Beşiktaş’a çelik sinirli adam Fener’e Bursa’daki Ozan lazım

Cezalı Tosic’in yerine kim oynarsa oynasın, öncelikle onun hatalarını yapmamalı.

Haberin Devamı

Kupa maçında Van Persie’nin tuzağına düştü, yenilginin en büyük sorumlusu oldu. O yüzden kim daha ‘çelik sinir’liyse, o oynamalı. Lens, Fenerbahçe’nin en büyük hücum silahı. Dolayısıyla Beşiktaş’ın sol stoper oynayacak oyuncusu, Lens’in karşısındaki sol bek Adriano’nun kademesinde de oynayacak.

LENS’E FAUL VERME

Durmayan toplarda bu faktör Şenol Güneş’in tercihini belirleyecek. Lakin Lens, duran toplarda da F.Bahçe’nin en önemli silahı. Özellikle kendi oynadığı sağ kanattan çok etkili duran toplar kullanıyor. Tosic yerine oynayacak sol stoper Lens’e etkili duran top fırsatları yaratacak faul yapmamalı.

Atınç, hava toplarını karşılamada en iyi opsiyon olsa da yere yatarak müdahale kasınca, bu tip fauller yapabiliyor. Mitrovic, Beşiktaş formasıyla en iyi maçını kupadaki Fenerbahçe maçında oynamıştı, ama gerisi gelmedi. Maç eksiği, uyum sorunu, Marcelo’nun partneri değil de oyuncu tipi olarak alternatifi gibi olması en büyük dezavantajı olarak gözüküyor. Necip oraya monte edilirse, Atiba idmana çıksa da % 100 fit değil ve Şenol Hoca son zamanlarda İnler’dense Necip’i önliberoda oynatıyor.

Haberin Devamı

F.BAHÇE’NİN EN ÖNEMLİ EKSİĞİ TOPAL MI?

F.Bahçe’ye kupadaki Beşiktaş derbisini kazandıran 1 numaralı faktör Van Persie’nin Tosic’e yaptırttığı hata ise, 2 numaralı faktör Atiba-Oğuzhan-Talisca orta sahasına yaptıkları adam adama baskıydı. Bu oyunu en iyi oynayabilen Türk, önlibero Mehmet Topal. Onun yokluğunda Kadıköy’deki G.Saray derbisinde sarı-lacivertli formayla en iyi maçını önliberoda oynayan Neustadter oraya gelir.

Ancak F.Bahçe’nin en değerli üç oyuncusundan birisi olan Kjaer’in sakatlığı nüksederse Advocaat’ın Skrtel’in yanına koyabileceği tek stoper opsiyonu da Neustadter. Topal’ın yokluğu bu açıdan duble dezavantaja dönüşebilir. Yine de Advocaat, bu sezon İstanbul derbilerinde hiç yenilmemiş bir büyük maç taktisyeni. İlk geldiğinde “Gagarin gibi hoca: En yüksek seviyede maçlarda uçar, uçurur. Düşük seviyede Gagarin gibi kazalar yapabilir” demiştim. Hoca hiç değişmemiş!

HAKEM AYDINUS İÇİN NELER SÖYLERSİNİZ?

Haberin Devamı

Dilerim bir zamanlar Türkiye’nin en iyi hakemi ilan edildiği dönemdeki gibi yönetir. Alt ligde son yönettiği maçtaki performansı çok tartışıldı. Derbide en ufak hata lüksü yok.

SAKİN TOLGAY İYİ BİR OPSİYON OLABİLİR Mİ?

Oğuzhan-Tolgay ikilisini Talisca arkasında sağ iç sol iç olarak da görebiliriz. Fenerbahçe, kupadaki son derbideki gibi adam adama oynayacaksa Tolgay iyi bir opsiyon olabilir. Baskı altındaki soğukkanlı derin oyun kuruculuğu iyi bir oyuncu. Ayrıca Fenerbahçe’de Advocaat’ın oyun planında taktiksel açıdan en değerli oyuncu Mehmet Topal yok. Ozan da Şener’in yerine sağ beke geçerse orada Advocaat farklı bir plan yapmak zorunda kalabilir.

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ BASKI ALTINDA MI?

Bitime 6 hafta kala 7 puan öndeyken derbide yenilirse puan farkının 1’e düşme ihtimaline karşı her hoca ‘biraz baskı’ altına girer. Ama geçen sezon Güneş, en baskı altında olduğu maçlardan alnının akıyla çıkmayı başardı. Bu noktadan sonra üst üste iki şampiyonluk fırsatını elinden kaçırmamak için o ‘biraz baskı’yı avantaja çevirmek kendi elinde.

BEŞİKTAŞLI OYUNCULAR BASKI ALTINDA MI?

Bitime 6 hafta kalan 7 puan öndeyken şampiyonluk verilirse, o zaman hayatlarında görmedikleri baskıyı görürler. O yüzden farkın 4 puana inmiş olmasının göreceli‘az baskı’sı derbide avantaja çevrilebilir. Başakşehir yenilgisini belirleyen ilk 18 dakikada da Beşiktaş oyuncularının üstünde 1 gram baskı yokmuş gibiydi, sanki santradan 5 dakika önce saunadan çıkmış kadar rahattılar ve bu rahatlığın ağır faturasını ödediler. Hem Başakşehir maçından hem de kupadaki F.Bahçe yenilgisinden taraftara borçlu hissetmeliler. O borcun baskısını avantaja çevirip puan farkının 1’e inmesinde oluşabilecek aşırı baskıyı defetmek kendi ellerinde daha doğrusu ayaklarında!

Haberin Devamı

MAÇIN KADER ADAMI KİM OLUR?

Şener son iki maçında en kötü performansını ortaya koydu. Yine de doğal mevkisi sağ bek. Ozan’ın ideali olan merkez orta sahada bile tartışılıyor. Bursa’da Şener yokken Ozan sağ bekte de iyi oynardı, ama zaten o zaman doğal mevkisi merkez orta sahada da iyiydi.

F.Bahçe sağ bekinin karşısındaki Babel, kader adamı olabilir. Sow ilk kez ligdeki ilk derbide Kadıköy’de Beşiktaş’a gol atamadı, lakin Rize karşısında çok iyiydi. Sow ya da karşısındaki Beşiktaş stoperi de maçın adamı olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları