Bahar Ekinci Akçaoğlu
Bahar Ekinci Akçaoğlu
Bahar Ekinci AkçaoğluYazarın Tüm Yazıları

İşte bütün mesele budur!

Bahar Ekinci Akçaoğlu yazdı.

Haberin Devamı

Şampiyonluktan sonraki sezon her zaman en zorudur. Egolar yükselir, esrarengiz derecede iyi olan kimya bir anda ortadan kaybolur, beklentiler değişir. Hemen ardından ayrılıklar gelir ve aylar sonra parkeye dönülür. Ruh artık erozyona uğramıştır ve takımın birbirine güvenmesi için zaman gereklidir. Evet, bu bahsi geçen noktalardan sadece bir tanesi gerçekleşmişti Fenerbahçe Doğuş için. O da sadece ayrılıklardı!  Fenerbahçe Doğuş,bu Cuma, 18 Mayıs’da, Belgrad’da, ne kulüp tarihinde ne de Türkiye'de eşi benzeri görülmemiş başarısını sürdürmek ve tarihi tekrar etmek için çıkacak parkeye.

Bir yanda 1999’dan beri ilk defa Final Four’a katılan, sezonun en büyük sürprizi Zalgiris Kaunas’a karşı belki de yılın en keyifli maçına çıkacak Fenerbahçe Doğuş. Tarihin en hızlı karar alabilen, işler kötü gittiğinde stratejilerini değiştiren ve birden fazla çözüm ile hiç vazgeçmeyen bir tecrübeye karşı oynayacak Litvanyalılar. Fenerbahçe Doğuş’u yenmek için sezonun en büyük sürprizinden yani kendisinden daha büyük bir sürprize ihtiyacı olacağı kesin Yeşil Beyazlıların.

Haberin Devamı

ÜSTÜSTE 4 FINAL FOUR
Bogdanovic, Udoh ve Antic’in ayrılıklarından sonra bırakın sezonu zor geçirmeyi, 3 galibiyet fazlasıyla bitirmişti Fenerbahçe. Bu durumu Obradovic geldiğinden beri kurulan sistem, zihniyet ve takım birliğinden başka herhangi bir şeyle açıklamak mümkün değildi. Çok değil, bugünden 5 yıl önce, son 8’e kalma hayallerinden, üst üste 4. Final Four’unda boy gösterecek Obradovic’in öğrencileri. Son 60 yılın en başarılı koçu olarak gösterilen Obradovic ise, 26 yıl önce ilk defa Sırp takımı Partizan ile kazandığı Euroleague kupasını 10.defa kaldırmak için kendi evine dönecek. Sahada ya onun için oynamış ya da onunla çalışmış 3 koça karşı sihrini bir kez daha konuşturacak. En iyi yaptığı şeyi yani takımını bir kez daha “BİR” yapacak.

3 ŞEY İÇİN ÇALIŞTI
Basketbolda her şeyi doğru yapabilirsin ama takımın birliğini sağlayamazsan, bütün çaban boşa gider. En mükemmel yetenek karması, en harika hücum stratejisi, en iyi savunma sistemi sende olabilir, oyuncularını her şeye karşı hazırlamış olabilirsin ama onları birlik yapamazsan işte o zaman yolun sonunda başarısız olmaya mahkum olursun.

Haberin Devamı

Takımın bel kemiği birden fazla kez bozuldu, sakatlıklar yolu daha engebeli yaptı ama Obradovic ve tüm teknik ekip 3 şey için çok çalıştı; oyuncular için en doğru ortamı yaratmak, her oyuncunun en iyi olduğu yönleri ortaya çıkarmak ve konsantrasyonun bozulmasına izin vermemek. Bütün bu noktalar sonunda Fenerbahçe Doğuş efsanesini ortaya çıkardı. Fiziksel olarak egemen olmasalar da, en iyi yeteneklerini kaybetseler de fikren ve ruhen “BİR” olan bu takım son 4 yıldır parkede mucizeler yarattı. Farkındalığı yüksek, ne geçmişte yaşayan, ne de geleceği bugünü yaşamadan düşünen, enfes uyum ve dayanıklılıkta “BİR” takım çıktı ortaya.

Final Four oynamanın ne ifade ettiğini bilmediğimiz günlerden, arka arkaya kupa kazanmak için sahaya çıktığımız günleri hediye ettiler bize. Fenerbahçe Doğuş, bu hafta sonu şampiyonluk kürsüsüne çıksa da çıkmasa da temsil ettiği ve hizmet ettiği amaç bir kupadan çok daha fazlası artık. Euroleague tarihinin büyükleri arasında, tüm tahminlerin favorisi ve Avrupa basketbolunun en saygın kulüplerinden biridir artık.

İşte bütün mesele de budur!

Yazarın Tüm Yazıları