Welinton Alanyaspor'u ipten aldı

Güncelleme Tarihi:

Welinton Alanyasporu ipten aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 18:27

Süper Lig'in 16. hafta maçında Aytemiz Alanyaspor, evinde Demir Grup Sivasspor'u ağırladı. Mücadele 1-1'lik eşitlikle son buldu. Konuk takım 71. dakikada Thievy Bifouma'nın golüyle öne geçerken, Safet Susiç'in takımı 90+4'te Welinton'un skoruyla 1 puanı kaptı. Alanyaspor 18 puana yükseldi, Sivasspor ise 23 puanla haftayı kapadı. Akdeniz ekibi ligde bir sonraki maçını Antalyaspor deplasmanında oynayacak. Yiğidolar ise evinde Beşiktaş'ı konuk edecek.

Haberin Devamı

Futbol: Süper Lig - Aytemiz Alanyaspor: 1 - Demir Grup Sivasspor: 1

Stat: Bahçeşehir Okulları

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Gassama, Welinton, Fofana, Tzavellas, Sackey (Dk. 64 Cenk Ahmet Alkılıç), Taha Yalçıner (Dk. 82 Yusuf Serdar Çoban), Lungu (Dk. 64 Junior Fernandes), Efecan Karaca, Nsakala, Vagner Love

Demir Grup Sivasspor: Tolgahan Acar, Auremir, Medjani, Bjarsmyr, Ziya Erdal (Dk. 59 Hakan Bilgiç), Hakan Arslan, Ndinga, Bifouma (Dk. 90+3 Muhammet Demir), Mert Hakan Yandaş (Dk. 50 Rybalka), Emre Kılınç, Kone

Goller: Dk. 71 Bifouma (Demir Grup Sivasspor), Dk. 90+4 Welinton (Aytemiz Alanyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 55 Sackey, Dk. 84 Vagner Love (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 90+5 Kone (Demir Grup Sivasspor)

Haberin Devamı

Welinton Alanyasporu ipten aldı

MAÇTAN DAKİKALAR

10'uncu dakikada ani gelişen Demir Grup Sivasspor atağında sağdan ceza sahası önüne kadar topu taşıyan Bifouma, ara pasıyla topu Mert'e gönderdi. Bu oyuncu ise yerden sert vurdu ancak top çok az farkla auta gitti.

21'inci dakikada soldan gelişen Sivasspor atağında topla buluşan Emre Kılınç ceza sahasına hızla girerek sert vurdu ancak Haydar golü engelledi. Dönen topa Mert Hakan düzelterek vurmak istedi ancak Gassama tehlikeyi uzaklaştırdı.

40'ıncı dakikada soldan ani gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında orta sahada topla buluşan Efecan'ın 3 rakip oyuncu arasından yaptığı ara pasında topla buluşan Vagner Love, hızla ceza sahasına sokuldu. Vagner'den önce kalesinden ayrılan Tolgahan topu uzaklaştırdı.

Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

53'üncü dakikada Vagner Love orta sahanın sol içinde vücut çalımı ile 2 rakibini birden geçerek ara pasını attı. Efecan topa hareketlendi ancak kaleci Tolgahan erken davranarak topa sahip oldu.

62'nci dakikada ani gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında hızla ceza sahası çaprazına sokulan Efecan dönerek geriden gelen Tzavellas'a topu bıraktı. Bu oyuncu ise topu gelişine kale önüne yükseltti. Gerilerden gelen Lungu gelişine sert vurdu fakat top az farkla auta gitti.

Haberin Devamı

71'inci dakikada Demir Grup Sivasspor'un kontratağında Arouna Kone'nin ara pasında ceza sahasında topla buluşan Bifouma gelişine yerden sert vurdu. Top kaleci Haydarı geçerek ağlarla buluştu: 0-1.

74'üncü dakikada sağdan ceza alanına giren Aytemiz Alanyasporlu Cenk Ahmet'in pasında ceza sahası dışında bulunan Vagner Love topla buluştu. Rakip defansı çalımlayan Vagner topu soldan koşu yapan Fernandes'e gönderdi. Topu kontrol eden Fernandes sert vurdu ancak kaleci Tolgahan topu kornere yumrukladı.

90+3'üncü dakikada soldan ani gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında rakiplerinden sıyrılarak çizgiden ceza alanına sokulan Fernandes'in kale önüne yerden pasında geriden gelen Welinton dokundu ve topu filelerle buluşturdu: 1-1.

Haberin Devamı

SAFET SUSİC: ÇOK MÜCADELE ETTİK

Süper Lig’in 16. haftasında sahasında Demir Grup Sivasspor ile oynadığı maçta 1-1 berabere kalan Aytemiz Alanyaspor’da Teknik Direktör Safet Susic, ”Şanslıydık. Bu akşam son dakikada da olsa gol attık” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Safet Susic, son dakikalarda gol atarak puan alan takımların mutlu ve şanslı olduklarını aktardı. Susic, ”Ben de öyle hissediyorum. Oyuncularım 90 dakika boyunca çok mücadele ettiler. 1-0'dan sonra özellikle çok fazla efor sarf ettik. Hala hazır olamayan oyuncularımız da var. Bir de Emre Akbaba gibi takım için çok önemli bir oyuncumuz yoktu. Şanslıydık. Bu akşam son dakikada da olsa gol attık. Ancak kayseri maçında da son dakikada gol yemiştik. Bugün de gol attık. Şu anda 18 puanımız var. Son oynayacağımız Antalya maçı var. O maçı da en iyi şekilde bitirip, devre arasına rahat bir şekilde girmek istiyoruz” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!