İnanmak başarmanın yarısıdır!

Bütün bir sezonun kaderinin belirleneceÄŸi o hafta geldi çattı. 5 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00'de Ä°zmir Bornova Stadyumu'nda Erzurumspor'u ağırlayacak olan Altınordu, mücadeleden 3 puan ile ayrılması halinde geçen sezonlarda çok yaklaÅŸtığı ancak averajla kaçırdığı Play-Off hedefini yakalamış olacak.Â

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Adana Demirspor deplasmanında belki de sezonun en etkisiz futbolunu ortaya koyan Şeytanlar, o mücadeleden boynu bükük ayrılınca Play-Off yolunda varolan avantajını da yitirdi ve PTT 1.Lig'in son haftasından 3 puan ile ayrılmaya mecbur kaldı. Halbuki bundan 4 hafta önce direkt Süper Lig hesapları yapan İzmir ekibi, kadro yapısından oluşan tecrübe eksikliği nedeniyle bu hedefini gerçekleştiremedi. Ligin son virajındaki Ümraniyespor ve Gazişehir FK karşılaşmalarından 6 puan ile ayrılsaydı Altınordu, bugün çok daha farklı şeyler konuşuluyor olurdu.

Özellikle ligin ikinci yarısında muazzam bir performans sergileyen, her geçen hafta zirveye adım adım yaklaşan, direkt Süper Lig vizesi alan takımlardan Ankaragücü ve Çaykur Rizespor'u deplasmanda adeta bozguna uğratan bir Altınordu vardı. Ve bu inanılmaz formu yakalayan, çok önemli deplasmanlardan 3 puanla ayrılmasını bilen yine aynı takımdı. 

Haberin Devamı

Görülen o ki; son Adana Demirspor karşılaşması taraftar üzerinde olumsuz etki yaratmış. Bu yüzden de bu hafta oynanacak kritik Erzurumspor karşılaşması öncesinde taraftarlarda  umutsuz bir hava hakim. Fakat şu son maçtan 3 puanla ayrılıp, Play-Off hedefini gerçekleştirebilmek için camia, taraftar ve futbolcu bir bütün olmak zorunda. O yüzden de bu takıma olan inancın yitirilmemesi gerekiyor.

Belki de kendi evinde oynayakları Erzurumspor mücadelesinden alınacak 3 puanla beraber Süper Lig'e bu kadar yaklaşılacakken, Altınordu'yu sezonun her maçında karşılıksız destekleyen cefakar taraftarlarına son bir görev daha düşüyor. O da cumartesi günü Bornova Stadyumu'nu doldurmak ve skordan bağımsız 90 dakika boyunca takımlarını bu kritik mücadelede desteklemek. 

Yazıma geçtiğimiz gün Erzurumspor karşılaşması için oyuncularına özgüven aşılamaya çalışan Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu'nun sözleriyle nokta koymak istiyorum. ''Siz, Süper Lig'e yükselen Çaykur Rizespor ve Ankaragücü'nü deplasmanda mağlup etmiş bir takımsınız. İsteyince neler yapabileceğimizi daha önce gösterdik. Karşımızda yenebileceğimiz bir takım var. Şimdi her şeyi unutup sadece Erzurumspor maçına odaklanma zamanı. Çok isteyeceğiz ve kazanacağız.'' 

Yazarın Tüm Yazıları