Erdal Fernergiz

Fırtına sert ediyor

3 Ekim 2021
Süper Lig’in yeni takımı Adana Demirspor’un fırtınası Antalya deplasmanında da devam etti, Şimşek çaktı 3 puan geldi.

4 maçtır ‘Yenilmez Armada’yı oynayan Adana ekibi rakibini iyi oyunla yendi ve sahadan gülerek ayrılan taraf oldu.

MAÇA İYİ BAŞLAMADI

İlk dakikalarda yaşanan pas hataları, ileri çıkamayan, çoğalamayan ve baskı yiyen bir takım vardı sahada. Ta ki 23. dakikada Yunus’un şutuna kadar adeta hiçbir şey yapmadı desek yanlış olmaz. 34. dakikada S. Deli’nin sakatlanıp çıkması, yerine Kaan Kanak’ın girmesi ve bana göre olmazsa olmaz Rassool’un sol bekten gerçek yerine stopere geçmesi takım savunmasını da düzeltti. Rassoul rakip ataklarına duvar ördü. Mavi Lacivertlilerde rüzgâr tersine döndü ve ataklar sıklaştı, art arda pozisyonlar başladı.

BALOTELLI RİTMİNİ BULDU

Topu rakip sahaya yıkan Demirspor tek kale oynamaya başladı. 39. dakikada Super Mario Balotelli direğe takıldı. O pozisyonda ofsayt bayrağı da kalktı. Ataklar durmadı, sağlı sollu bindirmeler 43’te golü de getirdi. Yunus kale önüne öyle güzel bir top attı attı ki Süper Mario da bu ikramı geri çevirmedi ve ustalığını gösterdi. Ekibini öne geçiren golü kaydetti. Kendine özgü selamını verdi. Balotelli 4 maçta 4’üncü golünü kaydederek ritmini bulduğunu gösterdi. Balotelli oyunda kaldığı sürede attığı golün yanında defanstan top çıkardı, arkadaşlarına yardım etti starlığını gösterdi. Velhasıl takıma katkısı tartışılmaz düzeye geldi.

HER HAFTA BİR KAHRAMAN

Adana Demirspor’un oynadığı maçlarda hemen hemen her hafta bir kahraman ortaya çıkıyor, sonuca katkı yapıyor. Geçen hafta Assombalonga oyuna sonradan girmiş ve müthiş oyunu sonrası galibiyette büyük rol oynamıştı. Bu hafta Antalya karşısında da Vargas’ı zevkle seyrettik.. İddia ediyor ve her zaman söylüyorum. Mavi Şimşeklerin en iyi transferi ve her maç da kalitesini gösteriyor. Frikik golü, asistleri, çalışkanlığı ve klası ile öne çıkan Vargas attığı harika süper gol ile galibiyetin de mimarı oldu.

Mavi Lacivertlilerde oyuna sonradan girenler de katkı yapıyor.

Yazının Devamını Oku

Adana Demirspor'un dirilişi

27 Eylül 2021
26 yıl sonra döndüğü Süper Lig’de son üç haftadır adeta Adana Demirspor rüzgârı esiyor. İlk galibiyetine 4 hafta sonra ulaşan Mavi Lacivertliler, üst üste başarılı sonuçlar almaya başladı.

Adana Demirspor son haftalarda müthiş bir dirilişe imza atıyor. Takımın teknik direktörlüğüne getirilen Montella, öz güveni yüksek, pozitif futbol oynayan aynı zamanda zevk veren bir takım yarattı. Bu futbol kaliteli oyuncularla kurulu Mavi Lacivertlilere büyük moral verirken ülkemizin en iyi taraftar grubu da adeta mest oluyor. Kolay değil 3’lü 4’lü galibiyetler, 3-0’dan 3-3’e gelmek. İşte bu sonuçlarla şimdi Mavi Şimşekler gerçek kimliğini göstermeye başladı. İlerisi için de umut vadediyorlar.

ŞİMŞEK ŞOV YAPTI

Gelelim komşu kent Gaziantep maçına.. Bu maçta da Demirspor attığı 4 golle adeta şov yaptı. Maça hızlı ve istekli başlayan ev sahibi ekip üst üste ataklar geliştirdi. İlk tehlikeli atağını Yunus’la bulan Mavi Lacivertliler 12. dakikada golü de yine bu futbolcunun ayağından buldu. Bu dakikalarda takımın dünyaca ünlü starı Süper Mario Balotelli çok çalışkan bir günündeydi. Hatta attığı iki gol ofsayta takıldı. Balotelli devamlı gol aramasının yanında defansa da yardım edip zaman zaman top çıkardı, takımını atağa kaldırdı. 77’de de öyle güzel bir gol attı ki klasına yakıştı. Netice ilk yarı güzel ve iyi futbolla sona erdi.

