Yasemin'in şimdiki hedefi Akdeniz Oyunları

Güncelleme Tarihi:

Yaseminin şimdiki hedefi Akdeniz Oyunları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 12:00

Milli okçu Yasemin Ecem Anagöz: "Dünyada iyi bir yerimiz varken Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası'nda iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum"  

Haberin Devamı

ALİ KORKMAZ - Okçulukta Dünya Kupası ilk iki ayak yarışlarında klasik yay karışık takımda Mete Gazoz ile gümüş ve bronz madalyaya uzanan Yasemin Ecem Anagöz, "Dünyada iyi bir yerimiz varken Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası'nda iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum." dedi.
Yasemin Ecem Anagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013'ten beri klasik yay karışık atışlarda Mete Gazoz ile yarıştıklarını ve başarılı sonuçlar aldıklarını belirtti.
2018'in ilk 2 yarışmasında kürsüde yer aldıklarını hatırlatan Yasemin Ecem, "Olimpiyatlarda da karışık takım atışları gerçekleşiyor. Bu yüzden bizim için ikinci bir madalya umudu oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

"İYİ SONUÇLAR ALACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Yasemin Ecem, bu sene kendileri için en önemli iki organizasyonun Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası olduğunu aktararak, şöyle konuştu:
"Dünyada iyi bir yerimiz varken Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası'nda iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Avrupa'ya baktığımızda Dünya Kupası'nda son 4 yarışmada finallerde Avrupa'dan bir tek Türkiye bulunuyor. Avrupa'ya baktığımızda en iyi bizim performansımız. O yüzden hedefim Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası için yüksek. Çalışmalarımı da ona göre yapıyorum. Günde yaklaşık 10 saat antrenman yapıyorum. 4 gün antrenman, 1 gün ara olarak çalışmalarım devam ediyor. Kazanmak kolay olmuyor, o yüzden fazla emek vermek gerekiyor."
Antalya kampları nedeniyle İzmir'deki ailesini göremediğini dile getiren Yasemin Ecem, "Hoşlanmıyorum bu durumdan ama başka çaremiz yok. Sadece ben değil oradaki herkes sevdiklerinden ayrı. Hepimiz ailemizle birlikte olmak isteriz ama hayat her zaman istediğimiz şeyleri vermiyor, bazen çabalamamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

KÖŞELİ MADALYALARI ÇOCUKLARA HEDİYE EDİYOR

Yasemin Ecem, okçuluğa madalya hedefiyle başladığını anlatarak, şunları kaydetti:
"Küçükken de gerçekten buralara geleceğim belliymiş. Yeteneğim,
antrenman tempom etken ama branşımız biraz daha zihinsel bir branş. Ben küçükken
de hep hedefi yüksek olan biriydim. Okçuluğa köşeli madalya hevesi ile başladım şimdi madalyaları küçük çocuklar bazen istiyor, 'senin olsun' diyebiliyorum, o kadar çok oldu ki o köşeli madalyalar."

BAKMADAN GEÇME!