Tazelenmek

Beklendiği gibi başladı maç ve öyle de gitti. Nasıl? Son haftalardır çıkmaza giren Galatasaray tempo, hız ve hırs üst düzeydi. Evet, rakibine karşı üstünlüğü barizdi fakat Alanyaspor’da hiç fena işler yapmıyordu. Hücum anlamında olmasa da bir tat vardı. Vagner Love yokluğunda ne yapacağı merak konusuydu.

Haberin Devamı

Kısacası iki takımda keyif alıyordu. Tüm bunlar olunca golün olması kaçınılmaz oluyor.
Başa dönelim. Elde ne vardı? Her şeyden önce bu tip maçlara bayılan bir Sarı Kırmızılı ekip... Malum, ağır yenilgiler ve son haftalarda oynanan oyunlardan sonra ilk çıkışı Anadolu takılarından almayı sever.
Bu özgüvenin yarattığı itici güç daha ilk dakikadan tribüne de, sahaya da yansıdı. Daha diriydiler, hep daha yükseğe sıçradılar, daha çok istediler. Ama yaratıcı ve akılcı değildiler ve gole/gollere, yakınken uzak düştüler. Ancak Alanyaspor’da arada kafayı kaldırmak istediklerinde bile hep ürkek davrandılar. Dolayısıyla sürekli faul yapmak ve bedelini sarı kart olarak ödeyeceklerdi.
Tolga’nın maç öncesindeki ilk 11’de yer alacakken, küçük bir sürpriz bekliyordu. Aslında Yasin Öztekin değişikliği kafa karıştırıcıydı. Deli sorularla oyuna başlayan Yasin, adeta bu maça hazırlanmıştı. Ve golün kapısını açacaktı. Fazlasıyla heyecan verici maçın bir o kalede bir bu kalede gitmesi bir yana bol faullü giden maçın nereye büküleceğini görmek için ilk yarıyı unutup ikinci yarıya odaklandık.
Gelgelelim ikinci yarı iştahı daha aç bir takım ile karşı karşıyaydık. Ne var ki basit hatalar, maçın önüne geçiyordu. Alanyaspor karşı ataklar yapayım derken daha fazla basit hatalara sürüklendi. İki takım da heyecanlı ama verimsiz oyunu maçın kaderini mi belirliyordu?
Bu muammadan bizi yine Yasin kurtaracaktı. Evet, en başından itibaren Tolga etkisi yaratmayacağını düşündüğümüz Yasin, asistini yaparak 13. maçında 13. golünü atan şüphesiz Bafetimbi Gomis golüyle maçın skorunu belirleyecekti. Gomis’in rutini gol, 2-0 olarak yazılsa da daha fazla goller bulacağı maçta istatistiğini korudu.
Es geçmeden Süper Lig’de en az 20 isabetli pas bulan oyuncular arasındaki bir numaralı koltuktaki isim Serdar Aziz’di. Adeta pasör görevi biçilmiş üzerine.

Haberin Devamı

Sonuçta skorun çok daha farklı biteceği maçta iki golle yetinen Galatasaray, haftaya oynayacağı Beşiktaş maçı öncesinde altı puan önde giderek rahatladı. Ya da rahatlamalı mı? Ah şu büyük maçlar fazlasıyla bel büküyor.

Haberin Devamı

Tazelenmek adına, üç puan çıkaran aslan büyük beklentilerin son haftalarda tam da karşılayamadığı bir ilk sezonun son haftalarıydı.
O sırada Başakşehir’den ikinciliği çalmanın hesaplarını yapan Beşiktaş’ı daha gergin ve trafiği yoğun maç programı bekliyor. Peki, Galatasaray bu tazelenmenin ardından birinciliği istediğini gösterebilecek mi?

Yazarın Tüm Yazıları