Savunma takımı Fenerbahçe!

Maçtan sonra şu söyleniyor: Kardemir Karabükspor’a 7 atmak marifet değil. Evet küme düşmeyi haftalar önce garantilemiş, alt ligde bile mücadele etmesi zor gözüken bir takıma 7 atmak marifet değil ancak Galatasaray aynı skorla Karabük’ten döndüğünde bunu fetih gibi gösterenler ne kadar haksız ise bugün bu galibiyeti küçümseyenler de bir o kadar haksız. Hem Galatasaray’dan hem Fenerbahçe’den 7-0 lık Kardemir Karabükspor maçlarını çıkarsak dahi Fenerbahçe 33. Hafta itibarıyla ligin en çok gol atan takımı. Son 3 sezondur 60 golü geçememiş bir takım 33. Haftada 75 golü görüyorsa burada kabul edilse de edilmese de bir başarı vardır.

Haberin Devamı

Fenerbahçe iç sahada tam 21 gol yemiş. Rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray  9, Başakşehir ise 12. Deplasman fobisi olan Galatasaray bile rakip sahalarda 24 gol yemiş. Kadıköy’de yenilen 21 gol ve kaybedilen 14 puan Fenerbahçe açısından sezonun özeti gibi duruyor. Deplasmanda belki de son yıllardaki en başarılı dönemini geçiren sarı lacivertli ekip en yakın rakibine 5 puan fark yapmakla beraber yine en yakın rakibinden averaj olarak tam 17 gol önde.

En Kilit Nokta “Evinde Kazanmak”

2014/15 sezonunda İngiltere Premier Lig’de Chelsea teknik direktör Jose Mourinho eşliğinde şampiyon oldu. İç sahada hiç puan bırakmadılar. Ertesi sezon ise neredeyse küme düşme tehlikesi atlattılar ve sezonu 10. Bitirdiler. Aynı kadro aynı teknik adam farklı ortam olduğunda nelerin değişebileceğine en iyi örnektir. O sezon Leicester City bir mucizeye imza atarak şampiyon oldu. Kendi sahasında puan bıraktığı maç sayısı 1. Fransa Ligue 1’de şampiyon PSG bu sezon iç sahada 1, geçen sezon şampiyon Monaco yine iç sahada 1 maçta puan kaybetti. Almanya’da Bayern München’in durumu herkesin malumu. İspanya La Liga’da son sezonların şampiyonları iç sahada sadece 1 maçta puan kaybı yaşadı. Yunanistan Ligi’nde bile bu sezon şampiyon AEK evinde sadece 1 maçta yara aldı. İşin özü dünya genelinde kendi sahasında 6 maçta puan bırakıp şampiyon olan pek takım yok. Özellikle ligimiz gibi sert liglerde. Fenerbahçe bu sezon şampiyon olsa da olmasa da Kadıköy problemini çözmedikçe istikrarlı başarıyı yakalaması çok zor gözüküyor.

Haberin Devamı

Keyif Vermek İçin Keyif Almak Şart

Fenerbahçe en çok gol atan takım, deplasman puan durumunda şampiyon, en az gol yiyen takımlardan biri, en çok koşan ekiplerin içinde yer alıyor fakat Fenerbahçe taraftarını kağıt üzerine yazılan rakamlar artık tatmin etmiyor. Taraftar basketboldaki heyecanı futbolda da arıyor ancak futbol basketbola benzemez. Basketbolda savunmada yapılan başarılı bir hareket alkışlanır ve tribün ayağa kalkar ancak futbolda bir savunma oyuncusunun engellediği bir pozisyon tüm takımın başarısızlığına mal edilir. Basketboldaki heyecanı yakalamak için ise tek şart dikine oynayabilen, kaliteli, dinamik, iyi ortadan, iyi şuttan, iyi pastan ve iyi oyundan keyif almayı bilen profesyoneller bulmak.

Haberin Devamı

Başkana Hoca Dayanmıyor!

Fenerbahçe futbol takımının genel itibarıyla eksileri artılarından fazla bile olsa bu geliştirilecek bir yapıya sahip olmadığını göstermez. Futbol olarak baktığımızda göze hoş gelen bir oyun sezon boyunca olmadı. Bu durumun taraftar bazında rahatsızlık yaratması kadar normal bir şey de olamaz. Etinden tırnağından ayırıp kombinesini, biletini alan ve stada koşan taraftar elbette ki keyifli bir 2 saat geçirmek ister. Burada önemli olan neye ne kadar sabredilmesi gerektiğidir. Protestoların ve tepkilerin bu sezon artmasının en büyük sebebi de sabrın artık kalmamış olmasıdır. Yoksa İsmail Kartal, Pereira, Advocaat yönetiminde de Fenerbahçe göze hoş gelen bir futbol asla oynamadı ancak yiyen kalktı evine döndü hesap Aykut Kocaman’a kaldı. Bu gidişle bulaşıklar da ona kalacak!

Yazarın Tüm Yazıları