Leonardo ve alışkanlık

Antalyaspor camiası, milli takım arasında Leonardo’nun takımı nasıl hazırladığını merak edip sabırsızlıkla Konyaspor maçını beklerken birden bire Başkan Ali Şafak Öztürk’ün açıklamalarıyla şoke oldu.

Haberin Devamı

 Antalyaspor taraftarı.Bir sürü şey yazılıp çizilebilir bu konuda fakat ben yine futbolun içerisinde yeşil sahada olanlardan bahsedeceğim.

Konyaspor maçının 1-1 bitmesi kimseyi yanıltmasın. Deplasmanda şu zamana kadarki en iyi maçını oynadı Antalyaspor. Sürekli dikine hızlı oyun,kontraatak çabası, disiplin yardımlaşma,istek göze çok hoş gözüktü. Leonardo’nun bu on birde ligin devre arasına kadar ısrar etmesi sonucunda da saha içi alışkanlığın sağlanması gerekiyor.Bunun dışına oynayan ilk on bir savunmada 4-5-1 den hücumda 4-2-3-1 e geçişi çok iyi yaptı. Belki oyuncu değişiklerinde hazır olmayan oyuncuları tercih etmesi takımın direncini düşürse de özellikle ilk yarıdaki
planını,maç içi kanat değişikliklerini ben çok beğendim. Belirttiğim gibi biraz daha futbolcuların saha içi birlikte oynama alışkanlığı sağlanırsa zaten kaliteli ayakların olduğu Antalyaspor taraftarını geçen seneki havasına sokacaktır.

Haberin Devamı

Yeni bir hoca,yeni bir sistem hemen alışmak mükemmellik beklemek doğru değil. Biraz sabır edilirse hem Leonardo hem futbolcu hem de taraftarın bütünleşip birbirine alıştığı bol galibiyetli güzel günler çok uzak değil.

Yazarın Tüm Yazıları