye ait her gördüğümüz görüntüde içimizin sızlamasına yetti.

Haberin Devamı

Şifresiz futbol keyfi sona mı eriyor

Taksim’e yürüme mesafesinde, İstanbul’un göbeğindeki bu Spor Salonunun yerini Zeytinburnu’nda yapılan ulaşımı zor, Abdi İpekçi Spor Salonu almıştı. Bu salonda Final Four, milli maçlar, lig maçları yapıldı. Fanatik Basket, Cine5’in şifresiz yayınları, Efes Pilsen’in büyük başarılarının etkisiyle basketbol altın dönemini bu salonda yaşadı. 2001 Avrupa Şampiyonası Türkiye’ye verildiğinde Ataköy’deki bitmek bilmeyen spor salonunun inşaatı devam ediyordu, ilk başlarda 2001 Avrupa Şampiyonası finallerine ev sahipliği yapması planlanan salon, ancak 2010 Dünya Şampiyonası finallerine ev sahipliği yapabildi.


Sinan Erdem’in faaliyete geçmesinden sonra, altın çağı sona eren Abdi İpekçi, Fenerbahçe’nin kendi salonunu yapması, Beşiktaş’ın Akatlar’ı tercih etmesine rağmen; Anadolu Efes ’in geri dönüşü, Galatasaray’ın Türk Telekom Arena’nın yanında yapılacak salona kadar burayı kullanmayı planlaması ile Sinan Erdem’e göre tercih edilen bir salon oldu.

Haberin Devamı


Türk Basketbolunda bir çok ilkin yaşandığı (Efes Pilsen’in Koraç Kupası, 2001 Avrupa Şampiyonası 2.liği, en son geçen sezon Galatasaray’ın Euro Cup şampiyonluğu) Abdi İpekçi Spor Salonu’nun TBF tarafından yıkılacağını duyduğumuzda bir Spor Sergi Sarayı etkisi yaratmasa da, kalbimizde bir yerler fazlasıyla sızladı.


Yenisi yapıldığı için mi eskisi yıkılır, eskisini yıkmak için mi yenisi yapılır bilemem ama Spor Sergi’nin yıkılışıyla beraber Abdi İpekçi’de, Abdi İpekçi’nin yıkılışıyla beraber Sinan Erdem’de Euroleague Final-Four’unun yapılması sizce de manidar değil mi; kapanan kulüpler, yıkılan salonlar, yitirilen hatıralar, artık başka elvedalarımız olmasın.


SAKIN KAÇIRMA
Önümüzdeki hafta içi Avrupa Kupaları mesaisi olduğu için, haftanın en güzel maçları Cumartesi günü oynanacak, ben sizler için Cumartesi akşamından 3 güzel maç seçtim. Tercihi size bırakıyorum


17:15 Real Madrid – Atletico Madrid beIN Sports 3

19:00 Trabzonspor – Beşiktaş beIN Sports 1

19:30 Bayern München – Borussia Dortmund Eurosport 2

 

 

Yazarın Tüm Yazıları