Bahar Ekinci Akçaoğlu
Bahar Ekinci Akçaoğlu
Bahar Ekinci AkçaoğluYazarın Tüm Yazıları

Sert, korkusuz bir o kadar da akıllı

Bogdanovic perimetrenin dışından 3’lükleri yollarken, Bertans hızlı hücumda sahayı geçerken veya Fransa milli takımında sadece Diaw’dan Parker’dan bahsederken gözümüzden kaçırdığımız Lauvergne, Euroleague’in gözbebeği Fenerbahçe Doğuş’a transfer oldu.

Haberin Devamı

2013’de 55.sıradan Memphis tarafından seçildi Fransız oyuncu. Sonrası biraz karışık, çokca benzer aslında. Çoğu Avrupalının güle oynaya gittiği NBA serüvenin arkasından hayal kırıklığı ile döndüğü hikayenin aynısı Joffrey’ninki.

3 yılda 5 farklı takım, 5.6 sayı ve 3.8 ribaund ortalaması. Asist, top çalma veya şut değerlerinden bahsetmiyorum bile zira hepsi lig ortalamasının altında. Geçen yaz San Antonio Spurs ile 2 yıllık anlaşmaya vardığında kağıt üstünde herşey güzel duruyordu. Dedmon ve Lee’den boşalan koltuğu dolduracak, Avrupa’da alıştığı sistemde tanıdık, bildik yüzler ile en önemlisi bir NBA efsanesi, koç Popovich için oynayacaktı. Artık yolun sonunda ışık vardı, Lauvergne’de aynı hayali kurdu aynı idolü Diaw gibi Spurs’de neler yapabileceğini gösterecekti. Parker’ın önerisiyle o artık San Antonio’daydı. Yine aynı senaryonun tekrar etmesini hep birlikte izledik.

Haberin Devamı

Tavuk ve yumurta tezi her zaman olduğu gibi Joffrey’i anlatıyordu. O bildik tanıdık ikilemdeydik; iyi bir rol oyuncusu isen iyi dakika alırsın, iyi dakika aldıkça daha istikrarlı olur sonunda iyi bir rol oyuncusu olursun. Lauvergne o istediği dakikaları 3 yılın ve 5 takımın sonunda alamamıştı. Ne yazık ki NBA yine çok çalışkan, saha görüşü üstün, mücadeleci ve iyi karakterli bir Avrupalıyı yutmuş evine göndermişti.

Aynı Datome’yi, Vesely’yi veya Avrupalı olmasına gerek yok, Ekpe’yi kendini bulması için bu topraklara gönderdiği gibi. Biraz geçmişe dönüp hatırlayalım; Datome 2 sezonda 3 takım değiştirmiş ve 3.4 sayı, 0.4 asist ve 1.4 ribaund ortalamaları ile oynamıştı. Vesely ise 3 sezonda 3 ayrı takıma gitmiş, 3.6 sayı ve 3.5 ribaund ile vasat bir portre çizmişti. Sonrası malum hepsinin tekrar ruhlarını keşfetmlelerine hep birlikte tanıklık etmiştik.

Fenerbahçe Doğuş büyük ihtimal ile Wanamaker ve Nunnally’i kendilerini kaybetsin diye NBA’ye yollarken, parkenin iki tarafında da dinamik, boyalı alanda olabildiğince sert, korkusuz ve bir o kadar da akıllı bir oyuncu kazanmış oldu. Jason Thompson’nın tahminlere göre boşaltacağı pozisyonu için en ideal seçimi yapmış oldu Fenerbahçe Doğuş.

Yazarın Tüm Yazıları