3 puandan ötesi...

NAPOLİ üst üste gelen iki yenilgiden sonra Beşiktaş karşısında seri galibiyetler aldığı dönemdeki aşırı yoğun hücum presiyle başladı.

Haberin Devamı

 İlk oyun kurucu rolünde olan stoper Koulibaly, bu bölümde kendi ceza alanı yayından çok orta alandaki yayın her iki tarafında mesai yaptı. Napoli santradan itibaren oyun boyunu çok kısalttı. Beşiktaş ise bu çok öndeki ofsayt tuzağı karşısında hızlı oynamak ile telaşlı oynamayı birbirine karıştırınca ilk çeyrekte istediği gibi çıkamadı.

 

ÇALIŞTIĞINI ATTI

 

 CANER, Napoli’ye evinde 3 atan Roma’lıların tercih ettiği oyunun yönünü ani şekilde değiştiren diyagonal paslardan atmaya başlayana kadar. Caner’in ilk diyagonal topu Beşiktaş’ın ilk gol girişimi oldu. İkincisi ise adeta golün ateşini yaktı. Tolgay tekte aşırdı, Quaresma az yaptığı ama her yapışında takımı ihya eden tek topta asistini yaptı. Sevindirici olan Beşiktaş’ın son idmanda bu pozisyonu defalarca çalışmasıydı: Roma’lı oyuncular gibi diyagonal toplarla hızlı yön değiştir, çoğalıp tekte oyna golünü at!

 

Haberin Devamı

NİHAYET ABOUBAKAR

 

 YENİLEN ilk gol ve Insigne’nin kaçırdığı penaltı öncesinde bireysel hatalar da vardı. Ancak iki pozisyon da Sarri hocası olduğundan beri Napoli’nin San Paolo’da en iyi yaptığı işlerin sonucu. Bu “Napoli seri pas zehri”nin panzehiri ise Tolgay ve Adriano’nun sergilediği soğukkanlı oyun görüşü oldu.

 

Napoli’ye karşı geri çekilmemek, mümkün olduğu kadar kora kor geçiş oyunu oynamak gerekiyordu. Beşiktaş uzun süre bunu başarıyla yaptı. Aboubakar da nihayet gollerini atınca, akıl ve cesaretin harmanı olan iyi oyun 3 gol olarak Beşiktaş’a geri döndü. Napoli’de Aboubakar maskeli Almeida’yı değil, Porto’daki savaşçı ve fırsatçı gol zanaatkarını gördük.

Napoli’ye ilk verilen penaltı neyse ama ikincisi tartışmalı.

 

GÜVENİN ADI

 

FABRİ, maça damgasını vuran isimlerin başında geliyor. Sadece kurtardığı penaltı ve diğer kritik kurtarışlarıyla değil yan toplarda verdiği güven ve baskı altında ayaklarını bir orta saha oyuncusu kadar iyi kullanmasıyla da çok değerli bir katkı sağladı.

 

Haberin Devamı

Şenol hocanın A planı hem de maçın akışına göre tam zamanında yaptığı oyuncu ve oyun planı değişiklikleri çok başarılıydı. Napoli’nin neden Romazede olduğunu çok iyi analiz edip ona göre elindeki malzemeden optimum verim alacak oyunu oynattı. Napoli’den alınan aslında 3 puandan da daha ötesi. O da bir dahaki yazının konusu...

Yazarın Tüm Yazıları