Atı Alan Üsküdar’ı Geçerken Fener Yağmuru

Süper Lig’in 33. Haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kardemir Karabükspor’u 7-0 yenerek şampiyonluk umutlarını sürdürdü. 7 farklı galibiyet Fenerbahçe’nin genel averajını +41’e yükseltti ve ligin en çok gol atan takımı olmasının yanında Galatasaray’ın 3 puan gerisinde ikinci sıraya yükseldi. Bu sonuç, Aykut Hoca’nın defansif bir futbol oynattığı eleştirilerine karşı önemli bir argüman niteliğindedir. Galatasaray’ın son haftada Göztepe karşısındaalacağı olası bir mağlubiyet halinde Fenerbahçe şampiyon olur. Fakat bu ihtimalin oldukça zayıf olduğunu söylemek gerekir. Galatasaray’ın topladığı puanlar, şampiyonluk yolunda elini güçlendirmiş durumda… Son maçta elde edeceği bir puan kendileri için yeterli olacak…

Haberin Devamı

Fenerbahçe, maçın ilk dakikalarından itibaren oyuna ağırlığını koydu ve golü 2. dakikada Aatıf’la buldu. 20’de Soldado, bu sezon örneklerine sıkça rastladığımız asistlerinden birini daha yaptı ve Fernando’yla farkı ikiye çıkardı. Karabükspor orta sahada elde ettiği toplarla rakip kaleye gitmeye çabalarken Fenerbahçe daha temkinli bir oyun ortaya koydu. 10 dakika içinde Fenerbahçe’nin kanatlardan yaptığı ataklar 3. bölgede rakip adına tehlike yarattı.

Nitekim Fernandao 29’da sol kanattan gelen ortaya yaptığı vuruşla 3. Golü yaptı. 4. Golde yine Soldado’nun asisti etkili olurken Aatıf’ın özgüvenini sahaya yansıttığı ve fırsatları değerlendirebildiği görüldü.

Aykut Hoca, klasik defans ve orta saha diziliminden ödün vermedi. Gol yollarında daha etkili olabilmek adına çift santrafor sistemiyle, Fernandao ve Soldado’yu kullandı.

Haberin Devamı

Forvet arkasında Giuliano konumlandırıldı. Valbuena ise yine ilk 11 soyunmadı, yerine Aykut Hoca’nın tepki çeken tercihi Aatıf görev aldı. Nabil Dirar Bursaspor karşısında sakat olduğundan Karabük maşında yedek soyundu.

İkinci yarıda Fenerbahçe’nin hücum üstünlüğü sürdü. İspanyol santrafor Soldado’nun 47’deki muntazam vuruşu, skoru 5-0’a getirdi.

 Oyuna sonradan giren Nabil Dirar ise maçın son 15 dakikasına girerken ceza sahasının dışından çektiği bir şutla skoru 6-0’a getirdi.

Aykut Hoca’nın 81’de Valbuena’yı oyuna dahil etmesi ise ilginç bir tercihti. Fransız futbolcunun oyuna skor anlamında bir katkı yapması beklenmediği bir ortamda oyuna alınmasının sebebi ancak form tutması olabilir. Kimileri Aykut Hoca’nın bu hamlesine pejoratif bir anlam yüklese de futbolculuk disiplini açısından ortada bir sorun görünmüyor. Nitekim Valbuena’da herhangi bir tepki göstermeden görevini yaptı.

Maçın skorunu 90+5’te Jansen belirledi ve Fenerbahçe, Mayıs sonuna çekilen başkanlık seçimleri öncesi şampiyon olamasa da son ana kadar direnmesi ve ipin ucunu bırakmamasıyla maruf bir ekip olduğunu gösterdi.

Yazarın Tüm Yazıları