Ümraniyespor 0-1 Akhisarspor

Güncelleme Tarihi:

Ümraniyespor 0-1 Akhisarspor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2019 18:30

Ziraat Türkiye Kupası'nın son şampiyonu Akhisarspor, yarı final maçında deplasmanda Ümraniyespor'u 1-0 mağlup etti ve final kapısını araladı.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Ümraniyespor, Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda, son şampiyon Akhisarspor'u konuk etti.

İlk yarıda topa daha çok hakim olan ve devrenin son bölümünde pozisyonlar da bulan taraf Ümraniyespor'du, Akhisarspor ise sürekli kontra atak aradı ama gol sesi çıkmadı.

Ümraniyespor'da Leandrinho (61'), Akhisarspor'da Bokila'nın (71') oyuna dahil olmasıyla iki ekip de zaman zaman önemli pozisyonlar buldu.

Karşılaşma 0-0 mı bitecek derken, 86. dakikada Ümraniyespor'un kullandığı bir köşe vuruşunun dönüşünde Akhisarsporlu Manu topu çok güzel taşıdı, Bokila da skoru tayin etti ve son şampiyon, finale büyük bir adım attı, 0-1.

Öte yandan, Süper Lig'in 27. haftasında Akhisarspor ile karşılaşacak Göztepe'nin teknik direktörü Tamer Tuna da mücadeleyi tribünden takip etti. 

Haberin Devamı

Ege temsilcisi, 25 Nisan Perşembe günü Akhisar'da oynanacak maç öncesi avantajın sahibi oldu.

Maçtan önemli anlar:

8. dakikada sağdan gelişen Ümraniyespor atağında Alaaddin Okumuş'un ortasına penaltı noktasının gerisinden Emircan Altıntaş'ın kafa vuruşunda top yandan auta gitti. 

39. dakikada Regattin tarafından kullanılan serbest vuruşta, ceza sahası içinde oluşan karambolde açılan topun gelişine Güray'ın sağ ayağıyla şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 

45 1. dakikada Serkan Göksu'nun ceza sahası dışından sert vuruşunda kaleci Lukac topu son anda kornere çeldi. 
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi. 

50. dakikada Vasilogiannis'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti. 

54. dakikada sağ kanatta topla buluşan Vasilogiannis, meşin yuvarlağı ceza sahası içine kadar sürdü. Bu oyuncunun sağ çaprazdan sert şutunda top az farkla dışarı çıktı. 

63. dakikada Emircan Altıntaş'ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Leandrinho'nun vuruşunda meşin yuvarlak üstten oyun alanını terk etti. 

82. dakikada Bokila'dan aldığı topla rakiplerinden sıyrılan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Manu, kaleci Metin Erol'u geçmeyi denedi ancak araya giren Metin topu ayaklarıyla takım arkadaşına kazandırdı. 

Haberin Devamı

85. dakikada yaklaşık 30 metreden Timur'un sert vuruşunda kaleci Lukac topu son anda kornere çeldi. 

86. dakikada Akhisarspor öne geçti. Ani gelişen atakta rakip yarı sahadan aldığı topla rakiplerinden sıyrılan Manu'nun yerden ortasına penaltı noktası civarında Bokila'nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1. 

Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve konuk ekip sahadan 1-0 galip ayrıldı. 

Ümraniyespor'un 11'i: Metin, Alaaddin, Merthan, Tarık, Yasir, Muhammed, Serkan, Recep, Vasilogiannis, Emircan, Atabey.

Akhisarspor'un 11'i: Lukac, Zeki, Cocalic, Caner, Kadir, Rotman, Bilal, Aykut, Güray, Manu, Regattin.

Ümraniyespor 0-1 Akhisarspor

 

BAKMADAN GEÇME!