ASSOMBALONGA FARK YARATTI

Yazının Devamını Oku

Değişiklikler puan getirdi

23 Eylül 2021
Lider Beşiktaş’a konuk olan Adana Demirspor 3-0 geriye düştüğü maçta muhteşem bir geri dönüşe imza attı ve karşılaşmayı 3-3’e getirerek sahadan puanla ayrılmasını bildi. Bireysel hatalardan yenen gollerden sonra bireysel beceriler beraberliği getirdi.

Maça değişik bir kadro ve Balotellisiz başlayan Mavi Lacivertliler lider karşısında öyle şanssızlıklar yaşadı ki 52. dakikada 3-0 gerideydi. İlk gol rakip Montero'nun kale önünde kafa vuruşunda top Samet Akaydın'a çarptı, kaleci Ferhat kontpiyerde kaldı meşin yuvarlak filelere gitti. İkinci gol de yine şanssız ve ilginç  bir şekilde geldi.  43’te De Souza orta sahaya yakın yerden pasında ceza alanı içinde Batshuayi'yi kontrol etmek isteyen Deli, kalesini terk eden kaleci Ferhat ile çarpıştı. Dengesini kaybeden Ferhat'ın müdahale edemediği meşin yuvarlak yuvarlana yuvarlana filelerle buluştu. İlginç şekilde yenen gollerle devre bitti.  

BALOTELLİ MAÇA DAMGA VURDU

İkinci yarıda yaptığı değişikliklerle oyuna müdahale eden İtalyan Teknik Direktör Montella taşları yerinden oynattı, takımın oyunda kalmasını ve geri dönüşünü sağladı. Rakibin değişiklikleri ekibine katkı sağlayamazken, Mavi Şimşeklerde yapılan Yunus Akgün, Balotelli, Gökhan İnler, Kaan Kanak, Tarık Çamdal değişiklikleri ise sonuca olumlu etki yaptı.   Mavi Lacivertlilerde 67’de oyuna giren Mavi Lacivertlilerin dünyaca ünlü oyuncusu Süper Mario Balotelli attığı golle, asisti ile ve yaptığı hareketlerle maça damgasını vurdu. Balotelli kendisine ‘Beyni yok’ diyen Sergen Yalçın’a yaptığı beyin işareti ile hakemden sarı kart gördü.

MÜCADELE VARDI

Özellikle Vargas oyunda kaldığı süre icerisinde takımın en iyilerindendi. Beşiktaş karşısında bir hayli istekli ve diri olan Adana Demirsporlu oyuncular maçın son düdüğüne kadar mücadele etti. Yenilen şanssız gollere rağmen hep  oyunda kalan Mavi Lacivertliler sonunda sahadan puanla ayrılmasını bildi. Son iki haftada alınan puanlar Mavi Şimşeklerde morali yükseltirken ilerisi için de umut oluyor. Bu maç bitti , şimdi Cumartesi saat 19.00’da Adana’da oynanacak  Gaziantep karşılaşması var hedef galibiyet olmalı…

Yazının Devamını Oku

Kazanarak yola devam

20 Eylül 2021
Adana Demirspor, teknik kadroda ve oyunda, oyuncularda yaptığı değişiklikle galibiyeti buldu.

Mavi Lacivertliler ilk yarı ve ikinci yarı akla kara kadar farklı bir oyun oynamasına rağmen Çaykur Rizespor’u rahat geçti. İlk yarıda oynanan iyi oyun taraftarı mest ederken, ikinci yarı kaliteli ayaklar durdu ve bitse de gitsek havasına büründü maç. Ancak sonuç Süper Lig’de 27 yıl sonra gelen galibiyet olunca her şey güzel görüldü. Ne diyelim hedef kazanarak devam olmalı. Mavi Şimşekler usta ayakları ile bunu başaracak güçte, yeter ki ben kavgası olmasın ekipte.

