Zor da olsa Altınordu!

Spor Toto 1.Lig'in 23.haftasında Altınordu, ligde zor günler geçiren Gaziantepspor'a konuk oldu. Bir kırmızı kart ve bir penaltının olduğu karşılaşmada Altınordu rakibini 1-0 mağlup ederek puanını 36'ya yükseltti. Ev sahibi Gaziantepspor ise ligde kalma umutlarını iyice tüketti.

Haberin Devamı

Ligin ikinci devresine iddialı giriş yapan, dört maçlık galibiyet serisi yakalayan ancak bu serisi geçtiğimiz hafta kendi sahasında oynadığı Samsunspor beraberliğiyle son bulan Altınordu için Gaziantepspor deplasmanı hem tekrar bir seri başlatma, hem de Play-Off yarışındaki rakiplerine gözdağı verme maçıydı.

Rakip de düşmesi neredeyse sezonun ilk devresinde kesinleşen, maddi yetersizliklerden ötürü genç ve tecrübesiz futbolcularla mücadele etmek zorunda kalan Gaziantepspor olunca, taraflı tarafsız herkes bugün Altınordu'dan güzel futbol, bol gol ve keyifli bir mücadele izletmesini bekliyordu.

Ancak beklenilenin aksine, maç peş peşe Gaziantepspor ataklarıyla başlayınca ev sahibinin bu maçta kolay teslim olmayacağı anlaşılmıştı. Maçın ilk bölümünde, Ankaragücü ve Çaykur Rizespor deplasmanlarındaki Altınordu perfromansını düşünürsek ortaya çıkan bariz fark ''rakibi hafife almak'' ile açıklanabilir.
Altınordu taraftarının bu maç için üç puanı ''çantada keklik'' görmesi doğal karşılanabilir fakat sahada herhangi bir forma için ter döken futbolcuların rakibini küçümsemesi kabul edilemez bir durum. Ki eğer Gaziantepspor'lu Müslüm kazandıkları penaltı atışını gole çevirebilseydi, hiç beklemediği bir süprizle karşılaşabilirdi İzmir ekibi. Üstelik penaltı pozisyonunun oluştuğu 36.dakikadan itibaren maça 10 kişi devam ettiklerini de varsayarsak.

Haberin Devamı

Bugün alınan üç puan Altınordu'ya haftayı daha üst sıralarda kapatmasına yardımcı olabilir ancak bu futbol, ligin geri kalan haftaları için hiç iç açıcı değil.

Yazarın Tüm Yazıları