Ünal Özüak: 'Namağlup mükemmel parti 3-0...'

Güncelleme Tarihi:

Ünal Özüak: Namağlup mükemmel parti 3-0...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 18:16

Hürriyet Gazetesi Basketbol yazarı Ünal Özüak'ın, Euroleague'de temsilcimiz Fenerbahçe'in evinde Panathinaikos'u 79-61 mağlup ederek seride durumu 3-0 yaptığı ve Final Four'a kaldığı maçı değerlendirdi.

Haberin Devamı

İşte Ünal Özüak'ın maç öncesi değerlendirmesi;

İlk yarıda %44 üçlük isabeti bulmamıza rağmen yapılan 8 top kaybına canı fena sıkılan Obradovic ikiz kuleli beşi tercih etti. Datome klasik başlangıç üçlüğünü attı. Bogdonovic’de ilk nazar boncuğu sayısını atınca havamızı bulduk. Ekbe Udoh sırtı dönük oynayınca daha da etkili oldu. Ucuz atışlar kaçırırken neyse ki onlarda oyuna ortak olacak sayıları bulamadılar. Sert savunma ve ribaunt alma kararlılığı bizi oyunda tutarken sadece 15 sayı bulabildik üçüncü çeyrekte. Akıllı çembere gidişlerimizle Pana’nın dirilmesine müsaade etmeden bu çeyrekte 10 farkı koruduk.

Art arda 3. Final 4
Son çeyrekte Gist’in gayreti ve baskılı canhıraş final girişimleriyle koç Pascual eteğin de ki bütün taşları döktü ama buraya kadar getirdiği maçı İstanbul’da vermeğe hiç niyeti yoktu Obradovic’in kahramanlarının. Bogdanovic’de birkaç sayıyla genele katılınca sıkıntılı başlayan gece keyifli hal aldı. Coşkulu seyirci desteği altında, karnaval havasında  yağmur olup fark yağdırmaya başladık. Bu gecenin kenardan gelen sıcak eli Nunnanlly olurken Panatinaikos’u 61 sayıda tutarken sayı 18 fark atan Fenerbahçe Mayıs’da bizi Sinan Erdem Salonunda’ki Final4’da çok güzel gecelerin beklediğinin müjdesini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!