Muhteşem taraftar

Gazetemiz yazarı Erdal Fernergiz yazdı

Haberin Devamı

Adana Demirspor kupada karşılaştığı Fenerbahçe’ye farklı mağlup oldu. Yakışıksız bir sonucun yanı sıra oynanan umursamaz oyun ise hiç yakışmadı. Maçın tek olumlu tarafı ise Mavi Lacivertli renklere gönül vermiş taraftarın coşkusuydu.

Adana Demirspor Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında Süper Lig’in güçlü ekiplerinden Fenerbahçe’ye konuk oldu. Milyon Euro bütçeli takımlar statü gereği alt liglerdeki takımlarla eşlendiriliyor coştukça coşuyorlar, karşısındaki rakipler de ezildikçe eziliyor. Attıkları gollerle rakiplerini üzüyor, kimisini de ağlatıyorlar. Hiç de etik bir statü değil bana göre…

SKOR AĞIR OLDU
Mavi Lacivertliler de ne yazık ki maçı 6-0 gibi farklı bir skorla kaybederek Kupadaki isteksizliğini, kendisi için ligin daha önemli olduğunu gözler önüne serdi. Ancak yine de skor ağır oldu, bu sonuç hiç yakışmadı Mavi Lacivertlilere. Bunun da en önemli sebebi oynanan oyun ve takımın dağınık, umursamaz tavırda olması idi. Tamam hedefiniz lig olabilir ama deplasmanda sizleri yalnız bırakmayan bu renklere gönül vermiş taraftara da ayıp etmiş oldunuz. Yeni teknik direktör Timuçin Beyazıt, ayağının tozuyla 2 günlük antrenman sonucu Fenerbahçe karşısına çıkarttı. Beyazıt için ilk maç ölçü olmasa da kötü bir başlangıç… Dileriz ilerisi iyi gider ve Adana’nın güzide takımı üst sıralara tırmanır, yine eski günlerine döner taraftarını da coşturur.

Haberin Devamı

ALKIŞ… ALKIŞ… ALKIŞ…
Taraftar demişken Demirspor’a gönül vermiş, Türkiye’nin en iyi taraftar grubuna ayrı bir parantez açmak lazım. Bu gönüldaşlar uzun bir uğraş sonucu Adana’dan 15 otobüs ve çevre illerden gelenlerle birlikte 2 bini aşkın bir taraftar topluluğu İstanbul yolunu tuttu. Bilet aldı tribündeki yerini aldı ve farklı yenilgiye rağmen maçın sonuna kadar susmadı, destek oldu. Sahada ev sahibi ekibin seyircisinden daha çoktu Mavi Lacivert sevdalıları. Bu da yetmedi sahada fark yemiş oyuncuları da tribüne çağırarak moral verdi. İşte taraftarlık budur. Avuçlarım kızarırcasına kadar alkışlıyorum hepsini. Şunu da belirteyim. Demirspor bugün itibari le 52 bin 757 passolig sayısı ile 9. Sırada. Birçok Süper Lig takımını geride bıraktı.

Haberin Devamı

ADANASPOR’DA ÇİRKİN GÖRÜNTÜ
Demirspor taraftarını överken Adana’da oynanan Bursa maçından sonra yaşanan çirkin görüntü gerçekten üzücüydü. Adına taraftar diyemeyeceğim bir grup teknik direktör Kemal Kılıç’a, oyunculara ve başkana küfürlü çok çirkin tezahüratta bulundu. Gerçekten ayıp ettiler. Herkesin ailesi var herkes ekmeğinin peşinde. Birkaç kendini bilmez de Adanaspor’un adını kirletemez ve bu takımın da taraftarı hiç olamaz.

Yazarın Tüm Yazıları