KAYBETMEME SERİSİ ANTALYA’DA SONA ERDİ

Ali Miraç Kırteke yazdı.

Haberin Devamı

Düşme potasında bulunan Antalyaspor ile son haftalarda aldığı iyi sonuçlarla üst sıralara tırmanan Malatyaspor’u karşı karşıya getiren maçta gülen taraf 3-1 ile Antalyaspor oldu.

Azubuike’nin cezası nedeniyle Malatyaspor’da bu hafta Aytaç ilk 11’de yerini aldı. Yeni transfer Doria da ilk 11’de maça başladı. Antalyaspor ise transferin son günlerinde Nasri’yi yolladı, en önemli oyuncusu Eto’o Konyaspor’a transfer oldu, kadro kalitesi zayıfladı. Kişisel fikrim bu maçı kazanmış olsa da Antalyaspor’u çok zorlu günlerin beklediği yönünde. Normal bir müdahale olmasına rağmen Cüneyt Hocanın penaltı kararı ile Antalyaspor 9.dakikada öne geçti. Bu dakikadan sonra maçta mutlak bir Malatyaspor hakimiyeti vardı. Topa sahip olma - paslaşma - atak zenginliği açısından Antalyaspor’un önündeydi. Boutaib’in son haftalarda süren bir formsuzluğu söz konusu. Karşı karşıya pozisyonda kaleci Ferhat’ı geçemedi. Ataklarını sıklaştıran Malatyaspo, Antalyaspor’u kendi kalesine hapsetti. İlk yarı böyle bitti heralde derken Aytaç’tan gelen gol Malatyaspor’un ikinci yarıya daha iştahla başlamasını sağladı. Ancak dakikalar 54’ü gösterdiğinde Chebake’nin tamamen gereksiz ve amatör davranışı aslında Malatyaspor’a 3 puana patladı. O dakikaya kadar yarısahasında kalan Antalyaspor, Malatyaspor 10 kişi kalınca topla ileri çıkmaya başladı. Nitekim direkten dönen toplar ve sonucunda Deniz ile golü buldular. O dakikadan sonra dahi 3.golü kovaladı Antalyaspor. Son 10 dakikaya girildiğinde Malatyaspor daha fazla topla oynasada savunma güvenliğinin 2.planda kaldığı uzatma dakikalarında El Kabir’in golü maçın skorunu tayin etti.

Haberin Devamı

54.dakikaya kadar Malatyaspor’un gayet iyi oynadığı bir maçtı. Kırmızı karttan sonra tamamen geriye çekilen Malatyaspor yediği gollerle maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Doria’nın performansını beğeni toplamıştır. Antalyaspor çok kritik bir 3 puan aldı. Malatyaspor’un haftaya karşılaşacağı Kasımpaşa maçı düşme potasından uzak kalma açısından önemli bir karşılaşma olacak.

Yazarın Tüm Yazıları