Güney-Güneydoğu futbolda çöktü

Bu sezon Güneyin ve Güneydoğunun takımları sevenlerini hüsrana uğrattı.

Haberin Devamı

Bulundukları liglerde tel tel dökülen ve dibe vuran takımlarımız Gaziantepspor, Adanaspor, Mersin İdmanyurdu, Adana Demirspor, Büyükşehir Gaziantep ve Şanlıurfa havlu attılar veya atmak üzereler. 


Bu da tabi ki renklere gönül verenleri kahrediyor ve tepki gösteriyorlar. Tepkilerinde de sonuna kadar haklılar. Bu kötü durumun nedenlerinin başında bence kulüplerimizin kötü yönetilmeleri geliyor. Yönetime gelirken onlarca vaatlerde bulunanlar alınan kötü sonuçlar sonunda suçu hep başkalarına atıyor, aynaya bakıp da ben ne yaptım diyemiyorlar.

Ne yazık ki durum hiç de iç açıcı değil.  Süper Lig’de Gaziantepspor ile Adanaspor son 4 haftaya girilirken nerdeyse küme düştüler... TFF 1. Lig’de bölgemiz temsilcileri Mersin İdmanyurdu düştü, Adana Demirspor, Büyükşehir Gaziantep ve Şanlıurfa kümede kalma hesapları yapıyor...

Haberin Devamı


OLAN TARAFTARA OLUYOR

Niye mi böyle oldu öncelikle turuncu beyazlılardan başlayalım; Adanaspor’da yaşanan yanlış teknik direktör ve oyuncu tercihleri baş rolü oynarken kulüp başkanının da vurdumduymazlığı, eleştirilere kulak tıkaması, taraftarı küstürmesi. Gaziantepspor’da ise teknik direktör değişiklikleri, kritik haftalarda yaşanan talihsizlikleri sıralayabiliriz. TFF 1. Lig’de de durum farksız...


Mersin İdmanyurdu adeta elbirliğiyle küme düşürüldü. Transfer tahtasını açtıramayan, sen ben kavgası yaşayan yöneticiler, genel kurullarda işbaşına gelenlerin söylediklerinin boş çıkması, Kırmızı Lacivert renklere gönül verenlerin küstürülmesi, kent yöneticilerinin yeterli desteği vermemesi ve gelinen kötü son... Geçen yıl Süper Lig’i penaltılarda kıl payı kaçıran ve bu yıl yeterli destek göremeyen Adana Demirspor da ateş hattında.


Mavi Lacivertli kulüpte başkanın bırakacak olması, yönetim belirsizliği, maddi sıkıntı, o güzelim taraftarı da çileden çıkardı. Son maçta alınan yenilgi bardağı taşırdı ve koltuklar kırıldı sahaya atıldı, ağıza alınmayacak sözler sarfedildi. Son iki haftada puanlar alınmazsa küme düşecekler. Ne hazin değil mi bir yıl önce şampiyonluğa oyna, ertesi yıl düşmemeye.. Bölgemiz takımlarımızın bu duruma düşmesine sebep olanlar utansın, ne diyelim.. Olan taraftara oluyor.

Yazarın Tüm Yazıları