Sinir harbi ve Fabri

ADVOCAAT’ın kupa maçındaki orta sahada adam adama kelepçe planını etkisizleştirmek için Şenol hoca ne gerekiyorsa onu yaptırdı.

Haberin Devamı

Oyunun ortaya sıkışmasına izin vermedi: Gökhan ve Adriano hem bek hem de ekstra oyun kurucu olarak oyunu başlattılar, baskıyı etkili olmadan kırdılar.

O PASA YAZIK OLDU!

Atiba’nın yerine klasik önliberolardan biriyle değil derin oyun kurucu Tolgay’la başlamak çok doğru bir taktiksel tercihti. Pratikte de fark yaratan bir hamleydi. Tolgay sadece ilk golde asistin asistini yapmakla kalmadı. Bu kez teknik yeteneklerini çelik sinirle harmanlayan Oğuzhan’la beraber Tolgay, Beşiktaş’ın oyunun temposunu kendi lehine dikte etmesini sağladı.

Tosiç olmayınca yani Beşiktaş’ı 10 kişi bırakmayınca Talisca sahada kaldı. Bu kez Advocaat’ın adam adama hapishanesinden tünel kazan serbest gezgin rolünde çok doğru işler yaptı. İlk 45’te F.Bahçe’nin bir diğer sıkıntısı İsmail-Sow sol kanadının defansif açıdan kopuk kalmasıydı.

Haberin Devamı

GÖKHAN-QUARESMA HATTI

Bundan da Gökhan Gönül-Quaresma sağ hattı ve en doğru zamanlarda onları görmeyi başaran Talisca-Oğuzhan-Tolgay üçlüsü Beşiktaş lehine faydalandılar. Quaresma driplingler ve çalımlardaki parlak başarısının 10’da 1’ini sonrasında doğru kararı verirken kullansa Beşiktaş daha fazla gol atabilirdi. İlk 20 dakikada Aboubakar biri çok net 2 pozisyon kaçırırken Oğuzhan’ın Dani Alves’e nazire yaparcasına attığı topukla anahtar pasa yazık oldu! Fenerbahçe ise ilk yarıda Atınç’ın hataları ve duran toplar dışında pozisyon üretemedi.

İSMAİL İÇİN TALİHSİZ GECE

Advocaat 2. yarının başında tüm kozlarını sahaya sürdü. İlk 45’in en kötüsü İsmail’di. Onun için çok talihsiz bir geceydi. Sağ beke Ozan da ilaç olmadı. Salih elinden geleni yaptı ancak Emenike’nin kaçırdığı pozisyonda teknik direktörün yapabileceği fazla bir şey kalmıyor! Sonrasında takımın sinirleri de dağıldı, Fenerbahçe 9 kişi kaldı. Ancak Beşiktaş’ta kolektif sinir kontrol sorunu son anda yine sahneye çıktı. 2 kişi eksik rakibinden gol yemeyi başardı!

MAÇIN ADAMI: Tolgay & Adriano

KIRILMA ANI: Mitroviç’in 4.2’ye alındığı gün!

HAKEM: Yönetmekten çok idare etti.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ: Emenike

 

Yazarın Tüm Yazıları