Erdal Fernergiz

Adanaspor geliyor

18 Ocak 2022
Yıllar önce Adanayı başarıyla temsil eden, UEFA, Balkan Kupası oynayan ligin üst sıralarında yer alan ve konumu itibariyle kolej takımı diye adlandırılan Adanaspor geri dönüyor.

Neden mi, çünkü geçmişin izleri şimdi de görülüyor. Turuncu Beyazlılar kolej havasında tam bir takım oldu. Başkan Bayram Akgül başta olmak üzere Akgül ailesini tebrik etmek lazım bu ekibi Adana’ya kazandırdıkları için.

SOĞUK HAVAYI ISITTI

İstanbul, Kocaeli, Bursa galibiyetlerinden sonra soğuk bir Başkent akşamında Gençlerbirliği’ne konuk olan Adanaspor attığı gollerle, oynadığı oyunla mest etti, geceyi ısıttı adeta. Teknik direktör Sait Karafırtınalar’ın usta hamleleri, taktiği ile Başkent ekibi bozguna uğradı. Son 4 maçta 12 puan yaparak, yenilmezlik serisini 6’ya çıkartan Turuncu Beyazlılar taraflı tarafsız herkesin alkışını alıyor. Bir alkış da benden. Çünkü tüm takım yaptıkları işi keyifle yapıyorlar. Kalelerini iyi savunuyor, hücuma iyi çıkıyor ve yardımlaşıyorlar. Bu da başarıyı getiriyor tabi ki.

MUHTEŞEM BİR TAKIM

Gençlerbirliği maçında da bu böyle oldu. İlk yarısı al gülüm ver gülümle geçen maçın ikinci yarısında bambaşka, muhteşem bir takım vardı sahada. Deneyimli Sait hocanın Bruns ve Eren hamlesi sihirli değnek deymişcesine fark ve farkı yarattı.. Kalede Goran, Donkor, Roche, Uğurcan, Fıratcan, Youssef, İsmail de canla başla çalışıyor. Celil takımın maestrosu. Tetteh’e de bir şeyler oldu son haftalarda öyle güzel işler yapıyor ki adeta attığı gollerle takımı sırtlıyor. Kim oynarsa oynasın katkı veriyor. Velhasıl tüm takım disiplinli, fizik gücü yüksek bir şekilde göze hoş gelen bir oyun oynuyor.

KORKU SALIYOR

Ara transferde yapılan nokta atış takviyeler de (İngiliz Jordan başta olmak üzere) takıma girdiğinde bu güzellikler artacak. Bundan hiç şüphemiz yok. Çünkü Adanaspor’un genlerinde başarı var, şampiyonluklar var. Şimdi rakiplere korku salan ve ne yaptığını bilen, zevk veren bir ekip var karşımızda. Rakip kim olursa olsun Turuncu Beyazlılar yenecek güçte.  İlk 6’ya bir kaldı. Süper Ligde ikinci bir Adana takımı neden olmasın. Tünelin ucundaki ışık görülüyor. Hedef de tabi ki Süper Lig. Adanaspor da bunu başarır bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Yazının Devamını Oku

Demirspor şaşırttı

16 Ocak 2022
Geçen hafta Fenerbahçe’yi mağlup ederek büyük sükse yapan Adana Demirspor, evinde oynadığı maçta Kayserispor’a takıldı.

İlk yarı ile ikinci yarı arasında akla kara kadar farklı bir oyun ortaya koyan Mavi Lacivertliler uzun süre üstün olmasına rağmen son dakikalarda yediği gole boyun eğerek sahadan bir puanla ayrıldı. Bu beraberlik ilerisi için ders olmalı ve her rakip önemsenmeli. Çünkü bu ligde her takım birbirini yenecek güçte bu hiç unutulmamalı.

ÖNEMLİ EKSİKLİKLER

Hastalık, cezalı oyuncular ve Afrika Kupası nedeniyle ideal kadrosundan uzak bir ekiple sahaya çıkan Mavi Şimşekler ilk yarıda seyir zevki yüksek bir oyun sergiledi. Üst üste geliştirilen ataklar, Assombalonga, Akintola, Belhanda, Yunus Akgün gol arayan ayaklardı. Kaleyi gören şutunu çekiyordu. Gol de bu baskı sonucu geldi. Belhanda akıllı bir pas çıkarttı. Assombalonga sert vurdu, defansa da çarpan top fileleri havalandırdı. Yunus’un füzesi kaleciden döndü. Her an ikinci gol bekledi taraftar ancak olmadı, ilk yarı da sona erdi.

