Şansımızı zorluyoruz

Atiker Konyaspor 34 haftalık maratonda son düzlüğe girilmeden önceki son maçını ligde iddiası kalmamış olan Göztepe ile yaptı.

Haberin Devamı

Maçtan önce taraftar hakkında bir iki şey söyleyelim. Daha önce Sivas maçında olduğu gibi bu maçta da Konya halkı şehriyle, taraftarıyla bu maça kenetlendi. Hatta sadece Konya değil Eskişehir, Adana Demir, Rize, Afyon gibi takımların taraftarları dahi bu zor günde Konyaspor’a destek vermeye geldi.

Şehrin yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın da daha önceki başkanların yapmadığı şekilde billboardlarda şehri havaya sokması takdire şayandı. Böylece 40 Bin kişi ile taraftar takıma destek olarak kendine düşeni yaptı.

Maça gelirsek…

Sergen Yalçın gittiği takımlarda 8-10 maçlık harika performanslar gösterip başarılar elde ediyor. Lakin ne oluyorsa ondan sonra kopmalar başlıyor. Bu kopmalar Konyaspor’da 5-6 haftadan sonra başladı. Bir şekilde ihtiyacı olan puanı kazansa da ilk geldiği haftalardaki oyunu ve performansı göremediğimiz aşikar. Tabii burada son haftalarda küme düşme potasından çıkamamanın da vermiş olduğu stresin etkili olma ihtimalini de kabul etmek gerekir. Yine de hocanın bu stresi kaldırabilmesi ve oyuncularına bu baskı altında da doğru oyunu oynatması lazım. Bu da henüz Sergen Hoca’nın antrenörlükte pişmesi gerektiğinin göstergesi bana göre.

Haberin Devamı

O nedenle de Konyaspor’un ligde kalması durumunda olası Fenerbahçe ve Aykut Kocaman ayrılığında tekrar eski hocasını getirmeye çalışması, o olmazsa yardımcısı Ömerovic’i takımın başına getirmesi gerektiğine inanıyorum. Ya da Ertuğrul Sağlam gibi sistemini ispat etmiş isimlerle anlaşması gerektiğini düşünüyorum.

Maçın içinde oyunun hakimi genel olarak Göztepe gibi duruyordu. İlginçtir Konyaspor son 2 maçını da iddiası kalmayan takımlara karşı oynamasına rağmen rakipleri inanılmaz bir ciddiyet, direnç ve profesyonellikle oynadı. Normalde son haftalarda iddiası kalmayan takımların bu kadar canla başla mücadele ettiği başka bir sezon hatırlamıyorum.

Burada bir eleştiri de Konyaspor basın sözcüsü Ahmet Baydar’a. Maç sonunda twitter da sosyal medyadan aldığı duyumlar üzerine bir paylaşım yaptı. Daha 2-3 hafta önce Antalyaspor’un başkan yardımcısının yaptığı ve Konyaspor’un da tepki gösterdiği algı çalışmasını bu kez Konyaspor yöneticisi yaptı.
Kendince bu tweetin ulusal medyada yer almasıyla Beşiktaş’ın Osmanlı galibiyetini garanti altına almak istedi. Lakin bu tavır Konyaspor gibi bir camianın yöneticisine yakışmıyor. Hele ki birkaç hafta önce aynı algı kendi takımı üzerinden yapılmaya çalışılmış takıma hiç yakışmıyor.

Haberin Devamı

Maç sonuna gelirsek…

Konyaspor alacağı bir galibiyetle ligde kalmayı büyük ölçüde garanti altına almış olacaktı. Çünkü son hafta Fenerbahçe'ye mağlup olsa bile Osmanlıspor’un bugünkü Beşiktaş maçını ve son hafta Akhisar maçını kazanması gerekecekti. Ama berabere kalarak elindeki fırsatı tepti ve Osmanlıspor’a da ayrıca kazanma hırsı kazandırdı. Hala Konyaspor ligde kalmaya en büyük aday olsa da şansını zorladığı gerçek.

Son olarak yazımızı Konyaspor taraftarının uzun süredir arzuladığı konuyla kapatalım. Konyaspor taraftarı kulübe üyelik yolunun açılmasını çok uzun zamandır bekliyor. Lakin yönetimin koltuk sevdası bu konuda adım atmalarına engel oluyor. Konyaspor taraftarı da bu konuda şehrin ileri gelenlerinden- özellikle yeni BŞB Başkanı- destek bekliyor ve kulübe üyeliğin önünün açılması halinde taraftarın kulübü yönetme hususunda elini taşının altına koyacağını da ekliyor.

Ben de her kulübümüzün iş adamları ve siyasi parti peşinde koşanlardan ziyade o takıma aşık kişilerce yönetilmesini, bu kişilerin takımlara yönetimsel açıdan da çok fazla destek verebileceğini düşünüyorum.

Malumunuz aksi halde hem İstanbul takımlarının sevdalısı olup hem de şehirlerindeki takımların yöneticiliğini yapan onlarca kişi var.

Yazarın Tüm Yazıları