Ünal Özüak: 'Son çeyrekte fırsatı kaçırdık'

Güncelleme Tarihi:

Ünal Özüak: Son çeyrekte fırsatı kaçırdık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 20:33

Hürriyet Gazetesi Basketbol yazarı Ünal Özüak, Anadolu Efes'in evinde Olympiakos'a 74-62 mağlup olduğu mücadeleyi değerlendirdi.

Haberin Devamı

İşte Özüak'ın değerlendirmesi;

İkinci yarıya başlar başlamaz Doğuş Balbay yeniden Spanoulis’in  şortu içinde görev başı yaptı. Çok yakın oynayınca ters tepiyor ve sakallı oyun kurucu isabetini arttırıyor. Tribünlerle birlikte maçın içinde kalmaya çalışan Anadolu Efes telaşa kapılmasa rakibe yaklaşma fırsatı vermeyecekti. Deneyimleri ağır basmaya başladı ve PRINTEZIS post-up yaparak pota altından klasik zorlamalarıyla sayı bulmaya başladı. Cevabımız Derrick Brown ile geldi. Heurtell sazı eline alarak krizden takımı çıkartma rolünü üstlendi ise de başaramadı. Granger “bir sizden bir bizden”e yerinde sayılarla katıldı. Dunston’un bloğuyla son çeyreğe 54-55 geride girdik.

KABUS FİNAL ÇEYREĞİ
PAPAPETROU’da sokmaya başlayınca canımız sıkılmaya başladı. Adrinalin’in tepe yaptığı son dakikalar da Walters soğuk kanlı sayılar bulmaya başladı. Perasovic ilginç şekilde Granger ve dört uzun oynamaya başladı. Kenardan gelen Spanoulis bitişi yapmak üzere oyuna döndü. Savunmada da değişerek adam adama yaptık ama Olimpiakos sakallı kaptanıyla asıldı oyuna. Zor bulduğumuz atışları ucuz harcamaya başladık. Büyük yanlış dışardan savurmak oldu. Son beş dakikada bel bağladığımız dağlara karlar yağmaya,24 saniyede toplar elimizde patlamaya başladı. Kabus çeyrekte 7 dk.da sadece 3 sayı bulabildik. Savunma tamamda atmadan maç kazanılmıyor. Bu gibi krizlerin efendisi Olimpiakos sinir uçlarımızla oynaya oynaya 24de12/ % 50 üçlük isabetiyle üç çeyrek bizi uyuttuktan sora maçımızı ve umutlarımızı kapıp kaçtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!