DEĞİŞİKLİKLER YARAMADI

İkinci yarıya önde başlayan Mavi Lacivertlilerde ilk yarıdan eser yoktu. Kalede Muriç, defansta Semih, Samet, Sinan rakip ataklarını savuşturmak için mücadele etmeye başladı. Teknik direktör de oyunun gidişatını beğenmediği için değişikliklere gitti. Castro, Metehan, Vargas, Gökhan oyuna girdi. Ancak girenler ‘Gelen gideni arattı’ dedirtti.

Şimdi yapılacak önemli iş bu maçı bir an önce unutmak olmalı. Çünkü yarın çok önemli bir Konya, cumartesi Karagümrük maçları var. İki maçtan alınacak 6 puan takımın puan cetvelindeki yerini koruyacak ve ilerideki hedefi de büyütecek. Onun içindir ki bu hafta çok önemli. Mavi Şimşek de hiç şüphesiz bunu başaracak güçte.

Yazının Devamını Oku

Bileğinin hakkıyla…

11 Ocak 2022
Adana Demirspor, dünya starı süper Balotelli’siz çıktığı maçta cesur, istekli, korkusuz, devamlı hücumu düşünen, akıllı bir oyun sonrası Fenerbahçe’yi kendi evinde devirdi.

Tam bir takım ruhu ile rakibini yenen Mavi Lacivertliler bileğinin hakkıyla üç puanı da hanesine yazdırıp 4’üncü sıraya yerleşti. Hiç de kolay değil bu başarıyı elde etmek. Hele hele de Süper Lig’e çıkmış yeni bir ekip için.

ŞİMŞEK ÇAKA ÇAKA

Maçın 29. dakikasında bence çok basit çalınan düdük sonrası penaltıdan yenik duruma düşen Mavi Şimşekler, öylesine bir reaksiyon gösterdi ki taraflı tarafsız herkesin alkışını aldı. 34’te Gökhan İnler’in muhteşem golü ile ilk yarıyı 1-1 kapattı. İkinci yarıya da Belhanda’nın golü ve taklasıyla başlayan Demirspor, bu üstünlüğünü bitiş düdüğüne kadar sürdürdü. Hatta skor daha da farklı olabilirdi. Fark da kaçtı diyebiliriz. Rakibi karşısında tam bir takım görüntüsü veren Mavi Şimşekler, Yunus’un, Vargas’ın, Assombalonga’nın gününde olmamasına rağmen sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi. Bu sonuç 26 yıl sonra Süper Lig'e çıkmış Adana Demirspor’u 33 puanla dördüncü sıraya oturttu. Çaka çaka yukarılara tırmanıyor Mavi Lacivertliler…

HEP BÖYLE KAL

Adana Demirspor’da Başkan Murat Sancak’la birlikte bir tebriği de teknik direktör Montella hak ediyor. Her maça takımı iyi hazırlayan, rakibi iyi analiz eden, oyuncularına ve rakibe göre taktik uygulayan İtalyan hoca Fenerbahçe karşısında da oynattığı cesaretli oyunla galibiyetin mimarıydı. Alkışlamak lazım. Başkan Murat Sancak’a da çok teşekkür. Böyle bir kadroyu Adana’ya kazandırdığı için, binlerce Adanalıyı sevindirdiği için. Galibiyeti Adanalılara armağan ettiği için… Şimdi her sporsever Adana Demirspor’u zevkle izliyor ve ikinci takımı olarak görüyor. Bu da çok güzel bir duygu. Hep böyle kal, hep taraftarını güldür, hep başarılı, hep böyle kal, hep cana yakın Mavi Şimşek…

ADANASPOR DA YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

“Süper Lig ikinciliği olan”, “Türkiye'yi UEFA’da ve Balkan Kupalarında temsil eden”, “Süper Lig’de iki kez gol kralı çıkaran”, “alt yapısından onlarca futbolcuyu ülke futboluna kazandıran”, kentin bir diğer temsilcisi, 1. Lig’de mücadele eden Adanaspor da aldığı sonuçlarla yüzleri güldürüyor. Puan cetvelinde 7. sıraya yükselen Turuncu Beyazlılarda hedef ilk 6’nın içinde yer almak ve Play-off oynamak, bunu da başaracak bir hava yakaladı. 4 maçtır yenilmeyen ve üç maçtır da kazanan puanını 29’a çıkaran Adanaspor’da şimdi gözler Pazartesi saat 20.00’de deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği maçına çevrildi. Adana’nın Süper Lig’de ikinci takımı neden olmasın. Herkes elini taşın altına koymalı, hedef bu olmalı. Haydi Adanaspor sıra sende…