Yeni teknik direktörü Montella ile kendi seyircisinin karşısına çıkan Demirspor maça da hızlı başladı. Önde pres, paslar, dayanışma ve koşan bir ekip vardı sahada. Bunun neticesinde üst üste gelen goller.. Dünyaca bilinen Süper Mario Balotelli takımı ileri taşıdı. Devamlı golü denedi, denedi. Sonunda yaptığı bir akında gelen penaltı ve Mavi Lacivertli formayla ilk golünü kaydetti. Bu gol Balotelli’nin üzerindeki gol baskısını da kaldıracak görüşündeyim. Dikkat çekici bir durum ise koşmuyor diye eleştirilen Balotelli’nin çok istekli olması, defansa kadar gelerek arkadaşlarına yardım etmesi oldu.

VARGAS FAYDALI OLUR

Montella’nın gol sevinci ise başka idi.  İkinci gol ise akıl dolu organize bir atak sonucu geldi. Bana göre takımın en iyi transferlerinden biri olan ve performansını 90 dakikaya yayarsa Vargas çok faydalı işler yapar. Çalışkan bir gününde olan Eze’nin Vargas’la birlikteliği farkı ikiye çıkardı. Kaleyi devralan Ferhat da rakibin ilk yarının son dakikalarında yaptığı akınlarda kalesini başarıyla savundu ve takımın soyunma odasına 2 farklı üstünlükle gitmesini sağladı.

DEĞİŞİKLİKLER YARADI

İkinci yarının başlarında ise ilk yarıdaki Demirspor’dan eser yoktu. Kaliteli ayaklar durdu, mücadele orta alanda ve rakibin ataklarıyla geçti. Konsantrasyon kaybı yaşandığı için gol de bu dakikalarda yendi.

53’te durum 2-1’e geldi. Rakip beraberlik sayısını aramaya başladı. Mavi Lacivertli oyuncular golü yedikten sonra uyandı. Montella da oyuna müdahale ederek yararlı değişiklikler yaptı. Köşe vuruşu sonrası Bjansson ile gelen gol farkı yeniden ikiye çıkarınca Süper Lig’de ilk galibiyet de gelmiş oldu.

COŞKU BÜYÜK

Yazının Devamını Oku

Yine olmadı

29 Ağustos 2021
26 yıl sonra çıktığı Süper Lig’de üçüncü haftayı da geride bırakan Adana Demirspor yine galibiyetle tanışamadı. Konya karşısında öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan Mavi Lacivertliler oynadığı oyunun karşılığını alamıyor.

İyi bir kadro kurarak lige başlayan Mavi Şimşek rakibi Konya karşısına oyuna fırtına gibi girdi. İlk 20 dakikada pres yaptı, gol aradı. Ancak üstünlük getirecek golü bulamadı.

Daha sonra bir durgunluk görüldü. Oyun orta saha mücadelesi gibi geçti. Coşku vardı ancak tempo da düşüktü. Bunda sıcak havanın etkisi de büyüktü. İlk yarı böyle geçti.

MUHTEŞEM GOL

İkinci yarıya iyi başlayan Mavi Şimşekler, 59. dakikada oyuna sonradan giren Vargas’ın müthiş ortasına iyi uzanan Assomblanga’nın attığı muhteşem golle öne geçti. Bu gol takımda coşkuyu artırdı. Üst üste yapılan ataklar farkı artırmaya yetmedi. Maçın böyle biteceği, ilk galibiyetin geleceği düşünülürken 83’te defansın seyrettiği, şok eden gol planları alt üst etti, yüzlerin asılmasına yol açtı.

Yine olmadı ve Mavi Lacivertliler 3 puanla tanışamadı.

Maçın en güzel hareketlerinden biri de maç sonu tribünlerin futbolcuları çağırıp alkışlaması oldu. Tebrikler taraftara.

ABARTILI TEPKİ

Gelelim Balotelli’ye... Öfke kontrolünün olmadığı, sinirli, problemli, koşmayan, kaliteli, dünya yıldızı, yönetilmesi zor bir oyuncu olduğu biliniyordu. Bu yüzden Balotelli’yi çok konuşmanın yerine onu kazanmak lazım. Balotelli oyunda kaldığı sürede etkinliğini fazla gösteremedi. Samet hoca da oyundan aldı. Oyundan alınmasına sinirlenen yıldız futbolcunun, yedek kulübesinde yaptığı abartılı tepki hiç hoş karşılanmadı. Yapmaması gerekirdi ancak karşınızdaki Balotelli.

