Uzmanları Dota’yı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Uzmanları Dota’yı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 15:02

Dünyada en çok oynanan oyunlardan olan Dota’yı, profesyonelleri anlattı. Ünlü yayıncılar Cantuğ ‘Unlost’ Özsoy, Furkan ‘Rocco’ Salgın ile Unchained Esports oyuncusu Soner ‘PosingAsMe’ Kürşat redbull.com’un “Uzmanına Sor” bölümüne konuk oldu. Üç isim de hem profesyonel olmak isteyenlere tavsiyeler verdi hem de kariyerlerinin gelişiminden bahsetti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük Dota 2 turnuvası Red Bull Son Şampiyon’un ardından konuşan ünlü yayıncılar Cantuğ ‘Unlost’ Özsoy, Furkan ‘Rocco’ Salgın ile oyuncu Soner Kürşat, Dota’yı anlattı. Profesyonel esporculara tavsiye veren Unchained Esports takımından Soner Kürşat, “Çok fazla pratik yapmaları gerekiyor. Ama en önemlisi motivasyon” açıklamasını yaptı.

Beykent Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuduğunu belirten Kürşat, “Dota’yı 10 seneden fazla bir süredir oynuyorum. Dota’ya 12 veya 13 yaşında başladım. İnternet kafede oynaya oynaya buralara kadar geldik” ifadelerini kullandı. Başarılı sporcu, ‘Yapmak zorunda olduğun ama yapmayı sevmediğin şey ne?’ sorusuna ise ‘Support oynamayı sevmiyorum” dedi.

‘Dota, en uzun süre espor oyunu olacaktır’

Haberin Devamı

Türkiye’nin en popüler yayıncılarından ikisi Unlost ile Rocco da Dota hakkında fikirlerini paylaştı. Hem dünyada hem de Türkiye’de Dota’ya ilgiyi yetersiz bulan Unlost “25 milyon dolarlık turnuvalar da yapılıyor ama başka oyunlar Dota’nın önüne geçiyor” dedi.

Unlost, ayrıca Dota’ya nasıl başladığını da “Dota’ya seneler önce 2004’te Warcraft modlarından sonra başladım. O zaman modlar vardı, sonradan Dota haritası çıktı. Dota 2’nin de piyasada yer almasıyla birlikte profesyonelliğe geçiş yaptım” şeklinde anlattı.

Rocco ise Dota’nın geleceği ile ilgili tam tersi bir görüş ortaya koydu ve şöyle söyledi: “Dota çok büyük yere gidiyor. Türkiye’de ve dünyada çok büyük turnuvalar düzenleniyor. Dota’nın biteceğini de düşünmüyorum. Hatta en uzun süren espor oyunu olabilir.” Rocco, Dota profesyonel oyuncularına da “Kesinlikle kendinizden daha iyi oyuncuları izlemeniz lazım. Bir pozisyon da belirlemen lazım. Kafanda her şeyi belirledikten sonra onun üzerine gidip çok çalışman gerekiyor” dedi.

Üç isim, Dota’da sonsuza kadar “banlamak” istedikleri “hero”yu da açıkladı. Unlost, “Invoker’ı banlardım. Her şeye müdahale edebiliyor çünkü. Gerçekten çok güçlü” dedi. Rocco da “Techies’i banlardım kesinlikle. O oyunda olmasın mümkünse” açıklamasını yaptı. Soner Kürşat ise “Unldying’i sonsuza kadar banlardım. Gerçekten hiç sevmiyorum onu” diye konuştu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!