Usta'dan 50. yılda başarı sözü!

Güncelleme Tarihi:

Ustadan 50. yılda başarı sözü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 10:38

Trabzonspor’un büyük bir tarihi mirasa sahip olduğunu belirten Başkan Muharrem Usta, "50’nci yılda görevimiz ve umudumuz bu tarihi mirasın üzerine yeni başarılar koymak. Trabzonspor’u evrensel kriterlerde başarılı bir kulüp yapmak boynumuzun borcudur” dedi.

Haberin Devamı

Muharrem Usta, bordo mavili kulübün dergisindeki yazısında gelecek için büyük hedeflerinin olduğunu anlattı ve şu ifadelere yer verdi:

"Takımımız geride kalan sezonda Spor Toto Süper Lig’in ikinci devresi itibarıyla oldukça başarılı bir grafik yakaladı. Her türlü takdiri hak eden taraftarımız bu başarının kazanılmasında bir kere daha en büyük paya sahip oldu. Gelecek için büyük hedeflerimiz var. Bu hedefler, tarihsel olarak her zaman zirvede mücadele etmiş bir kulüp için sıra dışı yahut beklenmedik değil. Trabzonspor 50 yıllık tarihinde Süper Lig’de geçirdiği 44 sezonun 7’sinde şampiyonluk ipini göğüslerken, ligi 8 defa ikinci ve yine 8 defa üçüncü sırada bitirmiş ve şampiyonluk yarışının iddialı bir ekibi olduğunu her daim göstermiştir. Ancak uzun bir süredir kulübün içinde bulunduğu maddi sıkıntılar, manevi zafiyet ve yaşanan itibar sorunu, camia içinde bir güven kaybı yaratmış ve Trabzonsporluların geleceğe olan inancı sarsılmıştı. Halbuki böyle durumlarda yapmamız gereken; geçmişimizden güç almaktır. Sahip olduğumuz tarihi miras öyle büyük bir mirastır ki en ağır darbelerde bile bizi onun büyüklüğü ayakta tutacaktır."

Haberin Devamı

“50’NCİ YILDA YENİ BAŞARILAR HEDEFİYORUZ”
Kulübün 50’nci yılında tarihi mirasın üzerine yeni başarılar koymayı hedeflediklerini belirten Usta, şöyle devam etti:
"Bizim 50’nci yılda görevimiz ve umudumuz; bu tarihi mirasın üzerine yeni başarılar koymak; gelecek nesillere, çocuklarımıza büyüyen dev bir miras bırakmaktır. Bu miras için ortaya koyacağımız mücadelenin bir boyutu yeşil sahada, diğer boyutu ise ekonomik sahada olacaktır. Ekonomik olarak kulübümüzün en değerli mecrası olan TS Club’larda son dönemde gerçekleştirdiğimiz atılım da, bu anlayış ve çabanın bir ürünü olarak değerlendirilmelidir. Bu kapsamda taraftarlarımıza daha rahat bir atmosferde, daha keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatabilmek için iki yeni TS Club mağazamız, İstanbul Avrupa yakasında bulunan Mall Of İstanbul ve Ankara'daki ANKAmall alışveriş merkezlerinde hizmete girmiştir. Yine orada da coşku vardı, heyecan vardı. Öte yandan mevcut mağazalarımızın konseptlerini yenilemek ve farklı kentlerde yeni mağazalar açmak için çalışmalar yürütmekteyiz. TS Club’ın yeniden yapılandırılması kapsamında değişen dekorasyon ve hizmete açılan yeni mağazalarımız kadar hazırlanan yeni koleksiyonlarımız da büyük beğeni topladı. Son senelerde sezona gecikmeli giren ürünlerin bu defa sezonun henüz başında mağazalarımızdaki yerini alması, ürünlerdeki tasarım düzeyi ve kalitenin artması TS Club’daki çalışmaların ilk meyvelerini ortaya koymaktadır. Bunun devamı gelecek ve daha da kaliteli ürün yelpazesi oluşacak."

Haberin Devamı

"TRABZONSPOR’U BAŞARILI YAPMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR"
Trabzonspor'u evrensel kriterlerde başarılı bir kulüp yapmayı kendilerine borç bildiklerini anlatan Usta, sözlerini şöyle tamamladı:
"Takımımızın başarısı, yönetime gelirken ortaya koyduğumuz vizyon ve plan doğrultusunda ilerleyebilmemiz için çok gerekliydi. İlk zamanlarda talihsiz bir şekilde alınan sportif başarısızlıklar, maalesef istediklerimizi tam anlamıyla gerçekleştirebilmek için bizi makul bir zeminden alıkoydu. Şimdi ise durum bambaşka. Çok şükür son dönemde yakaladığımız tempo camiamıza ihtiyaç duyduğu motivasyonu yeniden kazandırdı. Sportif toparlanma, ekonomik toparlanmayı, marka değerinin artmasını, yeni projeler doğrultusunda ilerleyebilme şansını ve bunun gibi nice kazanımları da beraberinde getiriyor. Getirmeye de devam edecek. Temennimiz; sportif sahada başarılarımızın artarak devam etmesi ve bunun ekonomik sahaya da yansıyarak, marka değerimizin yükselişine ivme kazandırması olacaktır. Saha içi istikrar ve sağlıklı bir ekonomik yapı olmazsa olmaz iki saç ayağıdır. Taraftarlarımız bize güvenmeye ve bizi desteklemeye devam ettikçe bu her iki alanda da Trabzonspor'u evrensel kriterlerde başarılı bir kulüp yapmak boynumuzun borcudur."

Haberin Devamı

ALTYAPININ ALTIN ÇAĞI
Bu arada Trabzonspor altyapı takımları, 2016-17 sezonunda ortaya koyduğu performans ile dikkat çekti. Bordo mavililer altyapıda 6 ayrı kategoride bu sezon toplam 165 maç oynadı, sadece 16 mağlubiyet aldı. Lig ve Türkiye finalleri aşamasında Trabzonspor U14 kategorisinde oynanan 31 maçta 2, U15 kategorisinde 35 maçta 1, U16 kategorisinde 31 maçta 1(penaltılarda), U17 kategorisinde 34 maçta 1, U19 kategorisinde 34 maçta 3 ve U21 kategorisinde 34 karşılaşmada 8 yenilgi aldı.

2 İSİM A TAKIMA KATILDI
Bordo mavililerde ayrıca alt yapıdan iki genç oyuncu Abdurrahim Dursun ile Yunus Emre Çakır da bu sezon A takım kadrosuna dahil edildi. Önceki sezon altyapıdan A takım kadrosuna katılan Abdülkadir Ömür ile Yusuf Yazıcı da bu sezon Süper Lig ve Kupa maçlarında görev yaptı.

BAKMADAN GEÇME!