Efe Sıvış
Taraftar Yazarı

Efe Sıvış

Efe Sıvış için Fenerbahçe bir Cumhuriyet ve o bu cumhuriyetin sınırları içinde yaşıyor. 2013 tarihinde Fenerbahçe Kongre Üyesi olan Sıvış bu tarihten itibaren gerçekleşen genel kurul toplantılarına ve Fenerbahçe Üniversitesi kuruluş çalıştaylarına katılım sağlıyor. Efe Sıvış Taraftarından’da Fenerbahçe Cumhuriyeti’ni temsil ediyor.
Daha Fazlası
Tüm Yazıları

Atı Alan Üsküdar’ı Geçerken Fener Yağmuru

Süper Lig’in 33. Haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kardemir Karabükspor’u 7-0 yenerek şampiyonluk umutlarını sürdürdü. 7 farklı galibiyet Fenerbahçe’nin genel averajını +41’e yükseltti ve ligin en çok gol atan takımı olmasının yanında Galatasaray’ın 3 puan gerisinde ikinci sıraya yükseldi. Bu sonuç, Aykut Hoca’nın defansif bir futbol oynattığı eleştirilerine karşı önemli bir argüman niteliğindedir. Galatasaray’ın son haftada Göztepe karşısındaalacağı olası bir mağlubiyet halinde Fenerbahçe şampiyon olur. Fakat bu ihtimalin oldukça zayıf olduğunu söylemek gerekir. Galatasaray’ın topladığı puanlar, şampiyonluk yolunda elini güçlendirmiş durumda… Son maçta elde edeceği bir puan kendileri için yeterli olacak…

Devamını oku

Sona yaklaşırken Fenerbahçe’nin performansı

Fenerbahçe, Süper Lig’in 28. Hafta maçında zirve yarışını son ana kadar bırakmayacağını gösterdi. Aykut Hoca, temkinli yaklaşımıyla ilk 2’yi hedeflediğini açıklasa da takımın şampiyonluk motivasyonu, ihtimallerin zayıf olmasına rağmen sürüyor. Sarı lacivertliler ilk yarıda gayretli fakat hücum yollarında organize olamamış bir görüntü verdi. Sonlanan akınların sayısı son derece sınırlıydı. İkinci yarıda Valbuena’nın oyuna girişi 3. bölgede pozisyon zenginliğinin elde edilmesine yol açtı. Fenerbahçe Osmanlıspor’u 2 farkla geçmesine rağmen rakiplerinin haftayı kayıpsız kapamasıyla dördüncü sırasını korudu. Sarı kanarya, bu noktadan sonra kalan maçları hatasız kapatmayı hedefleyip rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecektir.

Devamını oku

Çemenli mi çemensiz mi?

Fenerbahçe, Süper Lig’in 27. Haftasında deplasmanda yüksek bir performans gösterdi. Kayserispor’u oyunun başından itibaren savunmanın arkasına attığı toplarla çok erken yıprattı. Maçın ilerleyen dakikalarında Fenerbahçe kondisyonu, pas trafiğiyle makası açtı. Ev sahibi takımın üçlü savunması rakibi karşısında kayda değer bir direnç gösteremedi. Tüm bunlara kariyerindeki ilk maça çıkan 20 yaşındaki Vedat’ın kalede yeterli olamaması da eklenince skor 5-0’a geldi. Zirve yarışında sona yaklaşırken ilk 4 takımın motivasyonlarının güçlü olduğu görülüyor. Kalan haftalarda ilk dört takımın ekseriyetle tulum çıkaracağı, puan kaybeden zayıf halkanın ise yarıştan kopacağı anlaşılıyor. Bu skorla Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 6 puanlık fark korundu.

Devamını oku