Nerede Lig Nerede Kupa Maçı

Türkiye Kupası bu yıl biraz farklılıklarla önümüze sunulmuşken, tamamıyla grup anlayışından sıyrılarak eleme usulüne evrildi. Çoğunluğun tartışma konusu olsa da çok makul bir anlayış olduğunu kabullenmek gerek.

Haberin Devamı

Adeta sürünceme de geçen maçların daha izlenebilir ve verimli olması için alınmış karar. Ne denli etkili olur bu da tartışmaya açık bir konu.  Aslında nasıl FA Cup’a dönüştürülür, bu bağlamda ilerlemek daha yol açıcı olacak. Şimdilik asıl konumuz bu değil.

Gelgelelim,  Türkiye Kupasındaki Galatasaray’a ya da oynatamadığı futbolcuları nasıl değerlendireceği takıma. Yakın tarihi gelişmelere bakıp “keşke böyle olmasaydı?” diye kendimizi yiyip bitirmekten alamayız. Olabilecekleri hesaplar, gözden geçirmek için fırsat veririz ve başka türlü olmasını arzularız. Sonunda da merakla cevabını almaya çalıştığımız soruyu değiştirir, bir buhran içinde “keşke olmasaydı” demiş oluruz. 

İlk yarı tam da bu karışım içinde yoğrulacaktı ve hepimizi şaşırttı. Dakikalar 4’ü gösterdiğinde hemen aldanmıştık bu maçın fazlaca gollü olacağına dair. Alanyaspor karşısında oynadığı maçla güveni yerine gelen Yasin Öztekin bu maçın en iyi oyuncusu olmaya adaydı. Ve bundan sonraki dakikalar biraz daha göstermelik olduktan sonrası sıkıcı bir görüntüydü. Türkiye Kupası maçlarının hakkını veriyordu bu görüntü. Yani eleme usulü de çözüm olmayacağının futboluydu bunlar.

Haberin Devamı

İlk 11’de yerini bulamayan büyük takımlardaki diğer oyuncular şöyle dursun Anadolu takımlarında oynayan oyuncular adından söz edebilmek için varını yoğunu ortaya koyarak futbol izlettiriyor. İkinci yarı bu minvalde başlamıştı. 1-0’a sıkışan maçı Sinan Gümüş açacaktı. 3 asist ve bir golle kapatan ve sonraki maçlar için umut olan Sinan Gümüş kırılgan yapısını attığında Süper Lig’de de yer bulabileceğini ispatlarcasına oynadı.

Skor 5-1’i gösterse de koca bir alkış Sivas Belediyespor’a… maçın her dakikasında mücadele ortaya koydular.

Takımları güç sırasına göre değil, televizyon kumandamızla olan ilişkilerine göre sıralamaktan çıkıp, FA Cup izler bir şekilde futbol izlemek için daha fazla usuller deneyeceğimiz kesin. Çünkü bu maçların derdi Türkiye Kupası şampiyonu olmaktan çıkmış durumda. Başka şeyler. Çok daha başka şeyler var bu kupada. Bilhassa da Anadolu takımları için!

Yazarın Tüm Yazıları