Kayıplı Fenerbahçe'ye Kayıpsız Sivas

Son haftalarda iyi giden Sivasspor ve yine son haftalarda istediği sonuçları elde edemeyen Fenerbahçe’yi karşı karşıya getiren maçta kazanan taraf 4-1 Fenerbahçe oldu.

Haberin Devamı

Çok eksiği bulunan Fenerbahçe’de son haftalarda istifa beklentileri iyice artmıştı.O yüzden bu hafta beraberliğe bile tahammülü yoktu Fenerbahçe taraftarlarının.

Sivasspor cephesinde ise eksik yoktu.Son 5 haftadır mağlup olmuyordu Sivasspor.

Maç öncesi hakkında iki konuda eleştiride bulunmak istiyorum.İlki Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın söylememiş olduğu cümleleri habercilik adıyla yapan bazı yayın kuruluşları ve taraftar sayfaları vardı.Kritik maçlar öncesi zaten varolan gergin ortamı bu şekilde yalan haberlerle körüklemek hiçbir haberciye ve hiçbir taraftara yakışmamaktadır.Sözü edilen bu açıklama Sivasspor’un isim sponsoru Demir İnşaat başkanı Hamit Demir tarafından yapılıp hiçbir kulüp yöneticisi tarafından söylenmemiştir.İkinci durum ise bazı taraftar gruplarının Sivasspor’un Fenerbahçe’ye karşı maça yatacağı  açıklamasıdır.Bu taraftarların destekledikleri takımlar Fenerbahçe’yi evinde 10 yılı aşkın hatta 20 yıla varan bu kazanamama serileri varken.Sivasspor Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 2013 yılında yenmişti.Bahsi geçen takımlardan biri Fenerbahçe’ye son 5 maçta 1 gol atabilmişken.Diğer takım Fenerbahçe’ye son 5 maçta 3 gol atabilmiş.Sivasspor ise son 5 Fenerbahçe maçında 8 gol atmayı başarmış.Bu da bu algının ne kadar yanlış olduğunun göstergesidir.

Haberin Devamı

Maça beklenildiği gibi Fenerbahçe istekli ve hızlı başladı. Sivasspor bu hızlı başlangıca tepki gösteremedi.Kone ile ileride top saklamaya çalışıyordu Sivasspor.Kone gerçekten ileride iyi top tuttu fakat gereken yardım gelmedi.

Fenerbahçe Dirar’ın golüyle öne geçmeyi başardı.Golden sonra Sivasspor ileriye çıkabilmeyi başardı ve ilk yarının son dakikasında Rybalka’nın kafa vuruşu auta gitti.Bu şut Sivasspor’un ilk yarıdaki tek şutuydu.

 İkinci yarıya Sivasspor istekli başladı.İkinci yarının daha ilk dakikasında Bifouma ile golü buldu Sivasspor.Beraberlik golüyle isteklenen Sivasspor oyuna dahil olmaya başlasa da Fenerbahçe köşe vuruşundan oluşan karambolde Soldado ile golü buldu.Soldado Süper Lig’deki ilk golünü attı.Fenerbahçe oyunu tekrar kontrol altına almıştı.Maçın 64.dakikasında Bifouma hakeme fazla tepki gösterip oyundan atıldı ve maç o pozisyonla bitti denebilir.Tam oyuna dahil olmaya çalışırken Sivasspor’un atak umudu olan Bifouma oyundan atılınca,ligin en zor deplasmanlarından biri  olan Kadıköy deplasmanında oyun iyice Fenerbahçe’nin eline geçti.Soldado’nun üstüste gelen golleriyle maç 4-1 sonuçlandı.

Haberin Devamı

 Maçta Delvin Ndinga çok kötü bir performans sergiledi.Fenerbahçe’nin üçüncü golünde Soldado’ya topu hediye etti adeta.

 Sivasspor bu yenilgiyle Fenerbahçe’nin arkasında 6.sırada yer aldı.Haftaya oynayacağı Trabzonspor maçında Bifouma cezalı duruma düştü.

Son olarak hakem Yaşar Kemal Uğurlu’ya değinmek istiyorum.64.dakikada 4 oyuncuya sarı kart verip konuk takımın hırçınlaşmasına sebep oldu.Maçın kontrolünü kaybetti. Aşırı itiraz eden Bifouma’ya verilen kırmızı kart haklı olsa da konuk oyunculara durmadan verilen sarı kartlar zaten geride olan konuk takımın hırçınlaşmasına sebep oldu..Bu maçın kaybedilmesinin sebebi hakem değildir.Fakat hakemlerimiz İstanbul’daki maçlarda daha az etki altında maç yönetse,zaten 10 kişi kalan takımı iyice ezmese daha zevkli maçlar izleyebiliriz.

Yazarın Tüm Yazıları