Yazının Devamını Oku

Adana Demirspor lige renk kattı

27 Aralık 2021
26 yıl sonra çıktığı Süper Lig’de harikalar yaratan ve büyük bir başarıya imza atan Adana Demirspor tüm spor camiasının takdirini kazandı, ilk yarıda toplanacak 57 puan vardı ve Mavi Lacivertliler bunun 30’unu aldı.

Gerçekten de muhteşem bir tablo. Daha iyisi olabilir miydi olabilirdi tabi, ancak lige yeni çıkmış bir ekip için hiç de kötü değil, aslında iyi de…

Takım ruhunu yansıtarak İtalyan Teknik Direktör Vincenzo Montella kaptanlığında Balotelli, Vargas, Assombalonga, Muriç, Samed, Yunus Akgün velhasıl tüm oyuncular disiplinli ve yürekli bir şekilde başarıdan başarıya koştular ilk yarı boyunca.

ALKIŞLAR BAŞKAN SANCAK’A

26 yıl sonra Adana’ya Süper Lig coşkusu yaşatan ve yaptığı süper transferlerle takımın başarılı olmasını sağlayan Başkan Murat Sancak ve ekibini alkışlamak lazım. Sancak başkan öylesine bir takım yarattı ki oynadığı oyunla, süper futbolcuları ile izlenmesi zevk veriyor. Özellikle evinde oynadığı maçlarda başka takımların yarısını bulamadığı taraftarı ile tribün coşkusu yaparak rakip üzerinde önemli bir baskı kuruyor. Başkan Sancak bu yıl hedefin ligde kalmak olduğunu söylese de ‘Avrupa da neden olmasın’ diyenlerden. Başkan gelecek senelerde şampiyonluğa oynayacak bir takım kuracağını da söylüyor. İnanıyoruz başkan dediğini yapar, Adanalı da zevkle, gururla takımını izler ve destekler.

Yazının Devamını Oku

Sırada Galatasaray var

21 Aralık 2021
Önce Giresun’u sonra Alanyaspor’u hem de kendi evinde mağlup etmek hiç de kolay değil.

Adana Demirspor üst üste iki galibiyet alarak puanını 26 yaptı 7. sıraya yükseldi, şimdi gözler bugün oynanacak Galatasaray maçına çevrildi. İddia ediyorum, dış etkenler etkili olmazsa bu takım Galatasaray’ı da yenecek güce sahip. Çünkü Balotelli, Vargas, Yunus, Muriç’i ile öyle kaliteli bir ekip ki rakip kim olursa olsun farketmez. Tab,i burada şunu da söylemeden geçmeyeceğim. Bu maçta 12. adama çok ihtiyaç var. Süper Lig’deki ağırlığını iyice hissettirip hedef büyüten Adana Demirspor stadı tıklım tıklım dolduran ve hiç susmayan taraftarını yanında görmeli, işte o zaman büyüklüğümüzü de dosta düşmana göstermiş oluruz. Stadı da gülerek, mutlu bir şekilde terk ederiz.

BALOTELLİ DAMGA VURDU

Alanya karşısında iyi oynayan,  rakibi oynatmayan, her alanda baskı yapan bir Demirspor izledik. Maçın ilk dakikalarından itibaren Balotelli, Yunus, Svensoon, Vargas, Bjarnasson oyuna ağırlığını koydu. Tehlikeli ataklar geliştirdi. Rakibin zaman zaman kaleye geldiği anlarda da Muriç sahneye çıktı ve gol izni vermedi.

Maça damga vuran isim ise mavi lacivertlilerin dünya yıldızı Balotelli oldu. Ligimizin en çok şut çeken futbolcusu olan süper yıldız attığı golle, yaptığı asistle, defansa yardımıyla, attığı derin paslarla gerçekten oyunda kaldığı sürece büyük katkı sağladı ve seyri gerçekten büyük zevk veriyor.

Alanya karşısında takımda bir de maestro Vargas vardı. Arjantinli bir orkestra şefi edasıyla öyle güzel yönetti ki takımı galibiyette de büyük rol oynadı.

