Son Şampiyon Hata Yapmadı

Ziraat Türkiye Kupasının son sahibi Atiker Konyaspor bu sezon 5. Turdan katıldığı turnuvanın ilk ayağında Batman Petrolspor’a konuk oldu. Kendisinden hem lig hem de bütçe olarak düşük rakibi karşısına genel olarak Avrupa Ligi ve Süper Lig’de forma şansı bulamayan oyuncularla başladı. Bu sezon ilk kez forma giyen dört oyuncu vardı Konyaspor adına.

Haberin Devamı

Açıkçası Özdilek beni kadro tercihleri konusunda şaşırtmaya devam ediyor. Konyaspor’un başındaki 5 Süper Lig, 2 Avrupa Ligi ve 1 hazırlık maçıyla birlikte 8. Maçına çıkan hoca stoper değiştirme geleneğini sürdürdü. İlginç bir şekilde yine Moke- Filipovic ikilisi sahadaydı. Yalnız ben hocanın bu konudaki mentalitesini hâlihazırda anlayabilmiş değilim.

Normal şartlarda her takımın belli başlı 2 stoperi vardır. Sakatlık gibi durumlar olmadığı taktirde bu oyuncular en önemli maçlarda takımın ilk 11inde yazılırlar. Avrupa maçları öncesi yorgunluğu azaltmak için veya kadrodaki diğer oyuncuların durumunu görme durumları dışında bu oyuncular kesilmez. Mehmet Hoca hala bu ikiliyi bulabilmiş değil. Hatta durum o kadar vahim ki defans özelliklerine güvenip Marsilya maçında oynattığı ikiliyi bu kez de ZTK 5. Turunda kendisinden 3 lig aşağıdaki rakibine karşı da oynatıyor. Yanlışsam düzeltin ama daha bu turlarda bu tür rakiplere karşı gençleri oynatmak için bir fırsat değil midir Türkiye Kupası? Açıkçası ben Emre Sofuoğlu’nu bugün kadroda görmeyi arzu ederdim. Ben bugün her maç 11 oynayan Ömer Ali’yi sağ bek görmektense Savaş Polat’ı ilk 11 görmek isterdim.

Haberin Devamı

Bu konuda Vedat ve Amir’in oynaması ise gerçekten güzeldi. Özellikle Vedat ihtiyaç olduğunda özellikle süper lig de iş yapabileceğini gösterdi. Neredeyse bütün hücum organizasyonlarında vardı. Attığı golle oyununu taçlandırdı. Amir hala geçen seneki görüntüsünü vermiyor bana göre. Oynadığından çok daha potansiyelli ve ilerleyen günlerde o da ilk 11i zorlayacaktır diye düşünüyorum.

Kadir Kaan Özdemir’e ayrı bir parantez açmak gerek. Fenerbahçe’den sezon başı transfer edilen genç oyuncu kumaşının kalitesini belli etti. Ben maç öncesi ilk 11 tahminimde Emre Sofuoğlu ile birlikte stoper oynamalarını bekliyordum fakat hoca onu sol bek denedi ve ne kadar da iyi bir sol bek olabileceğini gösterdi. Oyun tarzı ve mücadeleci tavrı ilerisi için umut ışığı oldu. Çizgiden çıkardığı topla da olası bir kazayı önlemiş oldu.

Son olarak Manyama’dan da biraz bahsedelim. Geçen sezon Güney Afrika Ligi’nde gol kralı olarak ilk Avrupa deneyimini Konyaspor’la yaşayan oyuncu ilk defa kendini göstermeyi başardı. Attığı 2 golle Konya kariyerinin ilk gollerini atarken Vedat’a yaptığı asistle de skorun takımına tur kapılarını araladı.

Haberin Devamı

Maçın Adamı: Kesinlikle maçı inşaat tepelerinden, ev çatılarından izlemeye çalışan yüzlerce Batman taraftarı.

Bu Oyun Ölçü Değil

Konyaspor’un Batman deplasmanında 3 golle kazandığı maç ne süper lig ne de Avrupa Ligi için bir ölçü değil kesinlikle. Her şeyden önce hocanın belli kadro kararları vermesi lazım:

1-Stoper ikilisini bulması gerek;

2-Serkan-Skubic-Ferhat-Mehdi-Ali Çamdalı- Milosevic’in her şekilde oyunda bulunmaları gerek;

3-Hücum oyuncularına gol atmayı öğretmesi gerek;

4-Ömer Ali’yi dinlendirmesi hatta Skubic’i dinlendirmek için sağ bekte kullanması gerek;

5-Hepsinden önemlisi transfer sezonunda golcü ve sağ kanat oyuncusu alması gerek.

Konyaspor’un Golcü Adayları

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Konya yerel basınında Konyaspor’un yarı transfer döneminde Rodallega, M. Pektemek, Fernandao’dan birini alacağı yazıldı. Bahsedilen isimler içinde Rodallega dışında Konyaspor’a katkı verecek bir isim göremiyorum. Pektemek sakatlıkları olmasa olabilirdi ama çok kolay sakatlanıyor ki Konyaspor’un sakatlanma ihtimali bu kadar yüksek bir oyuncuya para vermek gibi bir lüksü yok. Fernandao FB’de bu sezon hiç oynayamamış durumda. Son vuruşları fena değil ama Konyaspor gibi bir takımdan ziyade daha topu ceza sahasına sokabilen bir takımda oynayabilir ancak. Bu isimlerin arasındaki en makul ve en ucuz denilebilecek oyuncu ise Rodallega. Süratli ve bitirici oyuncu Trabzon’da dikiş tutturamadı fakat Konyaspor’da küllerinden yeniden doğacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları