SERİYE DEVAM

Spor Toto Süper Ligin 23. Haftasında ligin formda ekibi Gençlerbirliği, sezona çok iyi başlayıp son zamanlarda sendeleyen İzmir temsilcisi Göztepe'yi başkentte konuk etti. Karşılaşma ev sahibi ekibin 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği 8 maçlık yenilmezlik serisi ve geçen hafta Trabzonspor karşısında oynadığı güzel oyunun verdiği özgüvenle sahaya çıktı. Bu sezon ilk yarılarda sadece bir gol bulan-o da Dirar'ın kendi kalesine attığı gol- başkent temsilcisi henüz 3. dakikada Jailton'un golüyle öne geçerek özgüvenini pekiştirdi. Ancak karşılaşmanın ilk yarısını rakibin on kişi kaldığı dakikalar da dahil olmak üzere kendi yarı alanında durup kontra atak futbolu oynamaya çalışarak geçirdi Gençlerbirliği. Ümit Özat'tan görmeye alıştığımız bir tablo bu. İlk yarıda rakibin topla oynamasına müsaade ederek, açık vermeden rakibi yormak ve ikinci yarı bu yorgunluktan yararlanarak skora gitmek. Çok güzel, takır takır işleyen bir taktik. Hocayı burada tebrik etmek lazım, hem taktiği hem de oyun içine olan müdahaleleri için.
İkinci yarıya başlarken etkisiz olan Skuletic'i kenara alıp Milinkovic'i sahaya sürdü hoca ve kırmızı siyahlılar tek kale oynadı karşılaşmanın geri kalanını. Aydın Karabulut ne yazık ki Gençlerbirliği'ndeki ilk dönemindeki etkili oyununu sahaya koyamıyor. Birçok kanat atağı Aydın'ın ayağında heba olup gidiyor. Bu sebeplerden ötürü homurtular yükselmeye başlayacakken, uzun süren sakatlığı geçen Elvis Manu Aydın'ın yerine oyuna dahil oldu ve Alkaraların kanat atakları daha tehlikeli olmaya başladı. Bunun neticesinde de kanat ataklarından biri Jailton'un biri de Manu'nun ayağından olmak üzere iki gol daha buldu başkent ekibi. Ankara'da hava soğuktu ama sahadaki oyun herkesi ısıtmaya yetiyordu. Mücadele 3-0 bitse de yenilmezlik serisi 9 maça çıkmış da olsa, herkesin aklı bir nebze de olsa kaçan tarihi farkta takılı kaldı. Gelelim maçın adamına, attığı iki gol ile takımının galibiyetinde en önemli katkıyı sağlayan Jailton Paraiba.

Haberin Devamı

ÇOCUK SUSAR SEN SUSMA!!!
Dakikalar 18'i gösterirken 1923 Gençlerbirliği Taraftarlar Derneği'nin bulunduğu sağ kapalı tribünden başlayan ve tüm tribünlere yayılan bir tezahürat geldi: Çocuk Susar Sen Susma!!! Çocuk tecavüzlerine karşı bilinç uyandırmak ve tepki göstermek amacıyla atıldı bu tezahürat.


 

 

Yazarın Tüm Yazıları