Yazının Devamını Oku

İlk gol, ilk puan

22 Ağustos 2021
Süper Lig’in ikinci hafta açılış maçında 26 yıl sonra Süper Lige çıkan Adana Demirspor Kayseri deplasmanında ilk golünü attı ve ilk puanını aldı.

Genel anlamda Demirspor’un üstün göründüğü maçın ilk yarısının sonlarına doğru ve ikinci yarı Adana ekibi başta Balotelli, Akintola olmak üzere usta ayakları ile devamlı golü aradı.

KOŞMAK LAZIM

Mavi Şimşekte dikkat çeken bir görüntüyü aktarmadan geçmeyelim. Fenerbahçe maçında da Kayseri karşısında da sonradan oyuna giren oyuncular çıkanlardan daha faydalı görüldü. Bu da acaba kadro yanlış mı başlıyor sorusunu öne getiriyor. Bunun cevabını biz değil tabi ki Samet Hoca verecek. Samet hocanın elinde gerçekten iyi bir kadro var. Bu oyuncu kadrosunun iyi planlamayla başarılı olmamasına bir neden yok. Ancak, henüz çok erken, ilk yarıda alınacak puanlar ikinci yarının gidişatını belirleyecek. Bu yönden bakıldığında ilk yarı maçlarında işi sıkı tutup alabildiğimiz kadar puan alınmalı. Samet hocanın da koşmayan futbolcuları kulübeye çekerek oyun şeklini değiştirmeli.

BALOTELLİ OYNAMALI, OYNATILMALI

Bir takımda yıldız futbolcular olabilir ama koşmayan futbolcularla takım olunmaz. Kayseri karşısında gördüğümüz takımda koşmayan birden fazla oyuncu vardı. Bu da takımı olumsuz etkiliyor. Tamam bir tane koşmayan oyuncuyu kamufle edebilirsin ancak birden fazla olursa oyun da skor da iyi olmaz. Kayseri karşısında 11’de başlayan ve 90 dakika sahada kalan Dünya yıldızı forvet Balotelli koşmasa da klasını, kalitesini top her kendine geldiğinde gösterdi. Her pozisyonda vardı. Rakip defansı yıprattı, asist yaptı, golü yaptırdı. Fizik ve mental olarak hazır görülmeyen deneyimli oyuncunun daha çok çalışıp, koşarak katkı oranını artırması bekleniyor. Çünkü bu takımın yıldızı ve taraftarın da gözbebeği. Diğer oyuncuların Belhanda gibi bir an önce kendilerini toparlayıp koşmalı, takıma katkı sunmalı.

BİR PUAN İYİ OLDU

Adana Demirspor’un attığı tek gol ve alınan bir puan çok iyi oldu. Eksikliklerin, bir an önce tamamlanarak Şimşek’in çakması temennimiz. Mavi Lacivertlilerin bir an önce ferdi değil, takım oyunu oynamalı. Özellikle Belhanda, Castro ve Balotelli koşarak mücadele gücünü artırmalı ve takımdaşlık ruhunu göstermeli. Kayseri karşısında bunu görememek üzüntü verdi. Kayseri maçını geride bıraktık şimdi evimizde oynayacağımız Konya maçını düşünme vakti. İyi hazırlanıp muhteşem taraftarın desteğiyle 3 puanı hanemize yazdırma zamanı.

Yazının Devamını Oku

Haydi hayırlısı…

15 Ağustos 2021
Bu sezon Süper Lig Adana için bir başka heyecan, coşku ve mutlulukla başlıyor. Dile kolay tam 26 yıl sonra gelen başarı ve Süper Lig serüveni bugün akşam başlıyor. Hem de ne başlangıç ligin büyüklerinden Fenerbahçe karşılaşması ile… Mavi Şimşek hem lige hem de Adana’ya ayrı bir güzellik ve renk katacak…

Evet kolay olmadı 26 yıl sonra Süper Lige çıkmak. Birkaç sezon öncesinde Murat Sancak başkanlığında başladı Süper Lig yolculuğu… Hep direkten döndü Mavi Lacivertliler, son anda kaçan penaltılar, teknik heyetten, hakemlerden, futbolculardan kaynaklanan hatalar lige yükselmeyi geciktirdi. Ama sonuçta büyük emekler, özveriler gösterilerek, Başkan Murat Sancak’ın olağanüstü çabası, maddi manevi desteği Süper Ligi getirdi. İşte bu akşam ilk maçına çıkıyor Adana’nın güzide ekibi Mavi Şimşek. Onun içindir ki hepimiz heyecanlıyız ve coşkuluyuz. Süper Lig’in Adana'mıza, Demirspor'umuza hayırlı olmasını diliyorum.

