Yedekler Kulübesi

Büşra Yazla yazdı...

Haberin Devamı

Türkiye Kupası maçları genç ve yedek kulübesindeki oyuncular için kendini ispatlama maçlarına dönmüşken, kupa turnuvasından epey çıkmış durumda. Keza bir açıdan olumluydu.

Tartışılan asıl mesele, Galatasaray takımının yedekleri de her an maça hazır ve ilk 11 kalitesi düzeyinde olabilecek miydi? Son iki Türkiye Kupası maçları bu anlamda pek olumlu grafik çizmese de aralarından sıyrılan futbolcular da yok değil.

Sinan Gümüş, artık ilk 11’de yerini zorlayacak, pek tabi ki kanatlardan çok forvet pozisyonunda daha verimli olacağını deplasmandaki Sivas Belediyespor maçıyla gösterdi. Genç takımdaki oyuncular henüz pişmemiş olsalar da Tarık Çamdal, Koray Günter minvalindeki oyuncalara göre “bende oyuncuyum ve çaba gösteriyorum” diyordu.

Evet, bugün bu oyuncular içindeki en “etkili” olabilecek düzeyde Donk’tu. Yine de kemikleşmiş asıl kadroyu zorlaması epey uzak. Transfer dönemlerinde milyon dolarlık anlaşmalar yapılmış ve hatta Koray Günter için Borussia Dortmund oyuncumuzu geri alabiliriz söylemleri, Galatasaray’ın dahi yedeklerinden öteye geçememesi bu koşullarda gerçekleri değiştiremeyecek durumda. Kulüp takım havasında oynamaları gerek.

Haberin Devamı

Bir parantez de Sivas Belediyespor için. Oyunu güzelleştirip, gerçek anlamda futbol izlettirmesi ve kendi oyuncularının Galatasaray yedeklerinden daha istekli oynaması seyir keyfi verdi. İlk maçta aldıkları 5-1’lik mağlubiyette dahi maçı bırakmayan, arzulu futbolu, bugün 2-1’lik galibiyeti ile Türkiye Kupasını kapatacaklardı.

Galatasaray, üst üste deplasmanda kaybetmesi, yedek oyuncularının, isteksiz ve verimsiz oynayışı ligin ilk yarısı biterken üstüne çalışılması için büyük fırsat. Bu iki maçın en büyük kazananı şüphesiz Sinan Gümüş’tü. Gomis’in yokluğunda ya da sakatlıklar da şans bulması halinde ilk 11’i zorlaması muhtemel. Liderliğe oynayan sarı kırmızılı ekip, her anlamda büyük takım gibi hareket etmeli!

Yazarın Tüm Yazıları