MONTELLA HATA YAPMAZSA

Alanya maçında oyuncular elinden geleni yaptı. Montella da takımı iyi hazırlamış, bugün de beklenti büyük İtalyan hocadan. İlk 11, oyun sistemi ve yapılacak değişiklikler çok önemli. Montella hata yapmazsa… Mavi Şimşekler hele hele stadı doldurmuş muhteşem taraftar desteği ile Galatasaray’ı da yenecek güce sahip.

ADANASPOR HEDEF BÜYÜTMELİ

Yazının Devamını Oku

Sonu iyi bitti

14 Aralık 2021
Son iki haftayı bir puanla kapatan Adana Demirspor, Giresunspor’u uzatmada bulduğu golle geçerek yeni bir sayfa açtı.

Mavi Lacivertlilerde şimdi hedef seri başlatmak ve üst üste galibiyetlerle çıkışa geçmek. Ancak şunu söylemesek de olmaz. Giresun maçı muhteşem taraftar desteğiyle kazanıldı. Gerçekten de müthişti tribünler, maç boyunca hiç susmadılar.

ZOR VİRAJA GİRİLDİ

Mavi Lacivertliler, Giresun’u yenerek sadece 3 puan kazanmadı, ilk yarı bitimine kadar Alanya, Galatasaray ve Göztepe ile karşı karşıya geleceği düşünülürse çok da moral kazandı. Giresun karşısında beklenen oyun yoktu sahada. İlk dakikalarda atak üstüne atak geliştiren, baskı yapan Mavi Şimşekler Balotelli, Akintola, Svenson, Metehan ve Yunus’la gol aradı rakip kalede. Ancak ahlarla vahlarla beceriksizlikle gol bir türlü gelmedi. Kalede Muriç, defansta Simon Deli, Rassoul ve özellikle Samet Giresun’un cılız ataklarında başarılı oldular. Ancak iyi defansa sahip olan Mavi Lacivertliler bir türlü geriden oyun kuramıyor. Montella’nın buna bir çözüm bulması kaçınılmaz.. Pozisyon açısından kısır bir ilk yarı sonucu golsüz sona erdi.

İkinci yarı biraz daha hareketli olan Mavi Lacivertliler Vargas’ın da oyuna girmesiyle daha derli toplu ataklar geliştirmeye başladı. Hemen hemen her pozisyonda Balotelli vardı. Her topu adeta mıknatıs gibi kendine çeken Dünya yıldızı, ligin en çok şut da çeken oyuncusu Balotelli... Arkadaşlarına akıl dolu uzun paslar attı, zaman zaman defanstan top çıkardı, attığı şutlarla da devamlı gol aradı Balotelli.. Gerçekten oynadığında zevkle seyrediliyor bu oyuncu.

Oynanan oyun tatminkâr değildi ancak 90+3’te Stambouli ile kazanılan galibiyet çok da güzel oldu. Sonun böyle bitmesi tüm camiayı sevince boğdu.

MUHTEŞEM TARAFTAR

Hep söylüyorum yine söyleyeceğim Mavi Lacivertli taraftarlar ülkemizin en iyi taraftar gruplarından biri. Bunu Giresun karşısında da ispat ettiler. Maç boyunca hiç susmadılar, hep destek tam destek. Bana göre galibiyetin mimarı onlar. En büyük alkışı Mavi Şimşeklere gönderiyorum. Maç sonu tüm oyuncuların tribünlere giderek galibiyet sevincini taraftarla paylaşması çok güzel oldu, çünkü bunu haketmişti taraftarlar...

ADANASPOR SESSİZ KALDI

Yazının Devamını Oku

Galiptir bu yolda mağlup

5 Aralık 2021
Rakibin lider, zirvede tek başına, namağlup, 7 maçtır yenilmiyor, adeta rakipsiz bir şekilde şampiyonluk şarkıları söylüyor.

Bu takım karşısına “Ben bu maçtan puan ya da puanlar almaya geldim” dercesine cesaretle giden daha ilk dakikalarda gole yaklaşan Adana Demirspor’un yenilgisi büyük üzüntü yarattı ancak, oynadığı oyun skora yansımasa da çok beğenildi. Mavi Lacivertliler 90 dakika boyunca hep golü aradı. Skor kötü olsa da oynanan oyun bize eskilerin bir deyimini hatırlattı. “GALİPTİR BU YOLDA MAĞLUP” gerçekten de öyle oldu tüm spor camiası gibi biz de Mavi Şimşekleri alkışladık.

