Özlediğimiz Gençlerbirliği

Ligin 15. Haftasında Antalya deplasmanına giden Gençlerbirliği, karşılaşmadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Baştan sona üstün götürdüğü oyunda, üstünlüğünü son dakikalarda rakibin penaltı golüyle kaybederek bir puana razı oldu.

Haberin Devamı

Maça etkili başlayan taraf başkent temsilcisi oldu ve en önemlisi bu etkili oyununu karşılaşmanın geneline yaymayı başardı. Geçtiğimiz hafta Sivasspor'u başkentte farklı mağlup eden ve sıkıntılı günleri geride bırakmak adına bunu bir başlangıç olarak kabul eden Gençlerbirliği, bu hafta Antalya deplasmanında gösterdiği bu oyunla sıkıntılı günlerden kurtuluşun yakın olduğunu müjdeledi demek yanlış olmaz. Oyun güzel olsa da futbolun adaletinin olmadığı da hep söylenegelir ve kırmızı siyahlı ekip, Antalya'da bu adaletsizliği maalesef tatmıştır. Rakibe pozisyon vermeyen, baskılı, istekli oynayan ve pozisyonlar yaratan bir Gençlerbirliği sahadaydı. İşte bu özlediğimiz Gençlerbirliği...

ELVİS MANU
Eğer maçın oyuncusunu seçecek olsam bir an bile düşünmez Manu derim. Son haftaların parlayan yıldızı, bu haftaya da damgasını vurdu. Rakibe basarak topu kapıp pozisyon yaratan ve ustalık dolu ince bir pasla Jailton'a asist yapan Hollandalı genç yetenek, maçın son anlarında da harikalar yaratarak ceza alanına girdi ancak vuruşunda kaleci Ferhat Kaplan topu kornere çeldi. Manu bu performansını devam ettirir ve Gençlerbirliği alt sıralardan kurtulursa, bu başarının mimarı olur.

JAİLTON PARAİBA
Manu'nun yanısıra yükselişe geçen bir diğer isim de Jailton Paraiba. Brezilyalı oyuncu, Gençlerbirliği orta sahasında güven vermeye devam ediyor. Elvis Manu ile beraber yakaladıkları uyumla hücumda etkili olmakta. Gol pozisyonunda yaptığı doğru koşu ile takımı adına bugün de gol kaydeden Jailton, performans ivmesini yukarı çekti.

HAKEM PERFORMANSI
Olabildiğince hakem yorumlamaktan kaçınmaya çalışsam da bugün Alper Ulusoy'un yönetimi hakkında birkaç cümle söylemeden geçemeyeceğim. Maçın 22. Dakikasında Manu'nun ağlara giden şutundan önceki faulü iyi yakaladı ancak üç dakika sonrasında Skuletic'in yerde kaldığı pozisyonda penaltıyı vermeyerek şaşkınlık yarattı. Zira benzer bir pozisyonu Bursaspor Fenerbahçe maçında gördük ve Soldado'nun yerde kaldığı pozisyonda hakemin takdiri penaltıydı. İki farklı maç iki farklı hakem bir benzer pozisyon ve iki farklı karar...
Sonuç olarak kötü giden, ligin dibine demir atmış bir takım için bu denli zor bir deplasmandan alınan bir puan da iyidir. Fakat eminim ki Gençlerbirliği cephesinde kimse alınan bu bir puana sevinmiyor, kaybedilen iki puana üzülüyor. Gençlerbirliği bu oyununu devam ettirdiği sürece karşılığını alacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları