Zorlu deplasman kritik 1 puan

Spor Toto Süper Lig'in 17. Haftasında Bursaspor'a konuk olan Gençlerbirliği, zorlu deplasmandan bir puanı koparmayı başardı. Başkent ekibi bu sonuçla lig arasına 14 puanla 17. Sırada girdi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısında sürekli kapanan, hücuma Manu'nun bireysel çabalarıyla hasbelkader çıkabilen Gençlerbirliği, gol yemeden devreyi kapattığı için çok şanslıydı. Ahmet Oğuz'un erken kart problemine düşmesi sebebiyle teknik direktör Ümit Özat tarafından oyundan alınması tepki çekse de mantıklı bir hamleydi. Böylesine zorlu bir deplasmanda on kişi kalmak ciddi sıkıntılar yaratacaktı ve Özat bu durumu önceden görüp gerekli hamleyi yerinde yaptı. Burada hocayı tebrik etmek gerek.

Hopf'un yükselen performansı ise Gençlerbirliği adına umut veren bir gelişme. Bursaspor karşısında net pozisyonlarda oldukça başarı göstermesiyle alınan bir puana belki de en önemli katkıyı yaptı. Ligde uzun bir dönemi formsuz geçiren taraftarın sevdiği isimlerin başında gelen İsveçli file bekçisi, son dört haftaki performansı ile eski günlerine adeta göz kırpıyor. Bu form artışını sürdürmesi takımının bulunduğu yerden kurtulmasında etkili olacaktır.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan alkaralar 52. Dakikada Barcelonavari bir hücum organizasyonunda Sırp forvet Skuletic'in golüyle öne geçti ancak bu üstünlüğünü 15 dakika sonra kaybederek bir puana razı oldu.

TRANSFER ŞART

Geride bıraktığımız 17 hafta bize gösterdi ki Gençlerbirliği yaz transfer döneminde yanlış bir transfer politikası izlemiş. Bunu Gençlerbirliği'ne gönül veren herkes dile getirse de yönetim kulaklarını tıkamıştı, bilmiyoruz şimdi duyarlar mı bu sesleri ama duymazlarsa gidişat TFF 1. Lig olur ve bu takım oraya düşerse kalkması da çok zor olur ne yazık ki.
Takımın hücum hattı Jailton ve Manu'ya bakıyor, bu ikiliye son haftalarda ucundan kıyısından Skuletic de katılmaya çalışıyor, ancak bir kulüp bu kadar kötüyken, üç oyuncunun sırtında sezonu ne kadar götürebilir merak konusu. Devre arası transfer döneminde yapılacak iyi bir on numara ve ileride topu tutabilecek bir forvet bu takıma şart. Bir de defansif yönlü iyi bir orta saha gerekli. Yönetim transfer hamlelerini, gerekli yerlere kaliteli isimleri alarak yaparsa bu takım ligin ikinci yarısında bambaşka bir yapıya bürünebilir. Aksi takdirde, Gençlerbirliği için her hafta final haftası niteliğini taşıyacaktır.

GEÇMİŞ OLSUN

Haberin Devamı

Bursa deplasmanına giderken kaza geçiren 1923 Gençlerbirliği Taraftarlar Derneği üyelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kazanın sadece maddi hasarlı olması, kimsenin burnunun dahi kanamaması yüreğimize su serpti.

 

Yazarın Tüm Yazıları