SERİ BİTTİ

Ligde Hatay’ı, Altay’ı yenip Kasımpaşa ile berabere kalan Adana Demirspor 3 maçta aldığı 7 puanın sonunu getiremedi ve yenilmezlik serisini de kaybetti. Mavi Lacivertliler Trabzon karşısında skor hariç istatistiklerde de üstündü. Toplam şut 5’e 18, isabetli şutta 3’e 4, direkten dönen şut 0’a 1, kaçan net pozisyon 0’a 2, rakip ceza sahasında topla buluşma 16’ya 24, korner 2’ye 5, toplam orta 7’ye 24, bunları çoğaltmak mümkün. Görülüyor ki çok iyi bir oyun sergilendi lider karşısında, tüm takımı kutlamak lazım.

BALOTELLİ’Yİ SEYRETMEK ZEVK VERİYOR

Maça iyi başlayıp, iyi pres ve baskılı başlayan Adana Demirspor’da maçın en iyilerinden biri olan Dünya yıldızı Balotelli idi. İlk tehlikeli atak, maçın en güzel jeneriklik hareketi röveşata (Gol olsaydı tarihe geçerdi) defanstan top çıkaran, takımını atağa kaldıran, gole çok yaklaşan yine Balotelli oldu. Kalitesini sahaya yansıttığı zaman gerçekten bu yıldızı seyretmek zevk veriyor. Trabzon karşısında Balotelli’nin yanına Stambouli, Bjarnasson’u yazmak lazım. Akintola ve Yunus Akgün beklenenin altında kaldı. Biraz daha hareketli olsalardı sonuç daha farklı olabilirdi. Neyse iyi niyetle mücadele ettiler sonuçta.

CESUR OYUN

Rakibi karşısında açık ve cesur bir oyun oynatan, asla kapanmayan bu ekibin Teknik Direktörü Montella’yı da kutlamak lazım. Haftalardır takımın en iyilerinden Vargas’ı yedek kulübesine oturtarak orta sahayı güçlendiren İtalyan hoca Montella’ya, Vargas’ı, Assombalonga’yı hatta Metehan’ı daha önce oyuna alsa daha mı iyi olurdu demeden de geçmeyeceğim. Şimdi acilen bu maçı unutup haftaya konuk edeceği Giresun maçına konsantre olmalı Mavi Şimşeklerin…

ADANASPOR FIRSAT TEPTİ

Yazının Devamını Oku

Adana’da seri sonu…

29 Kasım 2021
Süper Ligin 14. Haftasında evinde Kasımpaşa’yı konuk eden Adana Demirspor, atanın galip bitireceği bir maç oynadı.

Son 2 maçını kazanan Mavi Lacivertliler rakibine göre üstün olmasına rağmen gol üretemeyince maç da golsüz sona erdi. Kasımpaşa karşısında direkleri geçemeyen Mavi Şimşek sayısız fırsattan da yararlanamadı. Son dakikalarda ise mağlubiyetten kaleci Muriç kurtardı. Bu hafta beklediği sonuçları alamayan Adana’nın iki güzide ekibinden Demirspor’un 2 maçlık, Adanaspor’un da üç maçlık seri galibiyetleri sona erdi. Şimdi yeni serilere başlamak lazım…

YÜKSEK TEMPO

Adana Demirspor maça yüksek tempoda başladı. İlk düdük sesinden sonra, Vargas, Yunus, Akintola, Assombalonga ile Samet’le tehlikeli ataklar geliştirdi, Vargas’ın şutu, Samet’in kafası direkte patladı. Bu maçta göze çarpan ise defanstan Simon Deli’nin Rassoul’un Stambouli’nin devamlı ileri çıkmaları, sağdan soldan ortalar yapması oldu. Ancak ne yazık ki Mavi Lacivertli oyuncular direkleri ve kaleci Harun’u geçemedi. Ahlar vahlarla ilk yarı bitti.
İkinci yarıda da manzara değişmedi, Demirspor geriden oyun kuruyor, orta sahada hazırlık sonra rakip kaleye gitmeler maç boyunca devam etti.
Durgun, kısır bir maç seyrettik anlayacağınız. Mavi Şimşek her zamankinden daha isteksiz, zaman zaman dağınık, bitse de gitsek havasındaydı. Bu oyun skora da böyle yansıdı, maç da başladığı gibi golsüz sona erdi.

Yazının Devamını Oku