ALKIŞLAR BAŞKAN SANCAK’A

Başkan olduğunda verdiği ‘BU TAKIM SÜPER LİGE ÇIKACAK’ sözünü sonuna kadar kovalayan ve Süper Lig'i Adana’ya kazandıran başta Başkan Murat Sancak ve yönetimine teşekkür edilmeli, avuçlarımız kızarıncaya kadar alkışlanmalı.

Başkan Sancak ile bir sohbetimizde birkaç yıl yaşanan sıkıntılar ve geciken şampiyonluk için. Başkan ‘Bu sene o sene’ dediğimde aman bunu demeyelim. Bu söz bize iyi gelmedi’ deyince gülmüştük. Belki o sözün şampiyonlukla hiç alakası yok ama biz de o cümleyi  söylemez olduk. Niye mi anlattım bu kısa anektodu. Şunun için… Başkan o kadar inanmıştı ki şampiyonluğa en küçük bir sözü bile düşünür olmuştu. İşte böyle geldi şampiyonluk mutluluğu. Bugün Fenerbahçe’yi konuk ediyorsa Mavi Lacivertliler bunda emek, alın teri ve özveri var.

MUHTEŞEM TARAFTAR

Daha niceleri gelecek Adana'mızın yeni stadına, muhteşem stadına. Galatasaray’ı da Beşiktaş’ı da (Hazırlık maçında da ağırlamıştık) Trabzon’u, Sivas’ı tüm takımları… Tabii bu sezon geçen yıl yaşadığımız seyircisiz maçlar da olmayacak. Her zaman söyledim yine söylüyorum. Adana Demirspor taraftarı ülkemizin en iyi, en muhteşem taraftar gruplarından birisi. Yine tribünde olmaları takıma ayrı bir güç verecek, futbolcuları motive edecek. Rakibe de korku salacak. Taraftarımız da özledi tribünde olmayı. İşte bu akşam centilmence yapacakları tezahüratları inletecek Yeni Adana Stadı’nı…

SAMET AYBABA ZORU BAŞARDI

Yazının Devamını Oku

Tebrikler, teşekkürler

10 Mayıs 2021
Gerçekten yaşamak gerek. Bu mutluluğu, bu coşkuyu.. Dile kolay tam 26 yıl oldu...

Hem ülkemizin hem de camiamızın yaşadığı sıkıntılara rağmen mutlu sona ulaşmak, şampiyon olmak kolay olmadı. Elim kızarıncaya kadar alkışlıyorum bu rüyayı gerçeğe dönüştürenleri...  Döktüğünüz terinize, sıkıntıları bir nebze de unutturan ve yüzleri güldüren emeğinize teşekkürler...

Sezonun başından beri inanarak savaştığınız için... Tüm zorluklara rağmen işinize baktığınız için, 14 puan geriden gelip şampiyonluk ipini tam 26 yıl sonra göğüslediğiniz için.. Bu kente Süper Lig coşkusunu iliklerine kadar hissettirdiğiniz için.. Ülkemizin önde gelen taraftarlarını mutlu ettiğiniz için.. Adana’nın, Demirspor’un gücünü ve büyüklüğünü gösterdiğiniz için..

EN BÜYÜK ALKIŞ BAŞKAN SANCAK’A

Teşekkürün en büyüğü de sana Başkan Murat Sancak. Demirspor için her fedakarlığı yaptığın için bu şampiyonluğu armağan ettiğin için. Takımın başına geldikten sonra hep ileri götüren ve tarihe geçen teknik direktör Samet Aybaba’ya da sonsuz teşekkürler. Tabi bu formayı sırtına geçiren akıttığınız ter ile unutulmaz bir şampiyonluk yaşatan tüm oyuncularımıza da teşekkür...

HAYDİ KUTLAYALIM

Adana Demirspor şampiyon... Tartışmasız ve saygı görerek hak ettiğini aldı. Teşekkürler Mavi Şimşekler, tebrikler Samet Aybaba, tebrikler Murat Sancak... Haydi şimdi kutlama zamanı. Tabi kuralları unutmadan, taşkınlık yapmadan coşkuyu iliklerimize kadar hissedelim...

Yazının Devamını Oku