Ünal Özüak: 'Başta ki gamsızlıktan gelen yenilgi'

Güncelleme Tarihi:

Ünal Özüak: Başta ki gamsızlıktan gelen yenilgi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 22:16

Hürriyet Gazetesi Basketbol yazarı Ünal Özüak'ın, Euroleague'de temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş'un evinde Real Madrid 88-81 mağlup olduğu maç değerlendirmesi...

Haberin Devamı

İşte Ünal Özüak'ın maç değerlendirmesi;

Topu iyi paylaşarak doğru ve isabetli sayılar bulan Real Madrid savunmasından hiç enerji alamadığından tırsmış görünümde ki DAÇKA karşısında ikinci yarıda oyun direncinden taviz vermeden başladı. Bizde 1-3-1 alan savunmasını uygulamaya başladık sonunda. Yay çevresine dizilip savurup kaçırma düzensizliğimiz içinden maçı çevirecek hamleyi bir türlü bulamadık. Sahada ne yaptığını bilen ,daha doğrusu bir şeyler yapmak isteyen sadece Scottie Wilbekin kaldı. Top kayıplarımızla başlayan hızlı hücumlarıyla farkı açmaya bizi oyundan iyice düşürmeye erken başladılar. “Wilbekin Real Madrid’e karşı” maçında diğer oyuncularımız seyretmeyi bırakıp oyuna dönünce farkı 3.çeyreği bitirmeden 10 sayıya indirdik.

GEÇ UYANDIK
Ama karşında ki Real Madrid. Momentumu verdin mi geri almak için üç katı yoğunlaşmak gerekir. Anthony Randolp ve Gostavo Ayon pota altında fena ezdiler.12 sayı geride girdik son çeyreğe. Suskun adam Wannamaker’da üçlükle maça geri gelince cehenneme çevirme moduna girdik. Bu kez de Draper sahne alarak Real’i güvenli bitime hazırlama rolünü üslendi. Llull ile başlayan artistliklerle saate karşı oynamaya başladılar.5dk kala 72-77 gerideydik. Faul sınırını aştıklarında serbest atış çizgisine gittik. Boş atmaya başladılar ama bu seferde uzunlarıyla pota altından Ayon’la sayı ürettiler. J.Carroll istikrarlı oyunuyla geri gelmemizi müsaade etmedi. Sona bıraktığımız atak gününde olan Real’in bileğini bükmemize yetmedi.

 

BAKMADAN GEÇME!